local-stats-pixel fb-conv-api

Vai tā tiešām ir šī skarbā patiesība?63

No asiņainajiem kristiešu krusta kariem līdz pat mūsdienu islāma teroristem. Par aktuālo šobrīd.

Reliģija ir devusi cilvēkiem attaisnojumu nogalināt viens otru vairāk nekā, kas cits. Kā runā - reliģija ir nezināmais, nezināšana - ir vara pār vājākiem, un vara diemžēl samaitā un pavedina. 'Izskalo smadzenes', būtībā.

Tātad, kas ir reliģija?

- Tā ir ticība un pārcilvēciskas varas godināšana ar kuru ir saistīts dievs/dievi.

Tu pielūdz puspliku ebreju ar zilām acīm, apaļīgu govi vai arī miera pozā sēdošu astoņ-rocīgu indiešu daiļavu, tam tā īsti nav nozīmes.

Lai arī ko bībelē, manuskriptos un bukletos, kuri tiek mesti pastkastītē ik pēc 2 nedēļām, vari lasīt - tā arī nav tādu īstu pierādījumu nevienai no pasaules reliģijām un to aprunātajām leģendām. Tātad islāms ir tikpat patiess cik kristietība vai budisms, neviens tā arī īsti nezina, kuru izvēlēties.

Neviens jau arī nepiedzimst reliģiozs. Mēs piedzistam ar zinātkāru prātu un tiekam pārsteigti ar katru jaunu sajūtu, pirmo pieskārienu, smaidu, vai pat rotaļlietu. Un tad pēkšņi - kāds mūs izdomā kristīt, pēc pāris gadiem vecmāmiņa liek iet svētdienas skolā, kur tev ir jāmācās skaitīt pantiņi, kurus jāatkārto katrā nozīmīgā un satraucošā brīdī. Un vēl apšļāc ar svētīto ūdeni, kurš turpat vien no krāna ieliets un mācītājs pantiņu noskatījis - to 'iesvētījis'. Bet vai tas ir tiešām vajadzīgs?

Saprotams ir tas, ka tas tev ir būtībā 'iezombēts' un liek justies labāk, psiholoģisks uzmundrinājums, drošības sajūta.

Bet vai Tu tiešām vēlies būt daļa no kā patiešām bezjēdzīga un laikietilpīga, emocionāli izsmeļoša? Ir daudz vērtīgāka laika aizpilde. Palasi izzinošu, romantisku, motivējošu grāmatu, izej paelpot svaigu gaisu, atrodi pikačū - kaut vai. Apgūsti instrumentu! Mūzika liek tavai iztēlei pilnveidoties un prātam justies mierīgākam. Un vispār, vai Tu zini ko tad Tu īsti pielūdz?

- Tad ar ko tad īsti, piemēram kristietībā atšķiras no islāma?

Būtībā, ar neko. Es pat teiktu, ka par visām pataloģijas darbībām, ko zinātne ir centusies pierādīt un attīstīt šo nozari, kristietība, jūdaisms un islāms ir tikai maksimāli bremzējušas attīstību medicīnā.

Bet viduslaikos, kur dažas lietas iekrāsojas arī mūsdienu reliģijās - aizliegumi pret pleisībo efekta ārstēšanu, sistemātiska bērnu izvarošana, krusta kari, teroristiskas darbības dažādos pasaules reģionos, seksisms fanātisms, rasisms, slepkavības, maldināšana, neiecietība un tautas neziņas 'būvēšana'. Domāju, ka varētu vēl turpināt. Bet domu esat sapratuši.

Zināte jau gadu pēc gada ir spējusi atspējot reliģiju uzspiestās pasaules teikas, kuras joprojām uztur lielāko daļu ticīgo izsalkušos prātus. Uzskatu, ka zinātne būtu atīstījusies vēl agrāk un ātrāk, ja vien reliģijas pāris gadsimtus atpakaļ būtu atzinušas spožus prātus, nevis apspieduši to zinātkāri un vēlmi izpausties.

Manuprāt, reliģija un ticība ir divas dažādas lietas. Ticība ir pilnīgi cits stāsts.

Ticība var pastāvēt bez reliģijas, tas ir mans uzskats. Nevajag ticēt kādam bārdainam vīrietim, kurš maģiskā veidā 'augšāmcēlies'. Vajag ticēt sev, ticēt saviem spēkiem. Motivēt un attīstīties.

Domu spēks ir tie visi brīnumi, ko reliģija skaidro. Tikai reliģija izmanto citu pieeju un ir tendēta uz materiālām vērtībām. Kā tad svētais Jānis tavā pilsētā baznīcu uzcēla, ko? Lūdzoties baznīcai finansējumu nedabūsi.

Neaizej uz baznīcu vai atcel savu pusdienlaika lūgšanu, bet gan aizej uz mākslas privātstundām, apgūsti instrumentu, iepazīsties ar kādu meiteni parkā. Izbaudi prāta brīvību, nevis piepildi to ar liekiem pantiņiem un maģiskām teikām no bībeles. Bībelai vajadzētu būt ierindotai pie fantastikas žanra - grāmatu veikalos.

Pirmais raksts, ceru, ka bija ok.

138 10 63 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 63

0/2000

Objektīvi paskatoties apkārt uzreiz var saprast, ka viss ārpus dabas ir cilvēka radīts. Sākot ar burtiem, beidzot ar sarežģītiem tehnikas un mākslas darbiem. Bet fantazēt un ticēt viskautkam mums patīk. Reiģija manuprāt ir labs piemērs kolektīvajam iztēles īssavienojumam vai kam tamlīdzīgam. Viena no tām lielajām kļūdām, no kuras vēl acīmredzot neesam īsti mācījušies. Var jau strīdēties un apgalvot, ka visu dabu ir radījis dievs un tā jau ir tā robeža, kur vairs nav jēgas strīdēties, jo pierādīt tāpat nevar. Dievs pastāv tikpat cik nepastāv un nevienam nekad nebūs taisnība, jo esību nevar paskaidrot ar burtiem un vārdiem. Tā pat var apgavot, ka dievs esmu es, dievs esi tu utt. Šeit vispār iederas meditācija, jo prāta klusumā pamazām sāc saprast, ka nekam nav nozīme un viss ir viena liela spēle, kur jātēlo, ka viņa ir nopietna un nozīmīga. Bet ik pa laikam der beigt spēlēt paslēpes, novilkt masku un kļūt par jokdari, kas mēs visi esam...

6 0 atbildēt
Pec idejas shis bija ateista raksts :d
5 0 atbildēt
Okay! Dod man ~130 000 dolārus un es tev uzfilmēšu aptuveni 1 mēnesi ilgu ceļojumu apkārt ZemesLODEI. Būšu mūsdienu Fileass Fogs. Sāksim ceļojumu no Lidostas "Rīga" un pēc aptuveni 80 dienām būšu turp atpakaļ no otras puses. Turpretim ja Zemea būtu plakana, kā tu man to centies pierādīt, bet nesekmīgi, diemžēl, tad virzoties no starta punkta un ejot tikai uz priekšu, agri vai vēlu es nokļūšu pie malas, kur tālāk beidzas mūsu "planēta" un man nāktos griezties atpakaļ. Tā taču nenotiek. Ja godīgi, šis ir pats stulbākais strīds kādā esmu bijis. Tāda sajūta, ka strīdos ar bērnudārznieku. Ja jau es visiem stāstu "vien tante teica" un kaut kādus salasītus sētas daiļrades darbus, tad, interesanti, ko saki tu? Kāda delīriķa ( varbūt pat paša ) murgojumu, varbūt šizofrēniķu apkārtnē dzīvo vai arī jùties iestrēdzis 14.gs psihenē? Tu taču esi vien sīks, neizglītots pamuļķis, bībeles sviesta lasītājs un kaut kādu tikpat "gudru" pamuļķu līdzskrējējs. Ptfu. Just wasting my precious time...
3 0 atbildēt
Phe... Es tev atklāšu viselementārāko veido kā pierādīt, ka Zeme ir apaļa. Ja no viena punkta visu laiku dodas tikai uz priekšu, tad pēc kāda laika, tu tāpat nokļūsi tajā punktā atpakaļ... Tā senie grieķi izvirzīja teoriju par Zemes apaļumu. Laika gaitā tas tikai pierādījās. Ja tu vēl neesi sapratis to kā radās kristietība un kristiešu Dievs, tad nu tās ir tavas problēmas un šeit pat labākie psihologi tev nepalīdzēs...
3 0 atbildēt
Ļoti bieži bībele tiek izmantota labuma gūšanā. Reāli visi musulmaņi dzīvo pēc vecās d e rības likumiem un kārtību, jo viņi arī neatzīst jēzu kā savu pestītāju Vecā derība ir ļoti aisiņaina un smaga viela (tā ir bībele kurā visi notikumi risinĀS PIRMS Kristus Daudzi Katoļu mācītāji aizraujas ar pedofīliju tas ir fakts Daudzi tic Vangas pareğojumiem bet šķiet neviens nav iedziļinājies bībelē pretējā gadījumā jau sen būtu dzirdējuši par pravietojumiem kas piepildās un piepildīsies Un bībelē ir teikts ka beigās daudzas draudzes tiks pieviltas
3 0 atbildēt

Kopš kura laika cilvēki tic kam augstākam, nevis sev? Nepareizi standarti nerada varu, bet gan sagrauj to.

3 0 atbildēt
Oi, mammīt, vēl viens pajols. Laikam esi Gmonster'am brālis, ko? Bībele ir pasaules stulbākā pasaku grāmata. Zemes apaļumu nevar pierādīt, jobtas jau ir pierādīts un ja tu tam netici, tad pievienojies savam "brālim" Tvaika ielā. Par evolūcijas teoriju vēl var pastrīdèties, bet Dievam nav nekāda sakara šai lietā, jo tas neeksistē. Mūsu saknes jau nu noteikti nav saistītas ar kristietību, bībeli un kristiešu dievu, jo tas tika uzspiests un mūsu senči dzīvoja pēc dabas dievu pielūgsmes. Ja arī tev ģimenē visi ir kristiešu fanātiķi, tad jau nav mana vaina, ka no paaudzes paaudzē jums dzimst morāli vāji cilvēki, kas slēpjas aiz "Dieva vārda" un kuriem smadzenēs vispār ne vienas rievas nav..
2 0 atbildēt

Paga, tu taču zini par to, kā krustneši mūsu senčus, mūsu saknes praktiski pakļāva un iznīcināja milzīgu apjomu senās kultūras vērtību? Latviešiem ir pilnas tiesības uzspļaut, kam viņi vēlās. Un starp citu, manas ģimenes senču vidū ir tikai viens zināms patiesi kristīgs cilvēks. Liela daļa par to neinteresējās un gāja uz baznīcu pieklājības dēļ, dažs slepenībā pētīja pagānismu un viena sieviete pat nodarbojās ar okultismu. Soo... ir ļoti skaļi teikt, ka mūsu saknes ir kristietībā.

2 0 atbildēt

Pilnigi manas domas izteiktas, tikai skaistak un precizak emotion

2 0 atbildēt
Ateisms ari ir religija, principa pec tevis pasa teikta, nav nekadas vajadzibas pec vina un si raksta, ko cep rakstus tad par nevajadzigam temam un kultive savu religiju?
2 1 atbildēt

tā liek cilvēkiem darīt sliktu, dodot ilūziju ka viņi dara labu

1 0 atbildēt

Cilvēki tic kam grib , diemžēl visi musulmaņi un īslāmisti citu cilvēku domām ir terorisiti , steriotipi. Un ja kas es nemaz nezilasīju visu rakstu  emotion , mož vēlāk izlasīšu .

1 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt
Nebut nav jamet, lielaka dala no viniem dara labu darbu, bet tavas arstesanas metodes nav saskana ar likumu draugs emotion
0 0 atbildēt

Sarunāts - es nejaukšu kristietību ar cilvēcisko alkatību un tu nejauc tautību ar reliģiju.

0 0 atbildēt

Bija visādi, bet gudriniek, tas nemaina faktu, ka krusta kari notika un kristietībai vēsturē bieži vien ir bijis ļoti ok kādu nokaut, lai ieviestu lietas pa savam prātam. Tas tev liekās baigi ok, ka tā vienkārši reliģijas uzspiešanai uztaisa faking krusta karu? Kam tas var likties ok?

Ja tu vari mierīgi uzspļaut mūsu tālākajiem senčiem un paziņot, ka viņu būdas un māla podi neko nenozīmē, es mierīgi, ar labpatiku varu uzspļaut jebkādai tavai vēlmei saistīt latvietību ar kristietību. Mēs esam kviti.

0 0 atbildēt

Mazāk taisi histērijas un nepird par visādu figņu. Atvieglosi sev dzīvi un citiem!

0 1 atbildēt
Ak jā pastāsti man vēl kā bez reliģijas mēs jau būtu kolinizējuši kosmosu... Tas nekas ka liela daļa Rietumu vērtību ir būvētas uz kristietības. Tas jau nekas ka pateicoties tieši Islāmam viduslaikos saglabājās antīkie Romiešu un Grieķu teksti, laikam jau vienalga ka viduslaikos tieši mūki bija tie kas mācēja rakstīt un veidoja hronikas, tulkoja tekstus un nodarbojās ar zinātni. Tavs teksts ir visai Eirocentrisks un atspoguļo ļoti maz. Kamēr eiropā kā tu teici varoja bērnus, dedzināja raganas utt. Pārējā pasaule piedzīvoja milzīgu ekonomisku un zinātnisku uzplaukumu, it īpaši Āzija, Indijā un Ķīnā un kā gadījās, tā ne, abās civilzācijās reliģija spēlēja būtisku nozīmi. Tu pats labāk paņem rokās un palasi grāmatu un pirms par kaut ko raksti, uzzini dziļāk par konkrēto tēmu emotion
8 9 atbildēt
Esmu par kristietību!! Islāmā un citās reliģijās dievi ir miruši, bet kristietībā - dzīvi. Turklāt, kurā ticībā ir tāda mīlestība, ka Dievs par mums nomirst?
5 7 atbildēt
Uzmainies, Jāņoga Tevi uz psiheni aizsūtīs! Bet malacis, ka atbalsti patiesību!
0 2 atbildēt