local-stats-pixel fb-conv-api

Ziemassvētku loma manā dzīvē?!7

50 4

-Jā, ir ziemassvētki, bet nu un?- Kā mēs zinām ar frāzi "nu un" jebkurš arguments, pārliecinošais izteiciens tiek salauzts sīciņos gabaliņos, jo tas parāda vienaldzību.

-Baltajiem cilvēkiem ir paradums svinēt ziemassvētkus, bet ,kāpēc tādi ir?- jautāja kāds melnādains, ar gaišu smaidu apveltīts zēns.

-Tie ir došanas, žēlastības un, protams, Kristus dzimšanas svētki! - atbildēja kāds garāmgājējs ar gaišu ādas krāsu un portfeli padusē saspiestu.

-Jā, par Kristus dzimšanu, viss kārtībā, bet kāda došana? Vai tad jādod nav visu laiku, kad vien iespējams? - nesapratnē jautāja mazais.

-Ikdienā jau nav laika tam visam! emotion - it kā pārliecināti, bet tajā pašā laikā apdomājoties, teica vīrietis.

-Kā nav laika? Jūs norakstāt visa gada skopumu un nežēlestību uz pāris dienām, lai izpirktu savus grēkus? - zēns bija sašutis par to.

-Nē, tā jau nav..- aizdomājoties par tikko dzirdēto, vīrietis sarauca pieri un apklusa.

-Kā tad ir?- zēns, sajuzdams vīrieša patieso nesaprašanu par notiekošu, retoriski pārjautāja, pagriezās un aizgāja.

Patiešām bija ziemassvētki un ielas bija tukšas. Vienīgais, kas tās piepildīja bija dūmi, kas traucās ārā no takšu izpūtējiem, atstādami nogulsnes uz tīrā, baltā sniedziņa. Sniegs bija apsedzis visu. BET KĀDA ATŠĶIRĪBA, KĀDS IR LAIKS, KĀDS MĒNESIS VAI DIENA IR??? Tas nenozīmē, ka tajās dienās, kad nav 24., 25., 26. decembra mēs varam aizmirst par sev mīļajiem, tuvajiem cilvēkiem! NENORAKSTIET VISA GADA GRĒKOŠANU SKOPUMĀ, NEŽĒLESTĪBĀ, RIEBĪGUMĀ UTT. UZ ŠĪEM DATUMIEM! emotion)

Vīrietis, dodoties mājās, pārdomāja notikušo un dzirdēto.. un Jūs?

50 4 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Khm, kāpēc tik šausmīga bilde, ka melnādainie cilvēki nezin, kas ir Ziemassvētki un kāpēc? No kurienes tad ir ienācis šis priekšstats? No "Don't They Know It's Christmas"?

Rietumeiropā, tāpat arī Latvijā tie ir pirkšanas un pārdošanas svētki. Un man patiešām nepatīk X-mas dziesmu drillēšana radiostacijās jau pusotru mēnesi pirms svētkiem. 

Man nepatīk tie svētki, tāpēc, ka es nesaprotu, kas īsti tiek svinēts. Kaut kāds shopping spree, vai arī kaut kas kam tomēr vajadzētu būt dvēseliskākam. Khm...

Un vēl, mani šausmīgi kaitina fakts, ka Anglijā 25. decembrī vispār NAV sabiedriskā transporta. Ja tev jāstrādā, tas ir vāks. Mana firma gan nestrādā tajā datumā un 1. janvārī, kas ir līdzvērtīgs datums transporta kursēšanas jautājumā.

4 0 atbildēt

taisnība ! :)

3 0 atbildēt

savā ziņā jā :)

atbildot uz SharK komentāru "taisnība ! :) "  

3 0 atbildēt

Problēma nav svētkos, bet gan tajā, ja nesaprotam, kam tiek ir un kas vispār tiek svinēts.  emotion 

3 0 atbildēt

Sistēmas fail. emotion

3 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt