local-stats-pixel fb-conv-api

Skaties kur brauc!13

Šodien facebook dziļumos uzdūros, kāda cilvēka paziņojumam un lūgumam pēc dalīšanās ar šo info. Nu es to arī izdarīšu, bet ar nelielu piebildi, beigās.

Lūk, pati ziņa:

'' Nu ko, nebija pat nedēļa jāgaida līdz pilnīgi likumsakarīgam Nil Ushakov populisma rezultātam. Ar novilktu strīpu uz maģistrālās ielas nepietiek, lai "ierīkotu velojoslu". Iztrūkst 273.5 brīdinājuma zīme. Noderētu 298.10 norādījuma zīme ar attēlotu aizlieguma zīmi 282.3 uz pirmās joslas, kas pārtop par velojoslu. Visbeidzot - nav arī velojoslu atdalošs pacēlums ar atstarotājiem.

Rezultātā neuzmanīgs autovadītājs, kurš "pēc atmiņas" brauc ar atļauto 50 km/h ātrumu pa pirmo joslu, piepeši pamana stāvošus auto bijušajā pirmajā joslā, strauji bremzē, sasit savu auto pret stāvvietā esošo (kurš savukārt "vilcieniņā" sabojā tālāko spēkratu) un likumsakarīgi pāri velojoslai izlido uz gājēju trotuāru. Laimīgā kārtā nedz uz velojoslas, nedz uz trotuāra tai brīdī nebija cilvēku, un nenotika lielāka traģēdija.

Bet līdz tai nav tālu, ja Rīgas Dome turpinās iesākto populisma bezprātu.

Share pls. ''

Un tagad jautājums- Vai Nils Ušakovs un Rīgas dome nu būs vainojams pie visām nelaimēm un personiskajām neizdarībām?

Nepārprotiet, neesmu Nila fans, bet ir cilvēki, kas man patīk vēl mazāk, kā, piemēram, šis. Jā, nebija uzstādītas zīmes par velo celiņu, bet tur ir nepārtrauktā līnija, kuru šķērsot nedrīkst.Jā, mašīnas bija noparkotas pie šīs līnijas, kā tam būtu jābūt, un , jā, nu tās atrodas par saviem kārtīgiem centimetriem tālāk no to ierastās vietas.

Ja reiz braucis ''pēc atmiņas'', tad arī zīmes nebūtu pamanījis.

BET, vai tev kā braucējam acis dotas, lai uz meiteņu labumiem skatītos un feisbukā kārtējo ziņu rakstītu? Tu esi uz ceļa un tev jābrauc vadoties pēc esošās situācijas, nevis ''pēc atmiņas''. Varbūt pie vilciena pārbrauktuvēm un gājēju pārējām arī brauks pāri ''pēc atmiņas'', jo nekad iepriekš nav sastapts ne vilciens, ne gājējs?

Un tas nav attaisnojums- neuzmanīgāks braucējs, ja reiz esi tik neuzmanīgs, tad izmanto sabiedrisko transportu, nevis sēdies pie stūres.

Un tas ir tik nožēlojami vainot kādu, kaut netīkamu cilvēku, pie savas nemākulības un neizdarības.

Kādas ir Jūsu domas , par esošo situāciju?

Un esiet uzmanīgi-sākās skola, uz ceļa parādīs daudz mazāku un lielāku bērnu!

44 0 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Facebook. com
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

Da labi - tiesības ir , bet brauc lai pārkāptu noteikumus !

 Vakar braucām no Rīgas uz Bausku - Rundāles pili. Daudzviet uz šosejas bij balta nepārtraukta  līnija - BET , interesanti kapēc vadītāji visu laiku tur izdara apdzīšanas manevru - iebraucot pretējā joslā un kas vel interesantākais , KĀ neoplan autobusam ienāca prātā braukt apmēram 110km/h šķērsojot šo līniju pie atļautā 90km/h un bieži vien bij apdzīšanas manevri TIEŠĀM bīstami apdzenos uzreiz 2 auto!!! 

Kur tad ir fotoradari un policija ???

0 0 atbildēt

na*h visus 2riteņu braucamos!! tie tikai liekas probzas taisa!

0 0 atbildēt

P.S. ar šitām velopideru joslām jau tā neizbraucamā Rīga būs vēl neizbraucamāka, labi ka man tur nav jādzīvo!!!!

 

P.S. idejas autors nav Nilārs, bet kaut kāds pasists arhitekts, hipsters, tam varat pateikties par šo idiotismu!!!

0 0 atbildēt