local-stats-pixel fb-conv-api

Sniegkurpju kaķis.0

27 0

Sniegkurpju kaķis ir ASV izveidota kaķu šķirne. Šie kaķi ir līdzīgi senā tipa Siāmas kaķiem ar baltiem iekrāsojumiem. Šķirnes veidošanai tika izmantoti Siāmas kaķi un divkrāsainie Amerikas īsspalvainie kaķi. Sniegkurpju kaķa raksturs ir līdzīgs šo abu šķirņu kaķu raksturam. Šīs šķirnes kaķi ir piemēroti tiem cilvēkiem, kuriem patīk asspalvaini kaķi ar Siāmas kaķu iezīmēm, bet kuriem Siāmas kaķis šķiet pārāk skaļš un uzmācīgs, ar pārāk slaidu ķermeni. Arī mūsdienās ir atļauts krustot Siāmas kaķus, kuriem ir klasiskas iezīmes roņa, šokolādes, zilā un violetā krāsā, ar divkrāsainiem Amerikas īsspalvainajiem kaķiem.

Sniegkurpju kaķis nav tik prasīgs un skaļš kā Siāmas kaķis, tomēr kustīgāks un “pļāpīgāks” nekā vairums Amerikas īsspalvaino kaķu. Šim kaķim nepieciešams stabs, kurā viņš var rāpties, un daudz rotaļlietu. Sniegkurpjkaķiem patīk spēlēties, un viņi saglabā rotaļīgumu līdz lielam vecumam.

Sniegkurpja kaķa kažoka kopšana neprasa daudz laika. Kaķis nemet daudz spalvas, tāpēc pietiek reizi nedēļā viņa kažoku izsukāt ar cūkas saru suku un pēc tam izķemmēt ar smalku ķemmi.

Sniegkurpju kaķim ir roņa krāsas, zilas, šokolādes krāsas un violetas iezīmes. Tās visas ir klasiskās Siāmas kaķu krāsas.

Ir atzīti divi dažādi zīmējumu veidi. Abos zīmējumos iezīmju krāsai jākontrastē ar ķermeņa krāsu. Acis vienmēr ir zilas. Tāpat kā visu citu šķirņu kaķi, kuriem kājas ir tumšākas nekā pārējais ķermenis, piedzimstot sniegkurpju kaķēni ir pilnīgi balti. Tumšās iezīmes viņiem parādās vēlāk.

27 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000