local-stats-pixel fb-conv-api

Ziņas par vētru.63

768 0

Vētras laikā nevar zināt iepriekš kurš koks lūzīs, uz kuru pusi tas kritīs, nu jau arī gribas teikt - kurš jumts sabruks un kuram ģieģelis uzkritīs uz galvas. Kapēc par to rakstu?
Pēc nesenās vētras nebiju vairs braukusi uz vasaras māju Zvejniekciemā. Vakar bija negaidīti jauks laiks, sajutu kādu iekšēju vajadzību tur aizbraukt. Visapkārt kluss un mierīgs bet manā zemesgabalā guļ milzu priede, apm. 20m gara, kas lūzusi apm. 8-10m aiz mana žoga blakus meža biezoknī.
Protams, sadragāts mans žogs, manām priedēm zari nosisti, krītošajai priedei galotne nolauzta guļ tālāk un viss piedrazots. Vienmēr mazliet baidījos, ka vētra neizgāž kādu no manām priedēm, kas stāv vientuļas. Tā arī bieži vien nelaimes notiek tur, kur vismazāk tās var paredzēt.
Pie reizes arī par ķieģeli. Tas uzkrita man uz galvas tālā bērnībā. Esmu dzimusi laukos un tur pavadījusi arī bērnību. Varēja man būt kādi 6 gadi. Laukos cilvēki ir vienmēr ļoti aizņemti ar darbiem. Ar bērniem arī toreiz tā neauklējās kā tagad. Visiem no mazotnes jau bija savi pienākumi. Remonti toreiz bija ļoti vienkārši. Lauku mājās sienas balsināja ar piena - krīta vai kaļķu maisījumu.
Bija vasara. Mūsu saimes istabā arī balsināja sienas. Lai koka skapi nenošļakstītu , tas bija apklāts ar maisu un virsū uzlikts ķieģelis. Liekas viss loģiski. Es zināju, ka skapī ir konfektes Gotiņa. Radās vēlme pamieloties. Pieaugušie visi ārā ikdienas darbos, Lēni bīdīju zem maisa skapja durvis, bet tās nepadevās. Un ...tomēr tās padevās..... attapos zemē ar asiņainu galvu.
Labi, ka skapis nebija augsts. Pirmā doma kā noslēpt savu brūci, kas asiņo un asiņo, lai nesaņemu no vecākiem brāzienu. Mēģināju asinis noskalot, bet tās tik tek un tek.Tagad vairs neatceros kurš mani atklāja ar jau sarecējušām asinīm manos matos. Brāzienu arī beigās nedabūju, jo vecāki bija vēl vairāk par mani nobijušies un ilgi to pārdzīvoja.
Neatstāsim bez uzraudzības mazus bērnus ne vētras laikā, ne ikdienā.
Sargāsim arī paši sevi iespēju robežās.

P.s. Pēdējā mūsu vētra bija pirms mēneša, to vēl priede pārcieta. Ta noticis pēdējās nedēļas laikā. Vai kāds vietējs virpulis vai spoks darbojies?

Par 29-30. oktobra vētru jau rakstīju http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vetra/671929
Sākums līdzīgs. Vērosim turpmāko un cerēsim uz labāko.,

768 0 63 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://iņas
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 63

0/2000

Tak zibeņoja nesen Rīgā. Es jau padomāju, ka atkal paparaci mani atraduši, bet nē... emotion

46 0 atbildēt

tiko bolderājā izgāju uzpīpēt. paņēmu līdzi hanteli rokā lai neredzētu naksnīgo rīgu no putna lidojuma  emotion

29 0 atbildēt

A man pofig, es ģerevņā emotion

21 0 atbildēt

Sakot, ka Rīgā šonakt būšot vistrakāk... emotion

13 0 atbildēt

bija vētra? emotion

10 0 atbildēt

Pirms stundas bija uzsnidzis sniegs - paņēma un nokusa. :(

9 0 atbildēt

Tagad Liepājā, arī normāls vējiņš, tikko gāju vest suni laukā . . . verot vaļā paģesda durvis vaļā , uznāca liels vējš un durvis veroties vaļā ar lielu ātrumu izsitās  no eņģēm. emotion

7 0 atbildēt

Māte daba pēdējā laikā sliktā oma. Ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē. emotion

7 0 atbildēt

Man te Rīga, pie jūras laiks mierīgs, dīvaini  emotion

Iespējams "klusums pirms vētras" emotion

6 0 atbildēt

Šodien Toronto apmācies, bet no vēja ne ziņas. emotion

5 0 atbildēt

Pie manīm Rīgā, krusa un zibens bija, liels vējš un lietus ir vēl joprojām...

5 0 atbildēt
Man pie mājas ir muižas parks. Dzirdēju, kā nogāžas koks. Malka atkal ^^
5 0 atbildēt

http://aluksne.lv/ip_cam.php

Lūdzu, Alūksne visā tās ziemas krāšnumā, live show.

4 0 atbildēt

Šobrīd Jelgavā stirps vējš un sniegs snieg :)

4 0 atbildēt

Saulkrastos vejs nenormals. briziem lietus, krusa... viss kopa. pa dienu vel smuka saulite spideja, vejs bija mazs uz kadu stundu - tad sakas viss trakums. jura 5min gajiena attaluma - taka te vel trakak neka riga (iespejams) :D p.s. elektriba diezgan biezi raustas.

4 0 atbildēt

Garkalnē(Rīgas priekšpilsētā) normāli ozolu šūpina pie manas mājas...varētu uzrāpties un izbaudīt izpriecas emotion

4 0 atbildēt

Saulkrastos neesot elektrības. Zvejniekciemā lido viss, kas nav piesiets un kas parasti nelido. Tikko arī krusa sāka ... es pat nezinu... izskatās tāpat, kad graudus ber no maisa ārā.

4 0 atbildēt

nez pie manis pat veja brāzmas nav

4 0 atbildēt
Starp Madonu un Gulbeni te bija visu dienu mierīgs, tik pirms pāris stundām sāja vējot. Tgd māja dùc un pat elektrība jau paspèja noraustīties.
4 0 atbildēt
Es aizgāju uz veikalu saldējumu nopirkt, skaists vējiņš pūta, pūta tā, ka manu saldējumu pa gaisu aizpūta! Ak jel, Rīga :(
4 0 atbildēt
« 1  2  3 »