local-stats-pixel fb-conv-api

Šis boss izmaksāja katram darbiniekam pa 200 tūkstošiem dolāru! bet kāpēc?2

nterneta – servisa ēdienu pasūtīšanas galvai Nevzata Aidinam šis bija ļoti veiksmīgs bizness, bet viņš nolēma to pārdot.

Tieši šajā faktā arī slēpjas šī stāsta burvība.

Kad viņš šo biznesu pārdeva par pasakainu naudu – 589 miljoniem dolāru, viņš nolēma, ka visi darbiniekiem ir jāpateicas.

Šis biznesmenis, lai pateiktos par ieguldīto darbu visiem 114 darbiniekiem izmaksāja šo vienreizējo bonusu – 200 tūkstošus dolāru.

Pēc Aidina vārdiem, šis solis viņam palīdzēja parādīt, ja uzņēmums spēja gūt panākumus, tad tikai pateicoties visa kolektīva kopīgiem spēkiem.

Un, lūk, ko viņš vadīja:

Vidējā alga kompānijā bija aptuveni no 1 tūkstoša līdz 1800 tūkstošiem dolāru mēnesī; Katrs darbinieks saņēma pa 200 tūkstošiem dolāru bonusu. Tas ir aptuveni uz 11 gadiem uz priekšu. Kopēja izmaksātā summa pārsniedza 27 miljonus dolāru. Uz šo ideju viņš atsaucās socioloģijas žurnālā, kurā autori apgalvoja: tieši šāda summa spēj nodrošināt visas nepieciešamos cilvēka dzīves pamatvajadzības un pārstāt skaitīt naudu.

“Daži cilvēki raudāja, kliedza, kāds rakstīja pateicības vēstules. Visas šīs emocijas tāpēc ka, es spēju ietekmēt viņu dzīves. Tagad viņi var nopirkt mājas un mašīnas. Un vispār visu, ko viņi iepriekš nevarēja atļauties ar algu 3-5 tūkstoši turku liru mēnesī. Man šķiet ka tā bija pareiza rīcība. Un es gribētu viņiem iedot vairāk. ” Nevzats Aidina

126 1 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000
Respekts vecim, salīdzinot ar vairākiem latvijas priekšniekiem, kuri pat mazo algu samaksā ar aizkavējumiem.
14 0 atbildēt

SIGN ME UP! emotion

0 0 atbildēt