local-stats-pixel fb-conv-api

The Cranberries galvenā vokāliste mirusi 46 gadu vecumā12

195 1

Doloresa O'Riordāna, īru rokgrupas The Cranberries galvenā dziedātāja, ir mirusi. Viņa bija 46 gadus veca.

O’Riordānas pārstāvis apstiprināja skumjo vēsti The Associated Press. Nāves iemesls vēl nav zināms (16.01.2018.). Doloresa esot bijusi Londonā ar The Cranberries īsai ierakstu sesijai, pārstāvis piebilda.

The Cranberries grupa izveidoja brāļi Maiks un Noels Hogani 1989. gadā. Mazāk kā gadu vēlāk, O’Riordāna pievienojās grupai pēc tika izvietota reklāma par nepieciešamu vokālistu-sievieti. Ar O’Riodrānu vadībā, The Cranberries sasniedza internacionālu slavu, pārdodot 40 miljonus albumu kopijas visā pasaulē. Grupas 1993. gada debutes albums ‘’Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We’’ un 1996. gada ‘’To the Faithful Departed’’ sasniedza pirmo vietu viņu Tēvzemē – Īrijā. Abi albumi, kā arī 1994. gada ‘’No Need to Argue’’ un 1999. gada ‘’Bury the Hatchet’’ arī sasniedza TOP 20 ASV, ar ‘’To the Faithful Departed’’ sasniedzot ceturto vietu Billboard 200 albumu sarakstos. Viņu dziesma ‘’Linger’’ bija TOP 10 hits Billboard Hot 100 sarakstā.

2009. gada sākumā, pēc 6 gadu ilga pārtraukuma, The Cranberries atkārtoti kļuva par grupu, lai dotos Ziemeļamerikas tūrē. 2012. gadā viņi izlaida albumu ‘’Roses’’, kas bija viņu pirmais albums vienpadsmit gadu laikā. Pagāšgad viņi izlaida albumu ‘’Something Else’’, kas bija veco singlu apkopojums orķestra un akustiskajos izpildījumos, kā arī trīs jaunas dziesmas.

The Cranberries atlikušie grupas locekļi paziņojumā sacīja: ‘’Mēs esam satriekti par mūsu drauga Doloresas aiziešanu viņsaulē. Viņa bija sevišķs talants un mēs jūtamies ārkārtīgi priviliģēti par to, ka bijām daļa no viņas dzīves jau no 1989. gada, kad mēs uzsākām The Cranberries. Pasaule šodien ir zaudējusi patiesu mākslinieku.’’

 
195 1 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000

Jap, kādreiz bija arī manā listē...

skumji, ka tik salīdzinoši jauna aizgāja

11 0 atbildēt

Žēl. Viena no manām mīļākajām grupām.

10 0 atbildēt

žēl...46 gadi ir vēl pietiekami jauns vecums, lai izdotu vēl pāris albumus un tad mierīgi dotos pensijā, lai baudītu saulainas vecumdienas.

7 0 atbildēt

narkotikas?

3 0 atbildēt
Es vēl joprojām sēroju par Malkolma Janga aiziešanu pa skuju taku!!!emotionAC/DC vairs NEKAD nebūs tāds kā agrāk!!!emotion
3 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

Es esmu palaidis garaam MK? emotion

0 0 atbildēt
Profesija ir prasīga, gan fiziski gan emocionāli. Salīdzinoši daudzi aiziet šādā vecumā ap 50.
0 0 atbildēt

vakar jau visos dzeltenēas preses portālos bija,nogulēji?

0 6 atbildēt