local-stats-pixel fb-conv-api

Skūpstu jēga10

96 1

Kāpēc cilvēki skūpstās? Kāda ir to jēga? Ir dažas teorijas par to, kāpēc cilvēki to dara. emotion

Teorija Nr.1 – seksuālais iemesls

Visizplatītākais skūpstu izpausmes veids ir erotiskais, kas veicina uzbudinājumu. Ilgstošu skūpstu gadījumā, dažas sievietes izjūt baudu, ko līdzīgu seksam, jo skūpsta laikā asinīs izdalās adrenalīns un endorfīni (laimes hormoni). Tas uzlabo noskaņojumu, pašsajūtu un palīdz tikt galā ar stresu. Sekss var sākties ar skūpstu, bet ne vienmēr tas beidzas ar skūpstu.

Teorija Nr.2 – bioloģiskais iemesls


Skūpsts vienmēr tiek uztverts ar trīs izjūtām: ožas, garšas un taustes. Liela nozīme ir ožai, jo ar degunu elpojiet un sajūtiet visus aromātus, kas nāk no ādas, mutes, sniedzot informāciju par otru cilvēku. Bet pats galvenais ir garša, kas var mainīties vienam un tam pašam cilvēkam.

Skūpsta garša ir atkarīga no siekalu sastāva, bet siekalu garša ir atkarīga no fizioloģiskiem procesiem organismā. Skūpsta laikā daļa siekalu nonāk arī otra partnera mutē, un tad sākas pats interesantākais – partneris ar iekšējo datoru izanalizē siekalas: smaržu, skābumu un temperatūru. Galu galā tiek sniegti rezultāti – vai Jums vispār ir nepieciešams šis cilvēks.

Teorija Nr.3 – sabiedriskais iemesls

Dažādām tautām, dažādos laikos, attieksme pret skūpstu ir bijusi pretrunīga. Daudzās tautās Āfrikā, Amerikā un Āzijā tāds skūpsts neeksistēja. Dažas tautas skūpstu uzskata par nepiedienīgu, Austrumu valstīs tā ir izvirtība. Fidži salās cilvēkiem pat nav ne jausmas, kas ir skūpsts, tāpēc iemīlējušies sāk elsot un enerģiski elpot caur degunu, bet ir arī dažas tautas, kas vēl joprojām berzējas ar deguniem.

Runā, ka Eiropā skūpsts ienāca no senās Romas, kur vīrs atnākot mājās skūpstīja savu sievu, lai pārbaudītu vai nav dzērusi vīnu, un beigās tas viss pārvērtās kā intīmākā.

Katram cilvēkam skūpsts nozīmē ko citu, un meklēt jēgu tajā nav nozīmes. Atslābinieties un izbaudiet.

96 1 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

LASOT ŠO RAKSTU, JŪTOS KĀ '' FOREVER ALONE. '' emotion 

20 0 atbildēt

FOREVER IN DRUNK MEN,FOREVER IN DRUNK.sanāk ja kads/a skūpstās ar dzērāju kamēr pats ir pills ka mārks tad abi gūst  baudu ??? emotion emotionemotion

1 0 atbildēt

Ak tad cilvēkiem esot iekšējais dators speciāli priekš skūpstu analizēšanas :D

1 0 atbildēt