local-stats-pixel fb-conv-api

Vai jauns īsako laulību Ginesa rekords?19

480 2

Tātad.. emotion

Gan jau lielākā daļa no jums zina vai ir dzirdējuši nostāstus par dzīvi un tradīcijām Austrumu valstīs, kur izplatītākā reliģija ir islāms un vairums iedzīvotāju ir musulmaņi. Šajās valstīs notiek daudz un dažādu dīvainu, interesantu un, varētu pat teikt, ka nejēdzīgu notikumu. Viens no šādiem ir noticis pavisam nesen Saūda Arābijā, dažas dienas atpakaļ..

Kāzas austrumos nav gluži tādas pašas kā rietumos, un tomēr, kāzu ceremonijas laikā, pēc fotogrāfa lūguma, brīnišķīgā mirkļa iemūžināšanai, jaunā sieva noņēmusi plīvuru nost no sejas, tādā veidā, pirmo reizi atklāja savu seju vīram, jo nedz pirms kāzām, nedz pirms saderināšanās, laulātie nebija redzējuši viens otru vaigā. Nule laulībā iestūrējušais vīrs, maigi sakot, ir bijis šokā, par savas jaunās sievas izskatu un nekavējoties ir pieprasījis šķiršanos.

Un tagad pēc kārtas, kā tas viss aizsākās..

Stāsts aizsākas Saūda Arābijas rietumu pilsētā Medinā (Medinah), kur abi jaunlaulātie bija piekrituši precēties viens ar otru, pēc brīvas gribas, līdz kāzām, gan neredzot vienam otru. Šāds precību modelis kļūst arvien izplatītāks dažās Tuvo austrumu valstīs.

Tā nu sekoja saderināšanās, laulību ceremonija un liktenīgais mirklis, kad fotogrāfs lūdza atsegt līgavai seju..

Kad jaunā līgava, noņēma plīvuru no sejas, lai uzsmaidītu fotokamerai, viņas vīrs riebumā ietērptā sejas grimasē pielēca kājās, sakot sekojošo: "Tu neesi tā meitene, kuru vēlos precēt. Tu neesi tāda, kādu biju Tevi iztēlojies. Es ļoti atvainojos, bet es no Tevis šķiros!"

Saskaņā ar Saūda Arābijas vietējā laikraksta "Okaz" ziņoto, jaunā sieva sabruka, sākās asaru lēkme. Kāzu viesu vidū izcēlās samērā liela panika un viesi iejaucās, lai censtos atrisināt radušos situāciju, bet veltīgi.. Pats līgavainis, laikrakstam "Okaz" atzinies, ka pirms laulībām viņš nav varējis satikt topošo līgavu.

Kāzu nakts ievadā, nule noslēgtā laulība tika šķirta. Līgavai šī nebija vairs, sapņotā un ilgi gaidītā kāzu nakts, bet gan nakts, kas pildīta ar asarām un sāpēm.

Šīs ziņas satricināja ne tikai vietējo pilsētu, bet visus masu mēdijus valstī un ārpus tās. Sabiedrība šo ziņu uztvēra ar šoku, dusmām un naidu, ko daļa sabiedrības arī atspoguļoja sociālajos portālos.

Sociālajos tīmekļos ir veikti tādi ieraksti kā:

"Viņš ir sagādājis lielas sāpes un pārdzīvojumus viņai, ar savu bezatbildīgo rīcību un viņš ir pelnījis ciest."

"Viņam vajadzētu saprast, ka skaistums ir kas vairāk, tā ir rakstura iezīme, nevis tikai seja."

"Diemžēl, mūsdienās daudzi jaunieši novērtē tikai skaistumu, bet nemaz nepievērš uzmanību vērtībām un morālei."

"Lai Dievs dod viņai labāku vīru, tādu, kurš spēs viņu novērtēt, cienīt un mīlēt tādu, kāda viņa ir."

"Viņš nav vīrietis, viņš nespēj uzņemties atbildību. Viņš ir pilnīgi un galīgi bezjūtīgs."

"Neviens nespieda viņam viņu precēt. Viņš varēja uzstāt uz satikšanos pirms kāzām, pirms saderināšanas, nevis gaidīt līdz laulībām."

"Viņš var palikt zaudētājos, tā arī nekad vairs neaprecoties. Viņš nav vīrietis un viņam trūkst pat pamata jūtu, kur nu vēl runāt par kaut ko augstāku."

Tāds nu stāstiņš par to, kas notiek Saūda Arābijā - pāri visai Eiropai, aiz Vidusjūras, mazliet uz austrumiem. It kā nemaz ne tik tālu..

Šis gadījums varētu kandidēt uz īsākās laulības Ginesa rekordu, Tev tā neliekas?!

Paldies, ka lasīji, novērtēji un izteici savu viedokli! emotion

480 2 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 19

0/2000

Man laikam ir pārāk Eiropeiska tipa domāšanu. Man grūti saprast Austrumu tradīcijas. Neredzēt līgavu līdz kāzām un tad sejā pie "altāra" paziņot, ka viņa neesot tāda, kādu viņš grib.. jo tālāk, jo trakāk.

24 0 atbildēt

Neesmu austrumu tradīciju speciālists, bet tā pati austrumu gudrība saka : Bet mīlēt - kā lai cilvēks to prastu no pirmās reizes ? Arī mīlestībā ir mācekļu un meistaru gadi. Mīlētājs arvien atrodas ceļā.

13 0 atbildēt
12 avatars12

Nu jā... Tā tak' nevar! Kā cilvēkā var iemīlēties nemaz neredzot viņa seju?!?

3 0 atbildēt

Ja vien viss notiktu tā, kā mēs iztēloamies...tas čalis lkm fantasķiku saskatījies

1 0 atbildēt

Prātam neaptverama situācija - cilvēks dēļ izskata precās ar sievieti, ko nekad mūžā nav redzējis. Idiots emotion

1 0 atbildēt

emotion Srry, bet es nevaru!!! Paši jau vien vainīgi ka šādas stulbības izdomā! Max ko varētu atļauties ir aklais randiņš, bet ne jau precēties neredzot otra seju!!!  

1 0 atbildēt
Kretīns
0 0 atbildēt

Masu mediji par daudz baumo.

0 0 atbildēt

My story emotion

0 0 atbildēt

Gadās arī ta.

0 0 atbildēt
Gribētos redzēt tās meitenes bildi. Nez vai viņa tiešām ļoti nesmuka vai vnk čalis kkāds nenormāls.
0 0 atbildēt