local-stats-pixel fb-conv-api

Vivianas slepenā dzīve5

311 0

Viviana Maiere - sieviete, kas savas dzīves laikā nav publicējusi nevienu fotogrāfiju un ir kļuvusi par pasaules slavenu fotogrāfi tikai pēc savas nāves 2009.g. Viņa 40 gadus strādāja par auklīti, bet aiz sevis atstāja vairāk nekā 150 000 fotogrāfijas.

Viviana esot bijusi noslēgta, bet pret bērniem esot izturējusies kā īsta Merija Popinsa - nekad nevienu neapvainoja. Viņai nebija ģimenes un pat pēc nāves esot bijis grūti atrast viņas radiniekus. Dzīves lielāko daļu viņa pavadīja Čikāgā, pirms tam dzīvoja Ņujorkā, bet bērnībā esot dzīvojusi arī Francijā, jo viņas māte bija francūziete.

Pirmās fotogrāfijas nonāca atklātībā 2007.g., kad, V. Maierei nespējot samaksāt par noliktavas telpes īri, tajā uzglabātās fotogrāfijas kopā ar pārējām mantām tika izsolītas. 2008.g. fotogrāfijas nonāca internetā, bet, kad 2009.g. Džons Malūfs savienoja savu blogu ar Flirck, V. Maieres fotogrāfijas kļuva ārkārtīgi populāras.

Viņas darbu izstādes ir bijušas Ziemeļamerikā, Dienvidamerikā, Āzijā un Eiropā. Par viņu ir sarakstītas grāmatas un uzņemtas dokumentālās filmas, bet viņas mīļākā nodarbe bija fotografēšana, tīri savam priekam.

311 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000
Fotogrāfu daba...
5 0 atbildēt

Tajās fotogrāfijās ir kas magnitizējošs.

5 0 atbildēt

10.bildē - Notorious B.I.G un Jay Z bērnībā? emotion 

3 0 atbildēt

Interesantas bildes!

0 0 atbildēt

Ir fotogrāfi, kuriem arī ar trīs lēcu mehānisko objektīvu sanāk izcili.

0 0 atbildēt