local-stats-pixel fb-conv-api

Tu piederi sev !22

Mediji - nopirkti cilvēki,kas par naudu ir gatavi melot miljoniem līdzcilvēku.

Katru dienu mums,bez izvēles,prātā tiek iespiestas domas,kas nav mūsu pašu.Tās peldās pa zemapziņu,līdz pienāk laiks veidot savu viedokli tad,tās uzpeld kā tevis paša ģenerētas.Ikdienā ir jāveic tik daudz izvēles,jārisina tik daudz problēmu , ka vienkāršāk ir paņemt ideju kurai tic lielākā daļa un uzsūkt to kā savējo.Vieglāk,bet vai gudrāk ? Uzņemot visu televīzijā un citos medijos doto informāciju bez kritiskas apstrādes,tavs prāts beidz veidot oriģinālas domas,tas ir,nedara savu darbu, bet paļaujas uz citu cilvēku , it kā nekļūdīgo, informāciju. Beigu beigās visas tavas domas nāk no kastes ar ekrānu.Tu kļūsti par zombiju.Aklu,nedomājošu aitu.Kas ticēs visam un darīs visu ko šī kaste pieprasīs. Domā ārpus kastes ! Šī kaste tev melo. Noliek tev visu kā melnu vai baltu,labu vai sliktu.Pa vidu tikai skatītāji - pelēkā masa,kas pēc populārākā trenda sevi krāso melnu vai baltu.Neviens negrib būt zaļš,oranžs vai violets, visi grib iekļauties,bet tas nav iespējams. Mediju noteiktajiem standartiem nav iespējam sekot.Tie ir izveidoti, lai nostādītu priekšā etalonus uz kuriem tiekties. Taču viss ko tie dara ir nomāc tevi,neļauj būt sev un atstāj ar domu - es nekad nebūšu tāds kā vajag. Bet tu esi. Iespējams,ka vēl to nezini. Laiks mainīt mediju propogandas ietekmi ! Laiks apzināties , ka bez mums,ne medijiem,ne valdībai,nevienam,nav vara.Mēs esam brīvi šīs planētas cilvēki,katrs ar savu unikalitāti,ar savām domām un viedokļiem. Mēs visi piedzimstam caurspīdīgi,bez krāsas, un tikai mēs paši varam izvēlēties krāsas kurās krāsosim sevi. Vai arī nekrāsosimies vispār. Katrs indivīds kontrolē pats sevi, nevienam nav absolūtas autoritātes tev teikt ko tu drīksti un nedrīksti darīt. Viss ir atkarīgs tikai un vienīgi no tevis paša.Pēdējais laiks radīt pasauli kurā nav karu,propogandas un diskriminācijas.Cilvēki nav slikti,naidīgi,šīs domas veidojas no kastes,kas mūs sadala grupās,mazās frakcijās,kas tiek mudinātas cīnīties savā starpā. Mēs visi esam viens un tajā pašā laikā katrs individuāls. Izdari pareizo izvēli un domā pats.

170 1 22 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 22

0/2000

mirklī,kad cilvēka vērtību sāka noteikt naudas daudzums.

5 0 atbildēt

Reti kad kaut ko tik interesantu var izlasīt. :)

5 0 atbildēt

Ļoti labs raksts, un neļauj nevienam mērglim ieskaidrot tev pretējo.

5 1 atbildēt

Un nedzēs ārā savus rakstus! emotion

5 1 atbildēt

Bobijs varenais šāvējs šauj pareizā virzienā, tas nice... tikai žēl ka ar šo vien nepietiek lai kautko panāktu.

4 0 atbildēt

Mēs varam to mainīt, jo esam demokrātiska valsts. Vajadzētu tikai salasīt parakstus un vienoties, par firmu tālejošo gaitu citādākā, cilvēku nezobējošāka veidā. Tā kā viss ir iespējams, ja ir gribētāji.Latvijā arī ir cenzūra, bet, salīdzinot ar pārējo pasauli ,mūsu mediji ir demokrātiskāki. Modernās tehnoloģijas lēni mūs degradē, piemēram, man nepatīk, ka tu nevari studēt, ja tev nav datora. Ta nav nepieciešamība, bet gan piespiešana pakļauties režīmam. (visvieglāk pakļaut jaunāko paaudzi). Nenoliedzami ir arī pozitīvās īpašības kā ātrāka datu apstrāde nekā fiziski veicot, bet mīnusi ir vairāk nekā plusi, jo tehnoloģijas ir tik lielā triumfa virsotnē, ka tās ir izsmēlušas savu pielietojumu un sāk degradēties. Arī pirms visiem kariem bija vērojama liela augšupslīde, piemēram, pirms pirmā pasaules kara tāpati industralizācija. Mēs atrodamies uz sabrukšanas robežas, konstatējums tam vel ir morāles, ētikas trūkums it īpaši sievietes loma. (sieviešu dēļ parasti notiek kari, tādēļ, lai novērstu karu, katram cilvēkam ir jāsāk ar savu ģimeni, vērtībām). Pa lielam neviens negrib neko manīt, jo labāk ir paļauties uz zināmām vērtībām.( Tāpat kā ASV Baraks Obama).

       Marketings ir parasta procedūra, bez kuras mēs neuzzinātu par jaunām firmām, tādēļ nekas cits neatliek ka mums to parādīt. Diemžēl psiholoģija mūsdienās ir augsti attīstīta( ir arī plusi), tadēļ nospļauties par ētiku, lai dzīvo nauda!

3 0 atbildēt

Kopš tās dienas, kad izdomāja, ka vajaga kādu, kurš viņu vietā domās...

3 0 atbildēt

Man patīk tādi kā tu, kuri māk uztvert domu! emotion

2 0 atbildēt

Doma jau laba, bet par teikumu "Cilvēki nav slikti,naidīgi,šīs domas veidojas no kastes,....." galīgi nepiekrītu. Gadu tūkstošiem pirms kastes radīšanas notika daudz vairāk kari un nežēlības nekā tas ir tagad. Mēs tomēr dzīvojoam daudz labākā laikā, nekā pirms kaut vai 500 gadiem. Protams - daudz kas varētu būt labāks, bet cilvēku daba to nepieļauj. Vienmēr būs kāds, kurš vēlēsies būt vienlīdzīgāks. Vienmēr kāds gribēs nopelnīt vairāk.  

2 0 atbildēt

A ko tad ja cilvēks dzīvo ar baudu un zajebis bez naudas? Tad viņš kaut kāds nerihtīgs?

2 0 atbildēt

nu nekas nedabisks jau tas nav, tas viss ir cilvekam raksturigi. tikpat var izteloties noslegtu lauku ciemu, kur bez jebkadiem medijiem tapat klidis klachas, nostasti un visadas citadas nepatiesibas vai izpuskotas patiesibas.. tada gadijuma nekas vairs nav tira patiesiba, kas kaut reizi tiek kadam atstastits...

0 0 atbildēt
Jau sen aizgājusi.
0 0 atbildēt

Man šis patika emotion

www.youtube.com/watch?v=VMqcLUqYqrs

0 0 atbildēt