local-stats-pixel fb-conv-api

Vientulība10

Vietulība – izsalkums pēc dzīves. Katrs esam to piedzīvojuši, un nevienam no tās neizbēgt. Tās ir jebkura cilvēka dziļākās bailes – būt vienam.
Bailēs no vientulības mēs pazemojamies, pieņemam lietas ko ienīstam, un klusējam kaut arī nepiekrītam. Savā ziņā mēs pēc tās ilgojamies. Vēlamies visu dzīvi veltīt sev. Bet mirklī, kad vientulība ir klāt, mēs bēgam, kā no uguns.
Tā tukšuma sajūta sirdī nogalina, pazudina, kad saproti, ka esi viens un nevienam Tevi nevajag. Visi cilvēka prāta izgudrojumi ir radīti, lai to pazudinātu. Telefons. Viens zvans mīļotajam cilvēkam, bērniem vai vecākiem, aizdzen vientulību uz kādu mirkli. Televīzijas raidījumi, grāmatas un datorspēles liek mūsu vientulībā pavadītajam laikam paskriet ātrāk, bet vientulību tik vienkārši neapmānīt. Tā vienmēr spēj atrast savu veidu, kā ielīst mūsu dzīvē.
Vientulība ir katram sava. Vienam tā ir ļaužu pilna telpa, kas liek nojaust, ka Tu tur neiederies un nekad neiederēsies, lai kā Tu censtos. Otram tā ir ledaini tukša gulta, kas paredz, ka nebūs neviena, ko apskaut, kad nebūs neviens, kas Tevi apskaus un noskūpstīs. Tik biedējoši tukša, ka tajā nav vēlmes līst. Trešajam nojausma, ka viņu nesaprot, un nesapratīs.
Tā dzīve paiet – no vienas vientulības otrā.

76 0 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

Man gan pret vientulību nav iebildumu. Lieliski var pārdomāt ko esi darījis vai darīsi pastaigājoties kur acis rāda pa pļavu.

Laigan, ja tā ieilgtu vairākās dienās un būtu kā Robinsonam Kruzo, tad gan nepatiktu

9 0 atbildēt

sagruzīji mani. bet + tāpat. tas teksts nenormāli labs

5 0 atbildēt

vientulība kādu laiku arī ir vajadzīga, jo tikai tā mēs dažreiz spējam saskatīt dzīves būtību, bet ja viņa ieilgst, tad arī nav labi... bet ir labi,ja blakus ir kāds, kurš saprot, ja tev vajag pabūt vienam un kurš apskaus, kad būs skumji.. 

5 0 atbildēt

6 un 8 lāāāv. ;D

4 0 atbildēt

diezgan gruzīgi, bet 100% taisnība emotion

4 0 atbildēt

es tagad esmu vientuļa, bet paldies dievam ne uz ilgu laiku, jo mans draugs aizgāja no darba ārzemēs, wī! :)

2 0 atbildēt

Ja bailēs no vientulības esi gatavs paz*ties,tad gan kkas nav kārtībā

2 0 atbildēt

Man ir ļoti interesanti būt savā prātā. Mīlu vientulību. Nepatīk, kad kāds iztraucē manu domu lidojumu vai arī pārtauc, kad strādāju. Tiklīdz ilgāk atrodos tarp cilvēkiem, sāk bojāties garastāvoklis. Ir daudzas reizes bijis, kad nākas teikt, lai liek mani mierā, bet bieži tas tiek uztverts personīgi. Mani vienkārši daļa cilvēku nesaprot un nav tā, ka man cilvēks nepatīk, kad lūdzu pamest telpu. Pabūt ar sevi ir labākais kas var būt tas nekad nav saistīts ar nepatiku pret kādu.

2 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt
Reti tā gadās, bet šis teksts riktīgi aizķēra, malacis!
0 0 atbildēt