local-stats-pixel fb-conv-api

Šodiena 2017.03.301

12 0

Pastaigu diena

Cilvēka ķermenis ir radīts tam, lai katru dienu kustētos, tādēļ, lai uzturētu sevi pie labas veselības un lieliskas pašsajūtas, ir vitāli nepieciešams staigāt. Pastaigas ir vienkāršākais fiziskās aktivitātes veids, kas ikdienā nodrošina kustības, kuru vairumam pietrūkst.

Daudz dzirdēts ieteikumu katru dienu mērot desmit tūkstošus soļu, taču reti kurš to īsteno. Kā aizgaiņāt slinkumu? Vai arī kontrolēt savas ikdienas gaitas ar soļu skaitītāja palīdzību? Katram jāatrod sava motivācija. Staigāšana ir viena no galvenajām cilvēka kustības izpausmēm. Tā kā cilvēces attīstības gaitā staigāšana kļuva svarīga izdzīvošanai, mūsu ķermenis ir attīstījies tā, ka staigāšana un kustēšanās ir vitāli svarīgas veselībai. Staigājot kustas rokas, kājas un torss. Staigājot tiek izmantoti simtiem kalorijas dedzinošu muskuļu. Katru dienu staigājot ātrā tempā, mēs ne tikai dedzinām kalorijas, bet arī palielinām enzīmu un vielmaiņas aktivitāti, kuras rezultātā var palielināties kaloriju patēriņš uz laiku līdz 12 stundām pēc nieka trīs kilometru nostaigāšanas. Jo sliktākā formā esi, jo lielāks būs staigāšanas metaboliskais efekts. Paātrināta vielmaiņa nozīmē ne tikai kaloriju sadedzināšanu, bet arī to, ka Tavs organisms labāk uzsūks barības vielas no uztura. Palielināsies vēlme dzert vairāk ūdens, kas palīdz organisma sistēmām izvadīt kaitīgās vielas un uzlabo gremošanu.

Tādēļ dodoties garākā pastaigā, neaizmirsti ņemt līdzi pudeli ūdens un nelielas uzkodas! Ja vienatnē garlaicīgi, ņem pie rokas draugu vai draudzeni un dodieties pastaigā vai pārgājienā pie dabas, piemēram, nospraudiet mērķi doties aplūkot kādu dabas objektu. Būsiet ne tikai lieliski pavadījuši laiku sarunās, bet arī uzlabojuši savu fizisko formu!

Gaidi nākamo rakstu ar nosaukumu ''Šodiena'' (:

Spocīgu dieniņu!

12 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

 emotion 

1 0 atbildēt