local-stats-pixel fb-conv-api

Rīga ar sirsniņu31

96 1

Kā skaidroja Ušakovs, pašreizējā izskatā ar Latvijas karogam atbilstošo sarkanbaltsarkano krāsojumu sirsniņas uz Rīgas burtiem atradīsies līdz valsts svētkiem 18.novembrī. Pēc tam tikšot gaidīti atbildīgo amatpersonu ierosinājumi par burtu izskatu. Ušakovs neizslēdza, ka uz burtiem varētu atgriezties garumzīmes, kas «ir akurāti noliktas noliktavā».

Kā ziņots, vairākas sabiedrībā zināmas personas nosūtījušas publisku vēstuli Rīgas mēram Ušakovam, kurā pauž protestu pret Rīgas vizuālās zīmes «izkropļošanu un banalizēšanu», kā arī pret autortiesību pārkāpumu un latviešu valodas pareizrakstības ignorēšanu.

Valsts valodas centra (VVC) pārstāvji uzskata, ka sirsniņa, kas uz Rīgas uzraksta lietota garumzīmes vietā, nav garumzīme. VVC ierosinājis lietvedību par to, ka uz lielā Rīgas uzraksta netiek lietota garumzīme, bet tās vietā novietota sirsniņa. VVC norādīja, ka sirsniņa neatbilst latviešu valodas literārajām normām, tāpēc vēlas, lai sirsniņas vietā uz Rīgas uzraksta atkal parādītos garumzīme.

Sirsniņa Rīgas karoga krāsās - gaiši zilā un baltā - uz Rīgas uzraksta burta «Ī» garumzīmes vietā tika novietota šī gada pavasarī. Vasaras nogalē tā tika pārkrāsota Latvijas valsts karoga krāsās. Ušakovs sociālajā tīklā «Twitter» uz to reaģēja, ierakstot nezināmo aktīvistu pārkrāsotā garumzīme izskatoties labi un lai tā arī paliekot.

Jūlija sākumā uz Jūrmalas šosejas sirds formas garumzīme virs uzraksta «Rīga» tika pārkrāsota Ukrainas karoga krāsās. tika ir sākta pārbaude, lai noskaidrotu notikušā apstākļus.

96 1 31 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 31

0/2000

Garumzīmes latviešu valodā ir ļoti nozīmīgas un tā esība vai iztrūkums maina visu.

https://pbs.twimg.com/media/BveJi1qIYAE9b_P.jpg

https://pbs.twimg.com/media/BveJi1qIYAE9b_P.jpg

29 0 atbildēt

Jā, mani skumdina viss nelatviskais, kas notiek mūsu mīļās zemes galvaspilsētā. Patreiz šķiet, ka Rīgu varētu saukt par Ušakgradu. Cerams, ka tas ilgi neturpināsies.

18 0 atbildēt

Ņemot vērā visu notiekošo pasaulē, tad loģiski vajadzētu kautko latviskāku, varbūt virsū kādu svastikas tautas zīmi, lai glupajiem krieveļiem ir ko pacepties  emotion

16 0 atbildēt

Tas uzraksts bij Rigas simbols, bet nu krieviem jau nekas nav svets... Es vispar nesaprotu kapec Lv krievu valoda ir atlauta....

11 1 atbildēt

Latvijā vispār ir par daudz visādu heiteru un īgņu, un "sabiedrībā zināmo personu" vētrainā knosīšanās nelaimīgās sirsniņas sakarā manī modina tikai aizdomas, ka nelaimīgie savulaik klasē ir smagi dabūjuši ar gramatikas grāmatu pa pauri.

Tie uzraksti ir skumīgi vienādi daudzviet pasaulē, sākot ar HOLLYWOOD un beidzot ar МОСКВА

 

Rīga vismaz ar kaut ko atšķiras, un tas uzraksts ir nedaudz jauki emocionālāks. Patlaban man patīk šis variants- karoga baltā svītriņa reizē pilda arī garumzīmes vietu, un vispār- sirsniņa- tas ir mīļi.

Un man patika arī tas variants, kurš bija "Jaunā Viļņa" laikā, kad šis uzraksts iebraukušajiem krievu biezajiem pauda, ka Rīga mīl Ukrainu. 

6 1 atbildēt

Bet kādas tur īsti "Autora tiesības? Vienkārši latīņu alfabēta burti, kurus kādi meistari izgatavoja, autors nekādu pārlieko piepūli nav pielicis.

6 1 atbildēt

Lai uzliek garumzīmi un pēc tam to apkrāso nevis kaut kādu sūdasirds formas simbolu + vēl ar citas valsts simbolu ( karogu )

4 1 atbildēt

Varēja vēl šajā rakstā pievienot bildi ar ukrainas karoga krāsām izkrāsoto sirsniņu http://www.focus.lv/sites/default/files/styles/image_530x367/public/riga_ukraina_1.jpg ;, lai lielāks cepiens panesās.

4 1 atbildēt

It kā jau pofig, bet tomēr tā sirds liek domāt, ka tas ir punkts uz i, nevis garumzīme. Tagad, kad ir karoga krāsās, tad vismaz baltā svītra garumzīmi atgādina.

1 0 atbildēt
Man gan patīk.... Vismaz kautkas citādāks.Ja ir ar Latvijas karogu, baltā svītra ir kā garumzīme. Vai nav orģināli?
1 0 atbildēt

Pag pag, vai tad tagad nav nokrāsota Latvijas karoga krāsās??

http://www.focus.lv/sites/default/files/styles/image_530x367/public/9876543w.jpg

1 0 atbildēt

This is LATVIA NOT russia!!!!!!!!!emotion

2 1 atbildēt

Ja pilsētai mērs ir krievs, ko tad var gribēt? Vēl tikai sarkanās krāsas trūka, tad būtu riktīgs Krievijas karoga variants. 

2 1 atbildēt

Nesaprotu kapēc vispār uzrakstu pārmainija šo uzrakstu jo tad tas vairs nav Rīga bet Riga

2 2 atbildēt
Vajag garumzīmi nevis kaut kādu sirsniņu!!
0 0 atbildēt
Tak jau galīgi Ušakovs sviestā sagājis
0 0 atbildēt

Šis uzraksts ir bezgaumības etalons un nekas to nespēj ne uzlabot, ne sabojāt. 

Vienīgais, kas tam varētu palīdzēt, ir kārtīgs buldozers, un tad varētu izdomāt kaut ko interesantāku.

0 0 atbildēt

Vispār ar Latvijas karogu izskatās ļoti labi. Un sava veida garumzīme arī veidojās.

0 0 atbildēt
Pareizi! Ņemat tos sūdus nost un liekat atpakaļ garumzīmes. Kas tad te tagad notiksies? Katrs kā gribēs, tā rīkosies? Ušakovs bez saskaņošanas uzkabināja tās sirdeles. Ušakovam laikam acu nav - tā sirds, kura nokrāsota LV karoga krāsās, aizvien ir ar balti-ziliem sāniem. Тут не Россйя, Te ir Latvija.
0 0 atbildēt