Uzmanies, dažas bildes var izraisīt nepatiku.
Uzmanies, dažas bildes var izraisīt nepatiku.
Cāļa kājas
Karību salas
Dienvidamerika
Dienvidāfrika
Austrumāzija
Ņemot vērā to, cik dažādās pasaules malās tas ir iecienīts, varbūt ir mazliet dīvaini brīnīties, ka to tiešām kāds ēd. Taču joprojām - tur īsti nav ko ēst. Plāna ādiņa, kas mazliet ieželējusies, un gar kauliņiem ātri apnīk ķimerēties. Lai nu kā - runā, ka ar pareizajām garšvielām to ir vērts noprovēt.
Tunča acis
Japāna
Lai gan tas šķiet pretīgi, garša esot diezgan līdzīga astoņkājim un kalmāram.
Hakarl
Islande
Grenlandes vai Milzu haizivs gaļa tiek ievietota seklā bedrē un tai virsū uzlikti akmeņi, kas to nospiestu, tādā veidā ļaujot iztecēt visiem kaitīgajiem šķidrumiem, kas šīm zivīm ļauj izdzīvot tik aukstā ūdenī. Pēc tam tā tiek pakārta žāvēšanai. Stāsta, ka spēcīgā zivs smarža jaucas kopā ar amonjaka smaržu, kas ēšanas procesu pamatīgi apgrūtina.
Gadsimta ola
Ķīna
Vienalga vai 100 gadus veca, vai 1000, bet ola ir diezgan veca. Pēc tam, kad vairākus mēnešus tā marinējusies kalcija oksīda, mālu un pelnu masā, dzeltenums ir kļuvis teju vai zaļi melns un ķipīgs, bet baltums pārvērties par tumši brūnu, caurspīdīgu želeju. Acīmredzot, smaka ir pabriesmīga, bet garša kā parastai, cieti vārītai olai. Jācer, ka pēc maltītes negribēsies atraugāties.
Sienāži
Taizeme
Vecie, labie, lielie sienāži, kas vokpannā cepti kopā ar paprikas pulveri, čili pulveri un sāli. Runā, ka garša ir kā popkornam... līdz brīdim, kad pārkož sulīgo vēderiņu.
Lapseņu cepumi
Japāna
Biskvīts, kas pilns ar racējlapsenēm. To dzelonis ir extra indīgs, tāpēc šis var būt pēdējais cepums tavā mūžā.
Cepti zirnekļi
Kambodža
Galvenokārt, šī ir delikatese Skuonas pilsētā. Zirnekļus marinē nātrija glutamātā, cukurā un sālī un, visbeidzot, apcep ķiplokos. Tam ir vairāk gaļas kā sienāzim, tomēr tam ir arī vēders, kas pilns ar iekšām, oliņām un fekālijām. Ņam.
Beondegi
Dienvidkoreja
Vienkārši izvārīti vai tvaicēti kopā ar garšvielām, zīdtārpiņi ir diezgan gardi. Parasti tos var iegādāties no pārdevējiem, kas tos pagatavo turpat ielas malā. Tie it kā garšojot pēc koka, ja vien esi to pagaršojis.
Putna ligzdas zupa
Dienvidaustrumāzija
Šo Āzijas delikatesi gatavo no kāda svīru dzimtas putna, kurš savas ligzdas būvēšanā neizmanto zariņus vai sūnas, bet gan paša ķipīgās siekalas, kas kļūst cietas, saskaroties ar gaisu. Ligzdas parasti atrodas augstu klintīs un to ievākšana ir bīstams darbs. Katru gadu bojā iet vairāki cilvēki. Atliek tikai izlemt, vai putna siekalu garša ir cilvēka dzīvības vērta.
Jūraszvaigzne
Ķīna
Tvaicētā un asā jūraszvaigzne īsti nav tas našķis, kurā gribas iekosties uzreiz. Sākumā tai ir jānolauž kājiņa un jānoloba āda, lai atrastu zaļganu gaļu. Jācer, ka vēderā reģenerācija nenotiks.
Jums ir pārlieku liela apetīte?Ir vēlēšanās no tās atbrīvoties?LŪDZU! Kaķūnam ir lielisks raksts apetītes samazināšanai!!!Izlasi!NENOŽĒLOSI!
Hmm... diezgan daudz gardumu, bet shis tas arii galiigi garaam... zivtinju zjeel
Tas tikai apstiprina pārliecību, ka cilvēks tāds pats dzīvnieks vien ir.
Ļaudis ir izvirtuļi...
...tam ko redzēju bildēs,manuprāt, ar bada sajūtu vai izdzīvošanu vsp nav sakara...cilvēciņi izdomā ēdienus citu par citu dārgāku vai ekskluzīvāku....gan jau lai apmierinātu ,kādu savu ne īsti veselo smadzeņu vai apziņas daļu...ka viņš vai nu to var atļauties nopirkt vai uzdrošināties iebāzt mutē....
Lielākoties "ēdieni" tiek pasniegti termiski neapstrādātā veidā, tāpēc par to var teikt tikai vienu - parazītu dzīres cilvēka organismā var uzsākt savu ceļu. Tas, ka katrai valstij ir savi nacionālie ēdieni, daudzās ekonomiski mazāk attīstītās valstīs cepti skorpioni, fritēti sienāži utt ir kā veids, lai izdzīvotu, bet marinēt garneles liķierī un ļaut tām nokost galvas un "mieloties".. skarbi.
Haizivs spuru zupa jau ir kā trends vispasaulē, aizgājusi līdz Anglijas un pat Amerikas restorāniem, ļoti dārgs delikateses ēdiens!
Mūsdienās pat labāk ēst kaut ko šādu, nevis bojāt kuņģi ar ķimikālijām pilnos mēslus