local-stats-pixel fb-conv-api

Sīriešu civiliedzīvotāji zem krievu bumbām53

499 8

Ceturtdien Krievija veica uzlidojumus it kā ISIS kontrolētajām teritorijām. Taču tie, kas kļuvuši par lieciniekiem Krievijas veiktajiem uzlidojumiem Sīrijas ziemeļrietumos, stāsta par īstu asinspirti un civiliedzīvotāju upuriem tālu no ISIS okupētajām teritorijām.

499 8 53 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 53

0/2000

Kautkur lasiju,ka pirms uzlidojuma jau parādījās mēdijos video par saspridzinātiem civiliem kvartāliem.

Tāpat,kā paši sīrieši uzriz palaida safilmētus nogalinātus bērnus,viņu stilā,raudāt pie mirušiem bērniem,tai pašā laikā ,ir video par to,kā viņi citiem bērniem ieliek pistoli rokās un liek šaut galvās orandži ģērbtiem ķīlniekiem.

Manu prāt,viņi ir no bērnu kājas iemācīti neieredzēt kristiešus.

20 1 atbildēt

Eh.. pat nezinu ar ko lai sāk..

Nu labi, varbūt kādam, kam interesē, izlasīs. Pats neko īpaši nemeklēju, vairāk patulkošu no citiem, kas nakts vidū uzmodoties varētu no galvas nosaukt karojošās puses un pašreizējo situāciju

Pašlaik Sīrijas konfliktā (pilsoņu karā, sauc kā gribi) ir 4 galvenās grupas: SAA (Syrian Arab Army) jeb Asada lojālie valdības spēki; Al Nusra/Islāma fronte, kas būtībā varētu būt arī zem FSA, kas jau sen nepastāv kā viena opozīcijas vienība, gadiem ilgas cīņas ir stipri paretinājušas viņu spēkus un tagad lielāko daļu aizpilda līdzīgi džihādisti kādi sastopami pārējās radikāļo islāmistu grupās.. FSA šobrīd sastāv no vairākām grupām kā Ahrar Al-Sham, Jaysh Al-Islam, bet pārsvarā, manuprāt, galvenais vārds tur ir Nusrai, tādu "vidējo'' vai "pus ekstrēmistu", "pozitīvo" nemiernieku nav, kā te daži grib FSA padarīt.

2 nosauktas, ejam tālāk- protams, visiem zināmais ISIS jeb ISIL jeb Daesh. Un arī kurdi.

Papildinot- katra no šīm frakcijām uztur vairākas frontes- SAA pret Nusru un ISIL; Nusra pret ISIL un Asadu; Kurdi pret ISIL, Islāma fronti un Turku armiju; ISIL sitās ar gandrīz jebkuru, bet šobrīd pārsvarā ar Islāma fronti Hasakā(Hasakah) un ar kurdiem Idlibā (Idlib)

Pašreizējā situācija izskaidro paradoksālo situāciju, par ko te vairāki runā: ISIL Asadam ir mazāk bīstama kā Islāma fronte(tie paši FSA, ja kādam jau sajucis). No šī izriet arī valdības militāro spēku sadalījums: Lielākā daļa no tiem (aptuveni 45 tūkst.) ir koncentrēti pret Islāma fronti valsts vidienē un Z daļā, aptuveni 15t- Darajas (Daraya) pilsētā dienvidos, 10-15t- pret ISIL. Pārējā SAA ir izkaisīta pa visu valsti vai arī darbojas pašā valsts drošības nodrošināšanā jau atkarotajās teritorijās un pie robežām.

Hezbolla un arī irāņi arī ir sastopami Sīrijā, bet viņi vairāk ir sastopami darbojoties uz robežas ar Libānu, veicot militārās operācijas kalnainajos reģionos kopā ar daļām no SAA. Galvenā SAA karaspēka daļa, tās mugurkauls - Sīrijas republikāņu gvarde(cerams iztulkoju pareizi) pašlaik ir iesaistīti Damaskas aizsardzībā vai arī izvietoti stratēģiski svarīgos punktos. Aptuvenais SAA lielums ir aptuveni 120-140 tūkst. + 40 neregulāro formējumu (militias) + aptuveni 40-50t liels mobilizēšanas potenciāls, kas varētu tikt izmantots kritiskā situācijā

Tieši tādēļ Asads un Krievija grib pieveikt Nusru un Islāma fronti pirms stāšanās pretī ISIL. Iznīcinot nemiernieku grupas kaut vai Idlibā atbrīvotu 20-25t valdības spēkus, kas būtu nepieciešami, lai sāktu ofensīvu Palmirā (Palmyra) un izglābtu aplenktās vienības Deir Ez Zor-ā. Pēc tam, SAA un kurdi būtu spējīgi atspiest ISIL no robežas ar Irāku un veikt kustību uz Raqqah pusi.

19 0 atbildēt

Ākstu bars. Ar to ir jārēķinās,kad ies bojā civiliedzīvotāji. Tik nez kapēc visi sāk šausmināties tieši pēc Krievijas uzlidojumiem, bet nevis no paša sākuma, kad jau sāka iet bojā liela daļa iedzīvotāji no iekšienes grupējumiem.

21 6 atbildēt

Krievi to dara speciāli, lai Eiropu parpludinātu ar bēgļiem un būtu ar ko eiropai aizrauties! lai nekrīt acis uz ukrainu!!!

15 1 atbildēt

Kur teikts, ka tie cilvēki nebija terroristi? Tā pat kā šitie lopi kurus sauc par bēgļiem uztaisa no sevīm nabadziņus, kara bēgļus... Smiekli nāk. Par maz pierādījumi, ka viņi ir kaujinieciski noskaņoti? Iespējams tas pats ārsts ir apmācīts kaujinieks, bet atkal tiek nomelnota Krievija.

Un tiem, kas nezināja, Krieviju palūdza doties palīgā. Nevis Krievi paši tur iebruka!!! Nebūsim tik pārgudri, nedomājiet kā nomelnot krievus, bet gan padomājiet kā cīnīsīties ar bēgļiem kuru smaka jau jūtama LV.

11 0 atbildēt

Propoganda , amīši bļauj uz pufaikām, pufaikas uz amīšiem , slikti ir visiem .

10 0 atbildēt

ar ko amerikāņu bumbas ir labākas par krievu bumbām civiliedzīvotāju kontekstā? vai tās aprīkotas ar mākslīgo intelektu un pasaudzē civilistus? emotion

7 0 atbildēt

Melnais humors-sanāk, ka sīriešu bēgļi bēg no krieviem.

6 0 atbildēt

Trešais pasaules karš ir sācies.

Sīrijā nenotiek pilsoņu karš, bet gan kaut kas cits. Krievija it kā karo pret ISIS, bet patiesībā viņu ieroči šauj pavisam citā virzienā, ISIS cīnās par varu, kurdi cenšās iegūt neatkarību, un nebrīnītos, ja ASV tur karotu naftas resursu dēļ, jo Islama valsts darbība paver plašas iespējas doties ieviest demokrātiju un pasūknēt ''nedaudz'' naftas...

Krieviem ir izdevīgi, ka sarodas tik daudz bēgļi, un apgrūtina ES, jo bēgļi ir liels drauds Eiropai. Kas zin, cik islamistu kaujinieki iebrauc Eiropā? Un tad krieviem paverās plašas iespējas gūt varu.

Vienkārši, no šī necietīs neviena no agresorvalstīm, kas veic karadarbību Sīrijā, bet gan tieši Eiropa, kuru bēgļu kustība var arī iznīcināt...

5 0 atbildēt

Ja ir runa par islama valstīm, tad tur nekas nav vienkārši, un nez kāpēc "opozīcijai" amerikāņu piegādātie ieroči ātri vien nokļūst IGIL teroristu rokās. Civiliedzīvotājus islamisti bieži vien izmanto kā dzīvo vairogu, par to, kas tur reāli notiek puslīdz  droši kaut ko zina tikai tie, kuri dzīvo uz vietas un ir tajā visā iesaistīti.

5 0 atbildēt

Es varbūt izklausīšos ļauns un egoistisks, bet es domāju, ka krievi domā uz priekšu... sakarā ar bēgļu jautājumu...

5 0 atbildēt
Vai nu krievi ir dezinformēti vai tie karo ISIS pusē...
2 0 atbildēt
Assads palūdza palīdzēt. Paši tur ne iegāzās. Nevari pārdzīvot ka ASV ne uzaicināja. Ak jā šie jau atļauju arī neprasa
3 1 atbildēt

Ja godīgi.. kaut kā pie dirsas par tiem sīriešiem

4 2 atbildēt

Labie? Nosacīti labo nav, viena puse par labajiem uzskata vienus, otra citus. Nu.. šajā situācijā, lai cik arī lielie demokrātisti nebļautu par ļaunajiem tuvo austrumu autoratīvajiem režīmiem, tomēr savs labums viņiem ir, bez dzelzs dūres un stingras kārtības to pusi nemaz nevar valdīt, nekāda demokrātija tur nekad nestrādās, tur vienkārši ir cita mentalitāte, gadiem ilgi ir dzīvots zem tādas varas un tagad mākslīgi centieni kaut ko izmainīt viņu dienišķajā ritmā loģiski, ka beigsies tikai un vienīgi traģiski, piemēram, tie paver iespēju "jaukiem" radikālo islāmistu uzplaiksnījumiem un, nedod Dievs, tie vēl apvienojas zem kaut kāda kalifāta (ISIL- piem.) Es personīgi uzskatu, ka nosacīts "miers" tur būs tad, kad viss būs iepriekšējās sliedēs - zem Asada valdības.

2 0 atbildēt

Neticiet tām muļķībām! Protams, ka ISIS ir drauds VISIEM!!!! Manās acīs Krievijas bezrūpīgie lēmumi ir centieni ieriebt ISIS un parādīt, ka visam ir sava robeža - nāksiet uzbrukt, visi mirsiet gan vainīgie gan nevainīgie. 

Neviens nezinās patiesību, bija tur bumbu ražotne, vai nebija, bet viens ir skaidri zināms... abas puses vainos viena otru. Mums atliek vai noskatīties vai pievienoties kādai no pusēm!  Tagad ievelc elpu un padomā, kurā pusē vēlies būt TU?

2 0 atbildēt

Ir tikai viena pareiza ticība tā ir neticība  jeb ateisms !!! Bet, kas pieklusa par Ukrainu- klusums pirms vētras ? Vienkārši neticu, ka tur viss atrisinājies...

3 2 atbildēt

Tev ir autisms? 

0 0 atbildēt