local-stats-pixel fb-conv-api

Šausmīgi fakti par Coca-Cola12

23 18

Coca Cola satur tādas vielas kā aspartams, ogļhidrāti, fosforskābe, kofeīns, kālija benzoāts.

Galvenais vaininieks Coca Cola neveselīgumā ir aspartams, tāpēc šoreiz parunāsim par šo vielu.

Aspartams ir saldinātājs. Tas ir pazīstams arī ar tādiem nosaukumiem kā “Nutra sweet”, “Egual”, “Spoonful”, E 951. Ja aspartāmu sasilda līdz 300 o, tad koka spirts (metanols), kas ir aspartāma sastāvā, pārvēršas formaldehīdā, bet no tā, savukārt, rodas skudrskābe, kura spēj izsaukt metabolisko acidozi (skudrskābe ir inde, kuru iegūst no sarkano skudriņu dzelonīšiem).

Saindēšanās ar metanolu imitē izkaisīto sklerozi. Ir veikti pētījumi, kas apliecina, ka sarkanās vilkēdes un izkaisītās sklerozes saslimšanas gadījumu skaits strauji pieaug, īpaši to cilvēku vidū, kas regulāri lieto aspartamu saturošus dzērienus. Tāpat kā saindēšanās gadījumos ar metanolu, sarkanās vilkēdes gadījumos, tika atzīmēts, ka upuri izdzēruši 3-4 bundžiņas (1 bundžiņa~ 350ml), daži pat vairāk, šo dzērienu dienā. Ar sarkano vilkēdi sirgstošie nav zinājuši, ka aspartams veicina šīs slimības attīstību. Slimnieki ir turpinājuši lietot aspartamu, kas ir saasinājis slimības gaitu, kļūstot tai par dzīvībai bīstamu.

Tajos gadījumos, kad tika diagnosticēta diagnoze izkaisītā skleroze (kad patiesībā slimība bija saindēšanās ar metanolu sekas), lielākais vairums simptomu pazuda, pārtraucot lietot aspartamu. Tika novēroti pat gadījumi, kad atjaunojās redze, dzirde, pazuda trokšņi ausīs.
Ja jūs lietojat aspartamu un ciešat no tādu slimību simptomiem kā fibromialģija, spazmas, krampji, asas sāpes ķermenī it kā bez iemesla, reiboņi, galvassāpes, depresija, locītavu sāpes, džinkstoņa ausīs, nejūtīgums, tirpoņa kājās, pasliktinās redze, vērojami atmiņas zudumi, nepamatota trauksmes sajūta, paaugstināta uzbudināmība (arī bērniem), tad ļoti iespējams, ka attīstās slimības, ko izsaukusi aspartama lietošana!

Šobrīd eksistē ap 5000 pārtikas produktu, kuru sastāvā ir šī ķīmiskā viela, zīdaiņu uzturu ieskaitot. Daudzi jau ir zaudējuši redzi. Aspartama sastāvā esošais metanols, acu tīklenē pārvēršas formaldehīdā. Formaldehīds pēc klasifikācijas attiecināms pie to pašu vielu grupas kā arsēns un zilskābe – nāvējošas indes! Pie tam tas ir neiroloģisku slimību cēlonis.

Aspartams nojauc vielu ķīmisko sastāvu smadzenēs, jau tas vien ir pamatojums, lai uzliktu veto tā izmantošanai. Aspartams īpaši bīstams ir diabēta slimniekiem. Retinopātija diabētiķiem var rasties no saindēšanās ar aspartamu. Aspartams veicina to, ka cukura līmenis asinīs kļūst nekontrolējams, kā rezultātā daudziem pacientiem iestājās koma. Diemžēl daudzi tā arī mirst.

23 18 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000

Autor. dzert alkoholu kaitīgi ,kolu kaitīgi,ēst zivis kaitīgi. Uzreiz būtu ielicis rakstu ka dzIvot kaitīgi un viss.

7 0 atbildēt

....Ja aspartāmu sasilda līdz 300....

Vispār kolu dzeru reti,bet pat tie kuri lieto bieži,diez vai iedomājušies šo dzērienu uzsildīt līdz 300 gradiem ))

6 0 atbildēt

Vispār jau ļoti neprecīza un maldinoša informācija - aspartāms ir cukura aizvietotājs jebšu ķīmiskais saldinātājs... Un to pievieno tikai Coca Cola Zero un citiem mazkaloriju dzērieniem,,, Parastajā Coca Cola saldinātājs ir visparastākais cukurs!!!

6 0 atbildēt
Vismaz kola palīdz pret vēdersāpēm. emotion
3 0 atbildēt
Spriežot pēc pazīmēm, es visu dzīvi esmu bijis slims. Kurš šādas muļķības var izdomāt?
1 0 atbildēt
Nekarsē kolu līdz 300 grādiem un dzīvo veselīgi...
1 0 atbildēt

it kā daudz nederu bet tik daudz pazimes.

0 0 atbildēt
Visu neizlasiju bet saprotu kad kolu vairs nevar dzer XD bet dzeršu tikai stilenēs un plastmasenēs
0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt

Tik ērti... emotion 

0 2 atbildēt