local-stats-pixel fb-conv-api

Ziemeļblāzma Latvijā13

Šonakt virs manas mājas sanāca redzēt ziemeļblāzmu, tas bija ļoti iespaidīgi un skaisti. Patiesībā sākotnēji es nesapratu, kas tas ir emotion debesīs ik pa brīdim parādījas koši zaļas svītras, tad sarkanas un arī zilas..pašā sākumā vienkārši sāka raustīties elektrība un pa logu pamanīju ļoti koši zaļu gaismu un tad elektrība pazuda pavisam. Nolēmu nedaudz palasīt vikipēdijā par šo skaisto dabas parādību.

Tātad ziemeļblāzma ir atmosfēras augšējo slāņu (jonosfēra) spīdēšana, gaisa molekulām mijiedarbojoties ar Saules vēja daļiņām.

Parasti ziemeļbāzmu var novērot abās Zemes puslodēs, BET Vienīgi palielinātas Saules aktivitātes laikā polārblāzmu var novērot pat 50 grādu platumos (Centrāleiropā).

Visbiežāk polārblāzmas var novērot pavasarī un rudenī, bet krietni retāk - ziemā un vasarā. Ziemeļblāzmas laikā izlādējas milzīgs enerģijas daudzums, varbūt tieši tāpēc pazuda elektrība emotion

Ieliku arī pāris bildes un mazu video.. žēl, ka nenofo4ēju to ko redzēju emotion

32 5 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

Žēl,ka nav Tavu bilžu

4 0 atbildēt

žēl gan

2 0 atbildēt

Video fenomenāls :)

2 0 atbildēt

Cik zināms, Latvijā zimeļblāzmu nemaz nevar dedzēt, tā ko tu redzēji, visticamāk bij atblāzma.. Latvijā nav tādu laikapstākļu lai tāda veidotos   emotion

5 3 atbildēt

emotion wow, bail nemaz nebij kad elektrība pazuda?emotion emotion

2 2 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt
za4 avatarsza4

ja nav bilžu tad neticu emotion

1 2 atbildēt

Tu baigi tagad mēdies?

0 3 atbildēt