Šo rakstu var uzskatīt par turpinājumu rakstiem
http://spoki.tvnet.lv/praktiskais/Torte-ar-labiem-padomiem-1/817311
Tā sagadījās, ka steigā jācep vēl viena paliela torte. Parādīšu arī citus našķus, kas radās kā blakus produkts.
Šo rakstu var uzskatīt par turpinājumu rakstiem
http://spoki.tvnet.lv/praktiskais/Torte-ar-labiem-padomiem-1/817311
Tā sagadījās, ka steigā jācep vēl viena paliela torte. Parādīšu arī citus našķus, kas radās kā blakus produkts.
Iepriekšējā reizē no irdenās mīklas palika divi olu baltumi, tad tos pieputoju olu biskvītiem. Šajā reizē no tiem cepu vieglos Bezē cepumiņus.
Pēc divu stundu kaltēšanas tie gatavi.
Groziņi gan no iepriekšējā cepuma, gan jauni. Pārmaiņas pēc apkaisu ar pūdercukuru. Viducī skābo ķiršu sīrupa želejas gabaliņi un aveņu zefīra kriksīši.
Apkārt želejai kāds no treknajiem krēmiem, lai eklēra rimbulītis nekļūst valgs un nesaplok. Virsū atkal nedaudz krēma, tanī puķīte no baltās šokolādes čipsīšiem un dzērvenes gabaliņš.
Skaista , garda un kraukšķīga kūciņa.
Želeju vienmēr sagatavoju pavairāk. Pārpalikumu sapildu trauciņos. Bildē redzamie trauciņi ir veikalos atrodamie paipalu oliņu paliktnīši. Katrā trauciņā ietilpst 1 deserta karote šķidruma. Ļoti labs izmērs arī ledus gabaliņu ražošanai mājās. Želejas gabaliņus var vienkārši arī kā končas pasūkāt.
Lielajai tortei, tāpat kā iepriekš ceptajai, četras kārtas, saziestas ar ievārījumu un dažādiem krēmiem. Dzirdēju sakām, ka vissvarīgākais tortē esot krēma kvalitāte. Ja prot gardu krēmu pagatavot, pat no svaigas baltmaizes iznākot laba torte. Pagaidām ar baltmaizi neesmu mēģinājusi, bet ar cepumiem gan pa retam.
Visgrūtākais man ir izdomāt kā izkārtot augļus. Pa laikam jāielūr spokos, lai redzu kā maniem kukluksklaniem tur klājas.
Griežos kā vāvere ritenī un tāpēc, laikam, arī tortes vidū sanāca tāds kā zobrats.
Mazliet pašķībs, bet labot vairs negribas.
Vēl apmalei čipsīšu pumpas, lai nav ar drupatām jāķēpājas.