local-stats-pixel fb-conv-api

Skola Ķīnā sāk izmantot sejas atpazīšanu stundu laikā6

36 0

Ķīnā vismaz vienā skolā ieviesta sejas atpazīšanas programmatūra klasēs, lai mērītu skolēnu spējai sekot līdzi klasē notiekošajam. Tehnoloģija tiek dēvēta par “viedajām acīm”, tā ļauj skolotājam reālā laikā redzēt klases ieinteresētību un koncentrēšanos.

Tāpat sejas atpazīšanas sistēma spēj grupēt sejas izteiksmes pēc noskaņojumiem, atpazīstot pārsteigtu, skumju, nemierīgu, dusmīgu, laimīgu, neitrālu sejas izteiksmi un pat bailes. Tiek minēts, ka sejas atpazīšanas programmatūra tiks izmantota, lai padarītu mācību saturu skolēniem interesantāku.

Zināms, ka programmatūra spēj sekot līdzi katra konkrēta skolēna noskaņojumam un veltītajai uzmanībai stundu laikā. Nav gan zināms, vai skolotājam reālā laikā tiek paziņots par skolēnu, kurš nepievērš uzmanību klasē notiekošajam. Tāpat nav zināms, vai programmatūra sūta ziņojumus vecākiem par atvases laiskošanos skolā.

36 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Sviests. Ja neesi ieinteresēts mācību vielā, tad nebūsi arī pēc tam, kad tevi publiski sarās  emotion 

6 0 atbildēt

nu, ja tas tiks izmantots pareizi, tad ir OK. Ja skolotājs redzēs, ka pārsvarā skolēniem ir garlaicīgi, tad zinās, ka kaut kas jāmaina. Bet, ja to izmantos, lai, kā kādreiz teica "skolā jūs piespiedīs mīlēt Raini", tad gan nav labi.

5 0 atbildēt

Laba programma! Domāju, ka tādu vajag arī Latvijā.

4 0 atbildēt
Tālekrāns..
2 0 atbildēt

Tipiska Komunistu bandītu vadīta valsts. ĶTR vēl jo projām vada tā pati partija, kas sagrāva, izzaga, noziekāja Ķīnas tauta skultūru un izlēja miljoniem asinis izmēģinot dažādus neiespējamus sociāli-ekonomiskos eksperimentus. Tieši tādēļ 80tajos gados Ķīna uzsāka labējās ekonomiskās reformas, jo viņu pretīgā Komand-ekonomika un Sociālisma modelis nespēja pavilkt līdzi Rietumvalstu attīstības līmenim.

Neaizmirstat, ka Ķīnas ''Tautas'' Republika ir tas pats skorpions, tikai ar nomainītu ādu...

1 0 atbildēt

emotion emotion) emotion emotion emotion emotion emotion emotion

0 2 atbildēt