local-stats-pixel fb-conv-api

Vīrietis apkrāpj pudeļu pieņemšanas automātu par 44 000 €, nododot vienu pudeli38

434 7

Cik zināms, ārzemēs ir populāra tukšo pudeļu un dzērienu buņdžiņu pārstrādes sistēma, samaksājot veikalā depozītu un pēc tam atgūstot šo naudu, nododot taru specializētā automātā. Strādājot Dānijā un Zviedrijā man arī pašam ir nācies saskarties ar šo sistēmu.

Kāds 37 gadus vecs Vācijas iedzīvotājs, kurš strādā par dzērienu pārdevēju, ir izmanījies apkrāpt pudeļu pieņemšanas automātu, nododot vienu un to pašu pudeli 177 451 reizi, kopsummā iegūstot 44 362.75 euro.

Visa šī afēra beidzās ar to ka, vīrietis tikā pieķerts savās krāpnieciskajas darbībās un nodots tiesai. Kā tiesā teica apsūdzetā advokāts: "Tas bija veids kā labi nopelnīt ar salīdzinoši nelieliem ieguldījumiem", taču tiesnesi Ķelnes tiesā nenovērtēja šo biznesa plānu un piesprieda vīrietim 10 mēnešu cietumsodu.

Atbildīgajām iestadēm pēc šī notikuma būs daudz vielas pārdomām, jo pastāv iespēja, ka vīrietis šo ierīci nav izgudrojis, bet tikai nokopējis un kopējie zaudējumi lēšami miljonos euro.

Kā sapratu - šis automāts bija uzstādīts vīrietim piederošaja dzērienu veikalā un vīrietis to bija modificējis ar koka caurules un magnētisko sensoru palīdzību, kopumā ieguldot taja 5000 eur. Tā kā šis daudzkārtējais pudeles nodošanas process bija diezgan vienmuļš un garlaicīgs, vīrietis laiku īsināja, klausoties austiņās mūziku.

434 7 38 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 38

0/2000

Tad luk kapec latviesi brauc uz arzemem pelnit.

52 0 atbildēt

25 centi par pudeli, nav slikti

34 0 atbildēt
Es zinu kā ar nevis koka, bet metāla cauruli var nopelnīt vēl vairāk. Nemaz nevajag ieguldīt 5000.
27 0 atbildēt

Igaunijā var nodot, bet skaidra nauda tajā pasākumā neapgrozās. Automāts vnk izdrukā atlaižu kuponu ko var izmantot iepērkoties veikalā turpat ap stūri emotion 

24 0 atbildēt
vot kapēc mums nav šo automātu?emotion
23 0 atbildēt

tomēr cik dzīves līmenis bojā tehniski loģisko domāšanu...

12 0 atbildēt

Man patīk dažreiz apkrāpt valsti, tad iestājas neliels sirdsmiers, ka vismaz kaut daļēji esmu atspēlējies lielajai krāpnieku mafijai. Aicinu visus par to padomāt līdz brīdim, kad politiķi un ierēdņi atjēgsies, ka saimnieko ar ne tiem piederošu naudu.

11 0 atbildēt

malacis

11 1 atbildēt

To pašu var izdarīt ar bankomātiem un dzērienu automātiem.

6 0 atbildēt

Es atklāju kā var apkrāpt spoku balsošanas sistēmu - izdzēš cookies un balso pa jaunu emotion  (tikai nesaki nevienam) emotion 

6 0 atbildēt

Laimes zemē, Lielbritānijā, tāda pudeļu nodošanas brīnuma nav...

6 0 atbildēt

No sākuma laikam varēja, kamēr latvju bāleliņi nepamanījās kaut kādas kreisās pudeles vairumā ievest un iesmērēt emotion 

6 0 atbildēt

Viņam laikam pudele bija piesieta striķītī.

4 0 atbildēt
Piesien pudelei striķi un velkā,tik atpakaļ. 😁
2 0 atbildēt

Man trūkst vārdu. Viņš ir kruts.

2 0 atbildēt

Pa radio klausījos un rēcu emotion

2 0 atbildēt
Un par to ir jātiesā. Srsly? Vācija pari vainīga, ka ir tik elementāri modificēt savām vajadzībām tādu ierīci. Labāk būtu piedāvājuši šim darbu, lai izvairītos no turpmākiem šādiem biznesiem...
1 0 atbildēt

Automats nem preti tikai tas pudeles ,par kuram firma ir samaksajusi par utilizaciju.Igaunija tas jau sen darbojas ,bet pudeles no Latvijas nevar nodot.Tad nu visadi ,,specuki,, daras ar etiketem ,parlime,no vienas taisa divas... Tikai otra puse sed pienjemejs-kravejs  ,kurs to pamana un nobloke durvju sledzi,un tad ,,parrunas,, ar apsardzi garantetas.

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt