local-stats-pixel fb-conv-api

Vīriešu diena!!!!67

Sveiki visiem 23.februarī! Droši vien, ka lielākā daļa, ja pat ne visi, zina, kas šodien ir par dienu! Jā, šodien ir pirmdiena, bet tas nav tas. Šodien ir visiem zināmā tautā iesauktā „vīriešu diena” jeb oficiālais 23.februāra svētku nosaukums agrāk bija Padomju armijas un Jūras kara flotes diena.

Šodienas vīrieši vienkārši priecājas par to, ka viņiem ir sava diena – „vīriešu diena”, pat nezinot, kas tā ir par dienu, kas viņu svin, kāpēc viņu svin un kāpēc to vispār sauc par „vīriešu dienu”. Patiesībā sākotnējais nosaukums 23.februāra svinībām ir Sarkanās Armijas diena, bet laika posmā no 1949.gada līdz 1993.gadam to sauca par Padomju armijas un Jūras kara flotes dienu. Padomju laiku skolēniem visiem kā vienam tika mācīts, ka 1918.gadā nesen izveidotā Sarkanā Armija pirmo reizi uzvarēja kaujā ar vāciešiem pie Narvas un Pleskavas, tādējādi apturos vāciešu kustību uz Petrogradu. Tomēr, ja tiek ieskatīts dziļāk vēstures faktos, var secināt, ka datuma izvēle ir tikai sagadīšanās. Vēsturnieki stāsta, ka 1938.gadā pats Staļins radīja mītu par uzvaru pie Pleskavas un Narvas (kāpēc, lai viņš to nedarītu, ja viņš to var?!). Staļina izdomātajā mītā viņš apgalvoja, ka 1918.gada 23.februārī Sarkanā Armija sagrāva vāciešu uzbrucējus, un tieši šī iemesla dēļ 23.februāris ir jāuzskata par Armijas dzimšanas dienu. Oficiāli 23.februāri par svētku dienu jeb par Sarkanās Armijas dzimšanas dienu atdzina tikai 1922.gadā, kad 22.februārī pirmo reizi vēsturē notika Maskavas spēku parāde, kas norisinājās Sarkanajā laukumā.

Reāli 23.februāri dēvēja daudz un dažādos atšķirīgos vārdos, tas ir, ne tikai par Sarkanās armijas dienu vai Padomju armijas un Jūras kara flotes dienu, bet arī par Padomju armijas dienu, Tēvijas sargu dienu, Tēvzemes aizstāvju dienu..

Šo dienu pārsvarā svin vecāku gadu gājuma cilvēki, kuri paši ir dzīvojuši PSRS laikos un ir piedzīvojuši padomju laikos šīs dienas svinēšanu, izjutuši to laiku svinēšanas garu.. Kā arī pastāv uzskats, ka 23.februāris jeb šī „vīriešu diena” būtu jāsvin tikai tiem vīriešiem, kuri ir dienējuši.

Es gan teiktu, ka svētki paliek svētki, un kas tur slikts, ka puisīši, jaunieši un vīrieši atzīmē šo dienu un priecājas par to, ka viņiem ir sava diena?!

Dodu ieskatu Padomju savienības 23.februāra apsveikumu kartiņās. Skatāties un priecājaties.

260 28 67 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 67

0/2000

Šī ir krievu vīriešu diena, ne Eiropas vai Pasaules.

33 3 atbildēt

Ta bija savlaicīga atgādinājuma diena vīriešiem, ka tuvojas sieviešu diena emotion

25 0 atbildēt

Nez kas šie par svētkiem un kam īsti par godu. Es šeit redzu tikai padomju armijas propagandu... emotion

29 4 atbildēt

Nekad neapdaviniet savus vīriešus 23. februārī, tā ir okupantu armijas diena, labāk 24. februāri, kā uzmnaības apliecinājumu!!!!

25 4 atbildēt

Vīriešus sveicu 19.novembrī emotion

16 1 atbildēt

Šo dienu vajag atmizēt TIKAI un VIENĪGI tiem, kuri ir dienējuši, nevis kautkādiem slaistiem kuri dzīvo pie vecākiem un nevar atrast darbu, jo to nemaz nemeklē. Apsveicu pārējos! emotion

12 0 atbildēt

Nedomāju,ka normāls Latviešu vīrietis būs priecīgs,ja viņu apsveiks šajos okupantu svētkos!

15 4 atbildēt

Varbūt vēl tankistu svētkus sākt atzīmēt?

13 3 atbildēt

Šajos svētkos tiešām jasveic vīrieši kas ir dienējuši PSRS armijā,jo tur nekāda izprieca nebija.

9 0 atbildēt

Ja nu kas, tad staurptautiskā vīriešu diena ir 19. novembrī. 

8 1 atbildēt

Paskaties gan, kas notiek kaimiņos. Ja Tev pietiek dūšas krievu armijas dienu saistīt ar Vīriešu dienu... Šai dienai ar Vīriešiem nav nekāda sakara! Man ir 44, bet nekad to dienu neesmu uztvēris kā savu svinamo vai Vīriešu dienu. Tā vienmēr ir bijusi svešas, nedemokrātiskas, melīgas un agresīvas valsts karotāju svinamdiena. Ja godīgi, tad nemaz neredzu daudz tos Vīriešus, kuriem Latvijā veltīt Vīriešu dienu. Jēli, gļēvi, fiziski vāji puišeļi. Kamēr barā - visi varoņi! Kā iesist Sievietei, tā visi - varoņi! Kā kādu aizstāvēt, tā trīs izdzīvošanas pamatlikumi: ātri skriet, skaļi kliegt un labi slēpties!...

ATVAINOJOS, JA KĀDU AIZVAINOJU! Šis ir tikai mans personīgais viedoklis! Āmen!

8 1 atbildēt

Starptautiskā ir 19.novembrī, bet 23.februārī - Krievijā! 

7 1 atbildēt

ej tu ieskrienies ar tam krievu bildem.

8 2 atbildēt

ka tik iemesls! jāpasūta sievai gurķīši un rosols, šņabīti pats nopirkšu emotion

6 1 atbildēt

Man jau shkiet ka istam virietim pakast uz kkaadaam virieshu dienaam un neies svinet kkaadus mistiskus nevajadzigus svetkus. Mani personigi medz apsveikt, bet nesaprotu par ko un kaapeec? Pat tad ja man rastos izdeviba un Es nozhmiegtu Putinu, un visi to uzskatitu par varondarbu, man nafig nebutu vajadzigs lai mani apsveic un godina. Taapec viirietis ir viirietis, jo vinam taadas miikspeedinju dienas nevajag. Un shii diena taa arii ir uztaisiita - krievu propagandas diena. Piešuj sev kkaadus mistiskus varondarbus un megina tos visiem uzspiest. Diezgan nozhelojami ka taadi svetki pastaav Latvijaa, mums ar to nekada sakara nav, ja grib lai svin tie mikspedini savaa krievzemee.

p.s.nesaprotu kapec spokos aizklaaj vardu - pie.s.h.uj, vai tas vaards ielikts melnajaa sarakstaa jo kaadam raadas daikts tai vardaa? emotion

normali, izradas arii vards kas nav lamuvards un ir latvieshu tika iebazts melnajaa saraksta, nacas atkartoti rediget un nomainit uz - daikts

sviests, un kur varda briiviiba? kad visur kur megini izteikt savas domas kads megina muti aizbazt

8 3 atbildēt

Šodien nav nekāda vīriešu diena LOL. Šodien ir svētki kaimiņu izvarotāju un okupantu armijai! Armijai, kas  pašlaik nodarbojas ar terorismu Ukrainā un citur. Armijai ar kuru noslaucīt no zemes virsas Latviju draud mums Žirinovskis... Šodienas "svētki" smird pēc meliem un propogandas.

9 4 atbildēt

Sviests ne svētki!

6 2 atbildēt
Tāda slava ka apdirsties.
6 2 atbildēt

Kas tev Itāļos nepatīk viņu simbolika nekur nav aizliegta vismaz pagaidām...

4 0 atbildēt

Man vislabāk patika otrā bilde kur sīkais uzmet zigu no padomju bērniememotion

3 0 atbildēt