local-stats-pixel fb-conv-api

Taupām budžetu: zāģējam svētku egli dabas liegumā. Lūk, kā notiek Lēdurgā!53

121 4

Turpinot šī raksta tēmu - Nekārtība, kas valda Dendroparkā <--- CLICK

Lēdurga ir apdzīvota vietā Krimuldas novadā. Mazs ciematiņš, tomēr ar ļoti skaistu dabu – īpaši jau lepoties var ar Lēdurgas dendroloģisko parku, kurš ir dabas aizsardzības objekts. Tomēr šoreiz stāsts ir par pavisam ko citu.

Struktūrvienība – Lēdurgas dendroloģiskais parks, Krimuldas novadam ir izvērtusies kā vieta, no kurienes, kad kaut ko vajag, tad vienkārši paņem.

13.decembrī, dabas aizsardzības objektā, Lēdurgas dendroloģiskajā parkā, tika nocirsta egle svētku vajadzībām. Budžetā, pasākumiem, ir atvēlēta zināma summa. Atliek vien vaicāt, kāpēc tādā gadījumā jāņem egle no dabas aizsardzības objekta?

121 4 53 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 53

0/2000

Kapec vispar egle butu jacert prieks kaut kada 2 nedelu marazma?

8 0 atbildēt
Ādažos arī kokus cērt ārā kā traki!!!emotion
5 0 atbildēt

grūti saprast pēc bildes, bet izskatās ka eglei ir bijusi trauma pie celma - nederīgs koks kuru būtu jāzāģē ,, un ļoti tuvu aug cita egle kas arī ir par to lai vienu no tām nozāģētu jo ar laku viena otrai traucētu un nekas labs no tā nebūtu. varu teikt ka ļoti pareizi izvēlēts koks kuru nocirst.

nevajag tik traki pārspīlēt ar tiem liegumiem . it īpaši šajā gadījumā kad ir pareizā egle nocirsta (pēc bildēm spriežot)

6 1 atbildēt

tur toch ir dabas lieguma zona? hvz pa lielam tas parks ir maksilgi radits  .... un visu laiku tiek uztureets aizluzushie koki zageti .. cirpti pljauti utt... a dabas liegumos vispaar ar zaagi nedrikst radities .. visma jaabuut dabiskam ... man vairaak liekas ka sis raxts ir maksligi uzpusta huinja... emotion japaintereseejas buus savaa ciemaa kas un kaa! emotion

4 1 atbildēt

Vispar jau tā tievāka eglite bija janogriež nost lai netraucetu lielajai augt :p

3 1 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

Tas ir stulbi  un noziedzīgi kaut ko nelegāli cirst, pie tam dabas liegumā! Sodīt tādus. Eksistē taču speciālas audzētavas, veikali, kur par nelielu naudiņu eglīti var godīgi iegādāties. Es pats jau vairākus gadus lietoju mākslīgo eglīti, lai svētku dēļ katru gadu nevajadzīgi neiznīcinātu dzīvu kociņu.

2 1 atbildēt

Tas ir normāli, ka cērt egles un kokus. Pat dabas parkos un rezervātos, lai saglabātos normāla ekosistēma meži ir jākopj, jāizcērt un jāaudzē atkal. Jaunaudzes absorbē vairāk co2, nekā nekopti meži utt. Neiedziļināšos, jo par šo var rakstīt un rakstīt. Latvija ir bagāta ar mežiem un mēs visi būtu daudz laimīgāki un turīgāki, ja nesēdētu uz pūra lādes dēļ kaut kādiem koku mīļiem. Thats it !  https://www.youtube.com/watch?v=ElJFYwRtrH4

4 3 atbildēt

Ja kādam tas raustītu, tad jau sen būtu kriminālprocess, bet tur tā lieta, ka tas interesē cilvēkus, kas neko nevar iespaidot. 

Turklāt, Jums ''lieliska'' gramatika un prieks, ka neuzdrošinājāties atklāti uzrakstīt, jo kauns atklāties.

Turklāt neiet jau runa tikai par egli... Priecīgus svētkus. emotion

1 0 atbildēt

Ir starpība, kur tu cērt. Vai tas ir atļautās vietās, kur pēc tam kociņi tiek stādīti vietā, vai dabas liegumos ar unikālu ekosistēmu.

1 1 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt
Mana mamma ir Lēdurdziete!emotionTie, kas dzīvo Lēdurgā runā ar dīvainu akcentu, ar tā saucamo galotņu noraušanu!emotion
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Kadreiz medzu samera biezu uztureties Ledurga un varu pateikt drosi, ka no tiem dauniem kas tur dzivo neko labu nevar sagaidit. emotion)

1 2 atbildēt

Parks vai ne parks, bet viena no eglēm tā vai tā bija jānem nost.

0 1 atbildēt
Es vispar uzskatu,ka ari dabas liegumus butu jakopj. 90% liegumos skats ir neestetisks. Kada jega no kritusies kokiem,kuri karajas augosa koka?
0 1 atbildēt