local-stats-pixel fb-conv-api

Visvairāk apsargātais pieczvaigžņu cietums pasaulē25

379 1

Norvēģijas cietums Haldenā tika uzcelts 2010.gadā, patlaban tas skaitās visvairāk apsargātais cietums Norvēģijā. Cietumā ir ieslodzīti cilvēki, kas izdarījuši smagos noziegumus, taču neviens šeit nepavadīs vairāk kā 21 gadu - tā nosaka Norvēģijas likums. Kā zināms Norvēģijas politika ir diametrāli pretēja Latvijas, ja Norvēģijā pārsvarā strādā uz noziedznieku resocializāciju sabiedrībā, tad šeit strādā uz sodīšanu.

379 1 25 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 25

0/2000

Braucu uz norvēģiju. emotion

33 0 atbildēt
Es laikam braukšu uz norvēģiju sūdus vārīt :d
25 0 atbildēt

Saskaņā ar cietuma priekšnieka sniegto informāciju Haldenē ne reizi līdz šim nav notikuši ne kautiņi, ne uzbrukumi apsargiem. Nav arī bijuši bēgšanas mēģinājumi.

 

Jā, protams.. Cik lielam cirvim jabūt, lai gribētu pamest to vietu :D šaubos, vai par papildus noziegumiem iekšpusē tev vnk pagarina termiņu, noteikti pārved uz citurieni..

Laba motivācija vispār uzvesties normāli :D Vispār, kas jaizdara, lai tieši tur tiktu ? :D:D

17 0 atbildēt

Tā sajūta, kad saproti, cietums krutāks nekā tavs dzīvoklis vai māja :

13 0 atbildēt

Dzirdēju itkā Norvēģi te latvijā būvēšot cietumus priekš latvju likumpārkāpējiem.Vo tur būs tiešām labāk kā vienam otram mājās.

12 0 atbildēt

ik pa 21 gadam kadu novac. :D

11 0 atbildēt

Un tur aiziet nodokļu maksātāju nauda,uz kaut kādiem luņiem... Slepkavas nav pelnījuši šādus apstākļus

9 1 atbildēt

ahh tad tev mani raksti nepatīk? :D

7 0 atbildēt

Kaut kur spokos biju lasijis šitādu rakstu.. Tikai kur...

6 0 atbildēt

Tāda tipa cietums iespējams spēj labot cilvēku,parādot tam ka ir iespējams arī savādāks dzīvesveids-iespēja,strādāt ,mācīties un pielāgot sevi dzīvei ārpusē.Par Latviešu cietumiem nav vērts runāt ,te valda zvērru likumi.Vairumam Norvēģi varētu likties stulbi,bet manuprāt viņi ir tālredzīgi.Mūsu nācijai pāri ir gājusi padomju vara ,kas paaudzēs ir ietekmējusi radikāli mūsu domāšanu,tapēc mēs nespējam pieņemt to ka (slepkavas,izvarotāji etc.) varētu mainīties.

6 0 atbildēt

Citi noziedzieki varbut ari varetu sedet shada tipa cietumos, bet nu nekadigi manjaki, izvarotaji un slepkavas.... tadiem ka reiz krievijas dzilumu cietumos jasez un jaatbild ne tikai valstij par nodarito , bet ari jaatbild pec cietuma likumiem ! 

5 0 atbildēt

Norvēģi un ziemeļnieki kā tādi, laikam ir pāris gadu desmitus mums priekšā cilvēktiesību jomā. Negribas pat salīdzināt

4 0 atbildēt

Jāiet uz Norvēģu cietumu dzīvotemotion

4 0 atbildēt

Labākais cietums ever!

1 0 atbildēt

Izbeidz šitā kārdināt... :D

0 0 atbildēt

Re cik Norvēģijā labi-a,nu visi fiksi prom uz Norvēģu cietumiem.emotion

0 0 atbildēt

Izmaksas, lai uzturētu vienu "numuriņu" 185 000 dolāru gadā mani izbrīnīja, bet tad es atradu info par cietumu norvēģu valodā, ieslēdzu tulkotāju un tas kronu iztulkoja kā dolāru, tāpēc ir šāda info. Ja  izmaksas 185 000 kronas gadā, tad pēc kursa sanāktu 16 500 Ls, kas ir ticamāk. Bet varbūt tas cipars bija domāts cik valstij kopuma izmaksā uzturēt vienu cietumnieku? Ja tiešām ir tas cipars tik liels, tad latos būtu apmēram 260 ls, kas arī ir ticams, zinot Norvēģijas dārdzību.

0 0 atbildēt

Da labi,Norvēģijas iedzīvotājiem arī algas ir lielākas,tāpēc tādus cietumus viņi var vēsi uzturēt. Ta jau tikai latvieši knapinas par pēdējiem santīmiem un kur paliek mūsu nodokļi?-deputātu maciņos,salīdzinot ar Norvēģiju,tur vismaz ir godīgi cilvēki,nemāna valsti un iedzīvotājiem nep** smadzenes!

0 0 atbildēt

Cietunieki pidari izvaro bernus kko noslepkavo, un valsts vel vinjiem maksa un luksusa viesnicas istabinj iedod ar bezmaksas edinashanu :D  tikai ar daziem ierobezojumiem :D STULBIE norvegi!

7 9 atbildēt