local-stats-pixel fb-conv-api

Valis nav zivs3

33 0

Valis, tā nav zivs, kā daudzi domā, bet gan zīdītājs, zīdītājs. Protams, izskats ļoti atšķirās no cilvēka, kaķa vai suņa, bet valis savus mazuļus arī baro ar pienu un tie ir siltasiņu dzīvnieki. Kā arī daudzi no mums pa visam noteikti domā, tie kas dzimst ūdenī ir bijuši kādreiz ikri, bet vaļiem tā nav, viņu mazulis izaug dzemdē un dzimst vesalā formā, kā cilvēku mazulis, kaķu vai jeb kuru zīdītāju mazulis.

Ir dažādi pierādījumi, ka vaļu jeb viņu seņči ir bijuši sauzemes dzīvnieki, kur lielāki zvēri tajā laikā dzīvojošie ir iedzinuši jūrā, kur viņi ir pielāgojušies ūdens pasaulei un biotopiem.

Iedomājaties arī to, ka vaļi dzīvo ūdeni, bet viņiem nav žaunu, kā tas ir iespējams? Kā pašlaik tiek lēsts, ka vaļi ik pēc kāda laika vienmēr uzpeld virspusē, kur ieņem jaunu gaisu, kas viņiem palīdz pat vairākas stundas vai pat dienas iztikt bez gaisa, atkarībā cik daudz gaisu viņi ir ievelkuši.

Vaļi ir ļoti interesanti zvēri, zinātnieki ir noskaidrojuši, ka viņi spēj ūdeni ar gaisu iztikt vairākas stundas, bet tajā pašā laikā viņi ik pēc 45 minūtēm aptuveni uzpeld augšā, lai ievilktu jaunu elpu, bet kāpēc viņi tā dara, ja viņi var bez gaisa iztikt vairākas stundas? Varbūt kāds no spokiem spēs patēlot zinātnieku un pateikt kāpēc tā ir?

Kā arī ir zināms, ka valis, kas ieelpo jaunu gaisa devu, viņš izlaiž veco, kopā ar ūdeni caur savu milzīgo caurumu, kur ūdens šļācas ārā un rada milzīgu skaņu. Zinātnieki arī ir secinājuši to, ka ja kādreiz valis ir dzīvojis sauzemē, tad tas varētu notikt atkārtoti, kad viņiem varētu aptrūkties pārtika ūdenī, pašlaik ir arī noskaidrots, ka valis spēj ienirt 600 m dziļumā un radīt tādus trokšņus, ka tas būs dzirdams jau 30 km rādiusā.

Atgādināšu, ka cilvēka vidējais garums ir 1,80m, bet vaļa ir aptuveni 30 - 33 m , padomājiet cik tad viņš liels ir, ja nostāsieties blakus?

33 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

valis spēj izturēt vairākas stundas ,bet tas ka valis grib ik pēc 45minūtēm uzelpot ir pašsaprotams.

Oglekļskābā gāze kas uzkrāja asins vados spiež uzpeldēt augšā un to izelpot.

tā pat cilvēks var 3-5 minūtes iztikt bez skābekļa ,bet grūti izturēt 2 minūtes un sevi nosmacēt ir psihaloģiski neiespējami

0 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

emotion 

0 0 atbildēt