local-stats-pixel fb-conv-api

Vai krievi ir latviešu lielākais ienaidnieks?206

Es zinu, ka izlasot šo virsrakstu, daudzi mani uzreiz nosauks par Kremļa atbalstītāju, pelēko kardinālu fanu, putinistu un vel nez ko, taču tāds noteikti neesmu. Pēdējā laikā spokos, atkal paceļās tematika par ļauno krievu vai ļauno amerikāņu propagandu, arī ar pazīstamajiem ir sanākušas diskusijas par šo, līdz ar to izlēmu pats par šo tematu pasmadzeņot un padalīties ar spokiem par rezultātu.

482 12 206 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 206

0/2000

Es savā laikā komandējumos esmu izbraukājis visu plašo Krieviju,nekur mani nesauca par fašistu jeb kaut  ko tamlīdzīgu,bet informācija par Latviju tāda ,ka pie jums taču nav padomju vara,kad sāc runāt par krieviem kuri dzīvo Latvijā,atbilde daudzās vietās bija vienāda,pi jums nv neviena īsta krieva,tie visii ir kosmopolīti,laimes meklētāji.it īpaši sirsnīgi par latviešiem runāja sibiirijas pilsētās,pieminēja skolotājus ,inženierus,kolhozu priekšsēdātājus un daudz citus minot vārdus un uzvārdus,tagad domāju cik labi būtu bijis ja to būtu fiksējis uz papīra.Krievijā nav informācijas par Latviju,bet to taisa tādi kā Ždanoka,Lindermanis un viņiem līdzīgie,kā arī mūsu politiķi,jo kamēr cilvēki nav vienoti ir vieglāk tikt pie garda kumosa.

4 0 atbildēt

Ja krievu laikā dzirdējām pārsvarā krievu propagandu, tad tagad mūsu smadzenes piesārņo rietumu ideoloģija, tur arī suns ir norakts.

 mums kā cilvēkiem ienaidnieku uz pasaules nav un nevar būt, tās ir tikai politiķu un biznesa smagsvaru spēlītes.

4 0 atbildēt

Krievijas vara IR Latvijas lielākais drauds un tā tas ir bijis pēdējos gadsimtus, un tas IR FAKTS. Notikumi Ukrainā ir pietiekams pierādījums tam.

5 1 atbildēt

man jau ar tie krievi diez ko nepatīk,bet ar ES uzliktajām sankcijām pret Krieviju es zaudēju darbu.Tākā visi viņi ir pār vienu kārti metami.

4 0 atbildēt

Nav sliktu nāciju, bet ir nācijas kurās "slikto" procents ir krietni lielāks kā citās, un tās ir skaitliski lielās, impēriskās nācijas. Parasti tās ir multikulturāls sajaukums kas sevi identificē zem vienas nācijas nosaukuma un krievi ir vieni no tādām. Pārākuma sindroms, panika par zaudēto varenību, dzīvošana sacerētā pagātnē un melu eiforijā ir šīs surogātnācijas lāsts. 

Mums nav jāpielāgojas viņu vēlmēm, jāauklējas un jābaidās apvainot, bet jādzīvo sava dzīve, kopā ar tiem krieviem kuri neuzskata mūs par svešiniekiem, vēlas būt savējie. No postpadomju telpā dzīvojošiem kaimiņzemes faniem jākratās vaļā. Arī ekonomiku nevar saistīt ar valsti kura to izmanto politisku mērķu sasniegšanai.

3 0 atbildēt
Daļa taisnības jau ir šajā visā. Bet nav jau īsti naids pret krieviem kā nāciju, bet pret tajiem, kam pasēs lieliem burtiem ierakstīts "latvietis" un kuri uzskata par goda lietu runāt tikai krieviski, jo redz esot piedzimuši tādā ģimenē. Tas arī ir tas galvenais naida kurinātājs, jo nevienam jau procentuāli izcelsme nav uz pieres uzrakstīta. Vaina ir domāšanā, vaina ir tajā, ka daļa vēl dzīvo PSRS laikos un savus bērnus arī audzina tāpat. Pie velna, lai visi sīči skolās mācās tikai latviešu valodā. Tā laika gaitā tā vecā un spītīgā paaudze būs apmirusi un domāšanas stils arī ar to būs zudis. Beeet patiešām nevajag likt vienādības zīmi starp krievvalodīgajiem Latvijā un krieviem kā nāciju.
3 0 atbildēt

vienīgie ienaidnieki latviešiem uz doto mirkli esam mes paši latvieši,ar savu nevelēšanos darīt(es tai skaitā,bet kaut to apzinos)nu neiebruks krievi,nav jau tik domašanā atpalikuši

cita runa ir par krieviem kas šeit dzivo,bet kā man darba kolēģis teica(krievs)citēju"es pat velētos runāt latviski,bet kā tik latvietis izdzird ka man ir krievu akcents,vai ja kādu vārdu nespēju pateikt latviski un to aiztāju ar krievu,tā uzreiz visi latvieši sāk runāt krieviski"

3 0 atbildēt

Lielāku satraukumu rada tie Latvieši, kuri tik iztapīgi vienmēr pāriet uz  krievu val. uz tādiem patiešām pretīgi no malas noskatīties, un tieši viņi ir vainojami, ka krievi neprot, vai negrib runāt Latviski. Un kur nu  vēl tie kangari, kas apzog nekaunīgi mūsu valsti.

3 0 atbildēt

Ja drīkst vaicat kādas kvotas, kuras jomas ES uzliek Latvijai?

Krievijas tirgus aizveras mums, jo ES (kopā ar mums)  noteica sankcijas Krievijai (sakara ar tās iebrukum Ukrainā) UN tā rezultāta Krievija piemēroja atbildes sankcijas un aizvēra tirgu zivīm pienam utt ... visām ES valstīm.

Bet daļai raksta minētajam var peikrist

3 0 atbildēt

Par rakstu viennozīmīgs +, kaut vai tāpēc, ka tas liek aizdomāties par reālo situāciju. Paldies.

3 0 atbildēt
Tava domāšana ir nepareiza, ja tu domā ka vienīgā eksportprece var būt pārtika, kuru Krievijai jāpērk, un ja nav- tad viss, ir auzas. Mikrotiks, UAv factory, Visma, Tieto, Schiendler electric. Iztirgošana- kapitāla un investīciju piesaiste. Zaporožec ir bankrotējis, un Žiguli 20 gadus ražoja, un skaitījās "tehnoloģiskais sasniegums". Krievija, bez investīciju piesaistes ir atpalikusi valsts. Novēli Latvijai to pašu? Mani fascinē, kur cilvēki neredz priekšrocības EU, un ir zem ziņu kanālu propogandas, ka viss Latvijā ir slikti. Taxify, Wolt, Lielveikalu tīkli(dēļ kuriem ir atlaides), outsourcings(gan klientu apkalpošanā gan IT). Startupi, piemēram Mintos vai Endurio, iespēja piesaistīt finansējumu... Tas viss ir dēļ EU atbalsta. Pat Eiropas Savienība deva zemniekiem grantus un subsīdijas... Un pārpirkšana... Tu zini, ka Volkswagen pieder Porsche? Vai ka Volvo ir daļēji pārdots? Vai ka Maxima ir daļa no Globāla holdinga? Tu labāk gribētu, lai mēs neesam ne NATO, ne ES un esam kā gruzija, kur braukā ar veciem auto? Vai kā Baltkrievija, ar 20 gadus vienu prezidentu? Par Krieviju ir jāaizmirst, bet jākoncentrējas uz Ziemeļvalstīm un Āzijas reģionu, kur ir milzīgs tirgus un pirktspēja. Ja Krievija pat savas pilsētas nejēdz sakārtot, tad nav ko vispār domāt par tik nevīžīgu partneri. Pirmais, ko izvēlās darījumu partnerim, ir godīgums un uzticība. Ja tā nav, tad uz neredzēšanos.
2 0 atbildēt

Kāds mantojums, te domāts negatīvais mantojums Latvijai palicis no Krievu laikiem:

1) neglītas metodes, piemēram, denacionalizācija bija padomju nacionalizācijas spogulis, Igaunija un Lietuva rīkojās citādāk, likumu tēvs A.Grūtups atzina pieļautās kļūdas;

2) izrādīšanās, Gaismas pils un dārgais tilts atgādina krievu laiku pompozitāti, kamēr ļaudis nabadzībā pameta un turpina pamest Latviju;

3) ienaidnieka meklēšana ārpusē. Kad mēs sapratīsim, ka cilvēkam ir tikai viens ienaidnieks - viņš pats, tad pazudīs nepieciešamība meklēt vainas amerikāņos un krievos. Somi, piemēram, draudzējas ar Krieviju, lai gan ilgstoši klapējās Ziemas kara laikā.

2 0 atbildēt

To pie Meladzes, viņš te ņemās ar globālām lietam..

2 0 atbildēt
Es pašus krievus neienīstu, bet ienīstu Krievijas valdību un krievu troļus.
2 0 atbildēt

Nop nav viņi nekādi ienaidnieki, bet zombēšana viņiem gan ir, jo viņi tik uzstājīgi ar savu nostāju pret mazo Latviju un sagroza vēsturi un domā ka taisnība tikai viņiem  emotion 

3 1 atbildēt

Jā un mana vecmāmiņa un vectētiņs arī paši aizbrauca atpūsties uz sibīriju, neviens viņiem šautenes pie galvas nelika...

3 1 atbildēt
Krievi nav drauds. Drauds ir emigrācija un iedzìvotāju izmiršana - visdrīzāk iznīconās valsti.
4 2 atbildēt

loti labs raksts emotion  emotion  emotion 

2 0 atbildēt
Atvainojo aizmirsi galveno Krievija neuzskata ,ka ir okupējusi Latviju... Piedot tikai tad ,kad viņi atzīst savas kļūdas ,bet viņi to nav izdarījuši...
3 1 atbildēt

Viss sapistākā nācija ir krievi!

ja redzēsi kādu krievvalodīgi runājošo un viņš liksies ar prātu apveltīts CILVĒKS, tad vissticamāk viņam būs kādās citas tautas saknes jeb gēni. piemēram ēbreja..

jā esi tīrs krievs tad vissticamāk nodzersies vai nonarkomānēsies! tādiem cilvēkiem nav nākotnes! sīki dirsīgi utes! Vot kas ir krievi! 

2 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »