local-stats-pixel fb-conv-api

Šodiena 2017.04.23

14 0

Lazurīta diena Raksts ir ļoti garš un iespējams Tev būs slinkums visu lasīt, bet noteikti iesaku izlasīt, jo ļoti interesantas un noderīgas lietas!

Kas ir ''LAZURĪTS''?

Lazurīts ir sarežģīts minerāls, kura sastāvā atrodams nātrijs, silīcijs, skābeklis, sērs un hlors. Tas bieži satur pirītu, kas veido zeltainus plankumus, vai kalcītu, kas veido baltus plankumus, kā arī spožus vizlas ieslēgumus. Akmenim tumšo safīra krāsu piešķir sērs. Sākotnēji pirms vairākiem tūkstošiem gadu to ieguva Afganistānā. Lai gan mūsdienās lazurītu iegūst arī citur, izcilākos eksemplārus joprojām atrod Afganistānas kalnos. Intensīvi zilās krāsas dēļ arābi lazurītu dēvējuši par debesu akmeni. Vecākās aprakstītās Badahšanas atradnes Afganistānā slavenas padarījis ievērojamais ceļotājs Marko Polo. Īpaši populārs lazurīts allaž bijis Tuvajos Austrumos, tomēr plaši pielietots arī visā pārējā pasaulē. Lazurītu prata novērtēt jau tālā senatnē. Senie ēģiptieši šo akmeni iestrādāja rotaslietās, faraonu svētajās kapenēs, gredzenos, skarabeju figūriņu grebumos, lādītēs, mozaīkās un citos rotājumos. Pulētam akmenim krāsa ir vēl spilgtāka, un tas ir relatīvi ciets, tāpēc tajā var veidot grebumus un smalkgriezumus. Ēģiptiešu mākslinieku darbi parāda seno juvelieru prasmi izcelt lazurīta krāsu.

Senajā Ēģiptē lazurītu uzskaitīja par akmeni, ar kura palīdzību var sazināties ar dieviem. No tā taisīja speciālu krāsu, ar kuru krāsoja apģērbu. Samaltu pulverī lika klāt zālēm un ticēja, ka lazurīts izved indes no cilvēka organisma. Eiropā lazurītu uzskatīja par vaļsirdības akmeni. Lazurīta rotājumu, kas saņemts dāvanā, uzskatīja par īstas draudzības pazīmi. Mūsdienu speciālisti apgalvo, ka šis minerāls attīra īpašnieka auru no dzīves laikā uzkrātās negatīvās enerģijas. Minerāls palīdz cilvēkam garīgajā attīstībā, tas pastāvīgi atgādina, ka visam pasaulē ir dievišķs sākums, tādēļ viss ir brīnišķīgs un mīlestības cienīgs. Lazurīta īpašnieks kļūst par žēlsirdīgu cilvēku, kas ir spējīgs personiski izjust citu cilvēku aizvainojumus un sāpi. Astrologi apgalvo, ka lazurītu var nēsāt gandrīz visas zodiaka zīmes - izņēmums esot tikai Mežāži.

Lazurīts tiek saistīts ar pašpārliecinātību, taisnīgumu, atklātību. Tas ir sens fiziskās un mentālās veselības akmens, kas veicina garīgu dziedināšanu, prāta mieru un gribasspēku, paaugstina fiziskās spējas un morālo izaugsmi, attīra auru, dodot garīgas tīrības sajūtu, veicina veselā saprāta un patiesības sajūtu, stiprina draudzības saites, palīdz atrisināt mīlestības problēmas.

Lazurīts bezmiega, depresijas, drudža un nemiera gadījumā

Lazurīts ir akmens, pret kuru jāizturas ar īpašu gādību. Lazurītu pazīst jau vairāk nekā 7000 gadu. Senajā Ēģiptē lazurītu lietoja kā labklājības, veiksmes un izdošanās simbolu. Tas tradicionāli tiek uzskatīts par decembrī dzimušo akmeni, kā arī 7. un 9. laulību jubilejas akmeni. Senos laikos šim akmenim piedēvēja spējas dot zināšanas un gudrību. Ārstnieciskos nolūkos lazurītu iesaka izmantot bezmiega, depresijas, drudža un nemiera gadījumā. Tajā pašā laikā lazurīts atbrīvo dvēseli no jebkādām baiļu un greizsirdības jūtām, sniedzot mieru.

Tautas medicīnā pastāv uzskats, ka lazurīts ir brīnišķīgs līdzeklis redzes atjaunošanai - vajag dažas minūtes dienā ieskatīties akmenī. Litoterapeiti apgalvo, ka krelles no lazurīta pazemina paaugstināto spiedienu, mierina nervus, palīdz no bezmiega, atbrīvo no nakts šausmām. Dažās valstīs lazurītu rekomendē nēsāt uz vēdera grūtniecēm, jo tas nodrošinot topošo māmiņu no bērna izkrišanas un atvieglo toksikozes lēkmes.

Lazurīta dziednieciskās un maģiskās īpašības

Litoterapeiti uzskata, ka lazurīts ir saistīts ar trešās acs un kakla čakru. Kad to uzliek uz trešās acs čakras, tas savieno nesātāju ar visvarenākā spēka avotu un atklāj tā iekšējo būtību.

Lazurīts uzlabo un paplašina nēsātāja intuīciju, veicina garīgo attīstību un caur sapņiem rāda vīzijas un atklāsmi. Ja to novieto uz kakla čakras, lazurīts šo centru atver un uzlādē ar enerģiju.

To plaši izmanto kakla slimību, vairogdziedzera, balss saišu saslimšanu, krūšu un plaušu vainu dziedināšanā, jo tas atvēsina un mazina iekaisumu, un palielina organisma pretošanās spējas, tā veicinot izveseļošanos.

Lazurīts ir lielisks apslēpto dusmu kliedētājs un regulē garastāvokļa maiņas. Tas ieteicams cilvēkiem, kam ir grūti izteikties un demonstrēt savas emocijas, jo šis akmens mudina runāt patiesību un iedveš paļāvību. Lazurīts veicina domu skaidrību, kā arī spēju saprotami izteikties.

Lazurīts ir arī aizsargājošs akmens, ko var nēsāt, lai aizsargātos pret psiholoģiskiem uzbrukumiem. To var izmantot arī sāpju mazināšanai, veselīga miega nodrošināšanai, reiboņu novēršanai un attīrīšanās procesa veicināšanai.

MINI VAI ZINI

Kāda ir vārda "lazurīts" izcelsme un nozīme?

Atbilde:

Minerāla nosaukums cēlies no latīņu valodas vārda "lapis" jeb "akmens" un "lazuli", ko viduslaikos latīņu valoda aizguva no seno persiešu vārda "lazhward", un tas apzīmēja zilo krāsu.

Nākamo rakstu ar nosaukumu šodiena iespējams taisīs spoks ''Ruksene nr. 1''

Spocīgu dieniņu! emotion

14 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Oho! Labs raksts!

2 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt