local-stats-pixel fb-conv-api

ŠOKĒJOŠI: garīgi slimus bērnus spīdzina ar rokudzelžiem35

Divas sievietes no Kentukī iesūdzējušas tiesā apgabala šerifu un skolas uzraugu par divu bērnu - invalīdu necilvēcisku saslēgšanu rokudzelžos. Tie bija par lielu lai derētu 8 gadīgam puikam un 9 gadīgai meitenei ap delnas locītavu tāpēc rokudzelžus uzlika virs elkoņiem radot sāpes un noliekot rokas nedabīgā stāvoklī. Abiem bērniem piemīt uzmanības deficīts un hiperaktivitāte un tā tika piemērots sods par neadekvāto uzvedību.

Skolas uzraugs Kevins Sumners uzlicis zēnam rokudzelžus uz bicepsiem un video redzams kā zēns raud un izrāda sāpes. "Tu ar mani tā nejokosies. Dari to, ko mēs liekam vai arī izciet sekas,'' video saka Sumners.



488 2 35 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 35

0/2000

Tā izcelšana dzeltenā krāsā tā izceļ to, ka tas ir tik dzeltens raksts... emotion

24 0 atbildēt

Visos komentāros ir daļa patiesības. Visvairāk piekrītu tam, ka bērnībā sitiens ar žagaru vai siksnu nav nekas traks un to pat vajag darīt. Tā tak kādreiz darīja un visi izauguši normāli. Tagad tikai aug memmesdēliņi, nīkuļi vai galīgi žuļiki. Protams, ka bērns dara pāri citiem un nesaprot sekas, jo pats bērnībā nav sists. Atkal atgriežamies pie tā, ka visa vaina ir audzināšanā.

24 3 atbildēt
Par pēdējo komentāru tā vien gribētos pajautāt viņai , kā viņa justos ja pret viņas bērnu tā izturētos. Un kāpēc būtu jāliedz mācīties bērniem ar īpašām vajadzībām parastā skolā? Lai kā bērns uzvestos viņiem nav ne mazāko tiesību ar tādām metodēm censties bērnā ieviest kautkādu respektu. Video viņš teica ka ja labi uzvedīsies noņems rokudzelžus, padomājot loģiski, ja tev ir 8 gadi un tev tiek atlauztas rokas uz aizmuguri un tas tiešām sāp, cik liela iespēja ir ka tu nomierināsies vai sapratīsi ka uzvedies slikti un laipni palūgsi lai noņem? Es personīgi pat šajā vecumā nenomierinātos un iespējams uzvestos pat vēl trakāk. Jebkurā gadijumā, ceru ka skola saņems sodu .
14 4 atbildēt

Audzināšana ir visa pamatā. Tas apstiprinās atkārtoti. Tomēr situācijas, kad bērns piedzimst un viņam ir "īpašas vajadzības",  nevar uzskatīt par pašsaprotamām, siksnu labojošām vai "skaisti" nodēvētiem sīkumiem. 

Uzskatu, ka šajā gadījumā bērns bija jānomierina, bet ar citiem uzmanību novērsošiem paņēmieniem, un jau sākotnēji jāizsauc vecāki vai kāda par bērnu atbildīga persona. Gan jau arī skolā bija kāds, ko bērns respektē.

Par to, ka uzraugs izklāstīja bērnam situāciju- viss pareizi. Tikai sarunai nebija jābūt ar šādu pamatdarbību- saslēgšanu roku dzelžos.

Tēmas apdomāšanai- Vai skolas pedagogi ir pietiekoši kvalificēti, lai tiktu galā ar bēniem ar īpašām vajadzībām? Līdz ar to, vai skola ir vispār pieņemama šādiem bērniem? 

Situācijai, ja skolā ir informēti un kvalificēti pedagogi, vajadzēja būt pavisam citādākai.

6 0 atbildēt
pareizi darija ments. savadak jau maciba nebus
5 3 atbildēt

Gariigi slimus beernus jaaarstee attieciigaas iestaadees.

Hiperaktiivs - nevajag riit visus tos burgerus un ar sportu nodarboties, problem solved.

 

PS., tie uzraugi/menti arii stulbi. No jebkuras prastas jostas sanaak labu labie "roku dzelzji", tikai taa pagruutaak valjaa dabuut.

2 1 atbildēt
Nedod dievs kads policists manam bernam ko tadu atlausies izdarit. Lai vai ka vins uzvedas mazins budams. Pasrocigi kastretu vai sterilizetu.
1 0 atbildēt
Tas ir diezgan slimi bernam uzlikt roku dzelzus. Labak panemt teva siksnu un kartigi noslanit ka pakala vairakas dienas sap.
1 0 atbildēt
Jā, un pēctam dēļ viņa "darba" bērns (meitenīte) nonāca slimnīcā. Tādam cilvēkam vsp nevajadzētu strādāt skolā.!
1 0 atbildēt

ir labas audzināšanas metodes un ir sliktas audzināšanas metodes. nedomāju ka bērnus drīkstētu likt rokudzelžos un tas tiešām ir ne tikai pazemojoši bet arī pietiekami sāpīgi.

tai pat laikā uzskatu ka bērni ar īpašām vajdazībām, hiperaktīvi etc būtu liekami normālā skolā tikai līdzīgi kā alkoholiķim ļauj paturēt darbu- ārsta uzraudzība, psihiatrs/līdzīga rakstura uzmanība. sist jēgas īsti nav bet ielikt vienu pašu telpā ar polsterētām sienām kamēr nomierinās nenāk par ļaunu ja bērns ir vienkārši hiperaktīvs.

ja bērns kaujas ar pieaugušo tad atbalstu. ar knipi var nodarīt aptuveni tikpat lielu bojājumu kā tas bērns ar sitienu. lūdzu blaukš , bet tur un tai pasā vietā tai pašā laikā nevis stundu vēlāk.

tur gan nav īsti hiperaktivitāte pie vainas. tā jau ir audzināšana.

1 0 atbildēt

Par to, cik efektīvs bijis minētā daktera ārstniecības kurss, varam pārliecināties pēc tavas rakstības un vārdu krājuma, kā arī komentāra pēdējās rindiņas vēstījuma.

Tiesa, nenoliedzu, ka fiziski sodi var būt noderīgi, bet tikai galējas nepieciešamības gadījumā un konkrēti paskaidrojot iemeslu.

1 0 atbildēt

uzmanības deficīts emotion 2 pļaukas un šī sērga ir izslimota emotion

4 3 atbildēt

rokodzelžus tā likt? Vai tad pieagušais nevarēja kā savaldīt bērnus kamēr vecāki neierodas? emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt
Šis humānisma un visatļautības idejas ir arī atkarīgas no vecākiem un to uzskatiem par audzināšanu. Ne visi aug pēc " lineālu" metodes, ne visi aug pēc "puķu bērnu" metodes. Ir taču robežas un iespēja skaidrot un pamācīt. Jautājums- ar ko bērnu ar "īpašām vajadzībām" ir sliktāki par "parastiem" bērniem? Tepat Latvijā ir iespēja pirmajai mērķgrupai mācīties kopā ar otro. Galvenais ir pedagogi un speciāli izstrādātas programmas. Turklāt kopā esot, tiek apgūts un iepazīts "atšķirīgais". Pasaulē ir dažāda un nošķirt nav iespējams. Vēlams ir tieši veidot izpratni. Jo, ja, nē, tad jau varam arī pārspīlēti sadalīt un nošķirt "atšķirīgo" no "normālā" un izlikties, ka viss ir skaisti un ideāli.
0 0 atbildēt
Es jau pa ielām nestaigāju tikai nakts vidū sēžu spokos.
0 0 atbildēt
Jā es esmu no jaunās paaudzes bet es te nestaigāju un nelietoju alkoholu un nedauzu veikaliem logus. Es pats biju hiperaktīvs līdz pamatskolai, man vienkārši bija enerģija bet nebija kur to izlikt. Bez lineāla mācības arī var ja vienīgi ir saprotoši bērni, kādi vecāki tādi arī bērni. Ja vecākiem ir vienalga ko bērns dara pusnaktī uz ielām tad nav jābrīnās par tādiem bērniem kuri dara visu ko grib jo vecākiem vainu nav laika vai arī ir po***.
1 1 atbildēt
Nekas briesmīgs. Būtu ar siksnu uzdevis, nevajadzētu dzelžus lietot.
4 4 atbildēt

Vienā ziņā piekrītu, ka vajag ierobežot, bet šoreiz tie dzelži gan bija uzlikti "slimi". Rokas reāli aiz muguras aizlauztas.

0 1 atbildēt
Nu par siksnu un bērzu es piekrītu bet lielākoties var mierīgi sabļaustīties. Piemēram kāda jēga nopērt bērnu par to ka viņš ir dabūjis 3 matemātikas kontroldarbā? Man šķiet ka tādus sīkumus var arī izrunāt un arī likt saprast ka vajag izabot atzīmes.
0 1 atbildēt