local-stats-pixel fb-conv-api

Valentīndiena. Good or not?7

Sveiciens spokiem. Tuvojās datums ,ko daži gaida ar milzu nepacietību un tikpat daudziem ja ne krietni vairāk cilvēkiem šie svētki izraisa grēmas.

Ja ,lasot, ievadu un redzot virsrakstu nesaprati par ,ko domāju ,tad runa ir par sirsniņsvētkiem jeb Valentīndienu. Es teiktu viskaitinošākajiem svētkiem ,pat kaitinošākiem par helovīnu (tiem svētkiem ,kas mūsdienās ļauj meitenei saģērbties,kā pamatīgai M****I ,bet tas sauksies karnevāla tērps), tācu vismaz ievaddaļā centīšos norobežoties no sava viedokļa un būt kaut cik objektīvs. Lai turpmak tad izvērtētu cik šie svētki ir labi vai slikti. Jebkuram no jums ,protams, ir pilnīgas tiesības man nepiekrist un uzskatīt mani par muļķi.

+ Šajos svētkos pārī ir liela iespeja saņēmt kādu dāvaniņu. Sis gan tāds pielaizīts pluss ,jo ,manuprāt, ja pāris ir kopā ,vienalga pusaudžu pāris vai vīrs un sieva ,uzmanību ir jāvelta vairāk kā reizi gadā.

- Šie svētki ir drausmīgi komercializēti. Līdzīgi ,kā mūsdienās Ziemassvētki veikali tiek pārpildīti ar Valentīndienas dekorācijām,izdomātas speciāli Valentīndienas tematikai paredzētas dāvanas, Valentīndienas piedāvājumi noņemot šīs dienas īsto jēgu. Respektīvi ja tu savai dāmai nenppirksi jaunakās Chanel vai citas krutās smaržas rožu klēpi , kleitu un šokolādes konteineri tu esi slikts puisis, vīŗs un nemīli viņu.

- Nesaderība ar latviešu tradīcijām. Līzīgi ,kā ar helovīnu latviešiem nav nekāda sakara ar šiem svētkiem. Šie svētki ir ievazāti no rietumiem un kaut cik tradicionāli noskaņotam latvietim tie šķiet lieki. Grūti pat iedomāties zināmu analogu latviešu kultūrā šiem svētkiem. Varbūt vienīgi savā ziņā Jāņi-ar "potenciālo" svētku noslēguma fāzi.

+- Forever alone jeb mūžīgi vientuļo joki. Ja ir svētki mīlētājiem ,tad pretī uzreiz ir cilvēku kategorija ar cilvēkiem ,kuriem nav tās otrās pusītes jeb forever alone. Citi no tiem šo visu uztver paši kā joku un prot par sevi pasmieties kaut ar veco joku -Valentīndienas komplekts šokolādes kaste, tv un vīns ,cik jauki,ka nav jādalās ar visu. Par citiem smejās visi. Pieļāuju,ka Valentīndiena daļai šādu cilvēku varētu būt depresiju raisošs laiks. Kāpēc? Jo izteikti visur iet romantiskās filmas, visur tiek atgādināts par mīlestību,jūtām u.c. lietām kas forever alone nespīd.

+- Viss tv pārpildīts ar romantiskajām filmām kaut to pašu ikgada Titāniku. Kāpēc +- ? Jo daļa par to ir ekstāzē ,ikdienā tāpat lādētu vai online skatītos romantiku, bet tagad mierīgi vienatnē vai ar otro pusi tās var noskatīties pa tv ekrānu. Savukārt, otra daļa šķebinās,ka pa televizoru ir vel mazāk ko redzēt kā parasti. Skatīties jau 10 reizi kā noslīkst kuģis paliek apnicīgi, nemaz nerunājot par kārtējo romantisko komēdiju,kurām visām sižets ir tikpat paredzams ,kā tas,ka MelnaisE agri vai vēlu ieliks kādu tribīnes rakstu.

+ Kulinārijas daudzveidība. Uz šo var skatīties ar smaidu un roku aizspiestu muti ,kavējot smieklus, taču zināmā mērā tas ir pozitīvi. Vienalga vai veikalos vai pašu virtuvēs uz Valentīndienu bieži ienāk kulinārijas jaunumi vai vismaz dekoratīvā nozīmē,kādas jaunas idejas. Tāpat,arī bieži meitenes no slinkāka puiša var sagaidīt,ka šoreiz viņš gatavos nevis kā parasti viņa vai arī vīrietis var sagaidīt īpašas svētku vakariņas no savas sievietes.

- Līdzīgi kā romantiskās filmas visur pastiprinās romantiskas,liriskas mūzikas atskaņošana. Nē, es nesaku ,ka tā ir draņķīga, daudz kas no šī žanra ir manā gaumē , bet ,kad dažš labs vecāks vai jaunāks mīlas hīts īsā laikā ir dzirdams 10 mūzikas kanālos ,10 radiostacijās un vēl 3 veikalos ,tad pat pati sirdij tuvākā dziesma ar laiku sāk apriebties un krist uz nerviem.

+ Vismaz šāds temats = Valentīndiena,kaut uz dienu,varbūt pat ilgak daļāi sabiedrības liek padomāt par ko citu nevis krīzēm, bēgļiem,Ukrainām ,kariem, valdības idiotismu. Vienalga vai lai paceptos kā to tagad daru es vai pateiktu cik ļoti dievina šos svētkus.

+ Ja tic filmām ,tad šajā dienā var atrast īšto mīlestību. Nu ,nebūsim naivi un diez vai kam tādam ir liela iespēja, taču atrast otro pusīti iespēja droši vien pieaug. Vismaz tai sabiedrības daļai,kura Valentīndienu vai pirms tās esošās dienas pavadīs tematiskajās ballītēs (par to cik šādā ballītē atrasta otrā pusīte būs ilglaicīga,lai katrs domā pats individuāli)

Tātad apskatot kopējo netŗūkst ne plusu,ne mīnusu, ne abējādu argumentu. Neapvainojieties spoki , es ,tomēr, būsu vairāk pret šiem svētkiem ,j o laikam jau tieši komercializācijas un nelatvisko tradīciju dēļ tie pie sirds neiet. Joks,tas nav galvenais. Galvenais ir tas,ka man nepatīk tā ideja, ka vot 1 diena gadā ,kad nu čista vajag sveikt tuvo un mīļo cilvēku. To tad es arī lieku jums kā nobeigumu un reizē ieteikumu. Dārgie spocēni ,kam ir ta otrā pusīte. Vienalga vai jums 15 vai 55 vai 85 vai jebkurš cits vecums ,nav jāgaida kāda noteikta diena ,lai iedāvinātu ziedus, pagatavotu īpašas vakariņas vai pateiktu ka mīli. Neatkarīgi vai Valentīndiena, Ziemassvētki,Jāņi,dzimšanas diena,attiecību,kāzu jubilejas vai parasta diena ko jauku un mīļu var izdarīt ik dienu, tāpat,kā pateikt,ka mīli var ik dienu. Tam nevajag svētkus ,jo īpaši nevajag svētkus īpaši ar šadu iemeslu. Un dārgie spoki ,kuri ir Forever Alone ,neauztraucieties arī jūs. Gan pienāks arī jūsu kārta ,kad kāds jums teiks ,ka jūs mīl un jūs varēsiet ar smaidu un laimes izjūtu sirdī atbildēt ar to pašu.





70 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Ja runājam atklāti, tad mūsdienās pilnīgi visi svētki ir komercalizēti un tendēti uz naudas izdošanu. Kādā mērā tam pakļaujamies, tas jau ir katra paša ziņā. 

Varu pastāstīt gadījumu no pagājušā gada- braucu ar autobusu un kā vienmēr pie durvīm slaistījās pāris puišu. Un kad pienāca kārtējā pietura notika kas interesants- viņi izkāpa un padeva roku visām ārā kāpjošām sievietēm. Un tā katrā pieturā. Nezinu vai tā bija kāda akcija vai vienkārši puišu izklaide, vērojot sieviešu reakciju, bet bija patīkami.

4 0 atbildēt

Mākslīgi radīti svētki- bizness! emotion 

2 0 atbildēt
I'm forever alone forever alone. emotion un tā katru valentīndienu.
0 0 atbildēt

Man personigi patik sada tipa svetki - gan helovins, gan valentindiena. Ir iemesls pasmaidit par terpiem un pasapnot par dzivi. Uzskatu, ka tie papildina musu ikdienu  emotion  All *forever alone* put your hands up!  emotion 

0 0 atbildēt
Es par šo tēmu esmu neitrāls, vispār es tik pedejo gadu laikā ievēroju valentīndiena, es zināju ka šī diena pastāv bet nezināju kad. un vispār es joprojām nezinu kad tieši ir valentīndiena. emotion
0 0 atbildēt
Nu, ja no tāda egoistiska viedokļa skatās, tad tas forever alone nav nemaz tik sūdīgs variantsemotion Mūsdienās ir daudz, visādu citu interesantu lietu ar ko nodarbināt prātu. Un man personiski jau liekas, ka visas šīs mīlas lietas padara iekšēji vājāku. Un uz cilvēku vājībām vienmēr var labi nopelnīt..
0 0 atbildēt
Bez svētkiem taču dzīve būtu gatlaicīga un neinteresanta. Kāpēc gan, lai pāris dienas gadā nebūtu veltītas kaut kam konkrētam, piemēram mīlestībai, ziemas sagaidīšanai, mammām/tētiem vai vēl kam citam? Tur nav nekā slikta. Nesaskatu arī neko sliktu tajā, ka tās nav latviešu tradīcijas, galu galā šo pasauli mēs dalam visi kopā un, ja tas ļaunumu nevienam nenes, tad kāpēc gan, lai savu ikdienu nepadarītu krāsaināku? emotion
0 0 atbildēt