local-stats-pixel fb-conv-api

Rasisms - esam aizgājuši par tālu?54

385 2

Sveiciens visiem vēlreiz!

Šajā rakstā parunāsim par visai kutelīgu mūsdienu tēmu - rasisms un noskaidrosim, vai, gadījumā, neesam aizgājuši jau par tālu...

!! NOVĒRTĒJIET rakstu - autoram tas ir svarīgi!

---------------------------------------------------------------_!_------------------------------------------------------------------

Citi mani raksti - ŠEIT

Līdzīgs raksts šeit - MULTIKULTURĀLISMS

385 2 54 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 54

0/2000

Nebūšu rasists vai kā bet padomājiet paši. Iet bariņs melno un pretīm savā nodabā baltais un pēkšņi viens no melnajiem batam krauj ģīmī tā ka šis atslēdzas. Rasisms? Nē tā ir tikai spēle un tās nosaukums ir "Izslēdz balto".

Amerikā tas notika ik brīdi, nezinu tagad tas ir vai nē, jo tagad par to neraksta, jo cilvēki uzdod jautājumus. Kā tad tā?

Tagad mainām lomas un cietējs šoreiz ir melnais un te jau nav nekāda spēle, bet īsts rasisms un par to jābļauj uz katra ielas stūra un to nelaimīgo balto ir jāmet cietumā.

Tagad aizdomājieties mīnusu licēji. Kur ir atšķirība? Kāpēc ir dubultā morāle? kad sita balto tad bija vis kārtībā un melnie gāja smiedamies tālāk, kamēr satika nākamo upuri. Kas par lietu? Tā ir šīsdienas pasaulē, kad dzīvojam dubulto standartu pasaulē. Es neesmu rasists, es esmu reālists.

37 2 atbildēt

Tagad ar to rasismu sajūta, ka dzīvo kā kaut kādos staļina laikos. Pateiksi kko ne tā melnajam uzreiz esi rasists. Vēl paši baltie dirsā līdēji viņiem piebalso.

Loģiski tagad būtu, ka tāds termins kā rasisms nefigurētu, jo tagad visi skaistās itkā vienlīdzīgi. Bet paši lielāki rasisti apvaino baltos rasismā, kamēr paši spamo savu we wuz kungz and shiet.

29 2 atbildēt

Rasisms, tāpat kā iecietība pret homoseksuāļiem. ir nereāli pārspīlēts. Jebkuršs inviduāls incidents tiek atspoguļots kā gadsimta noziegums. Vienkārši padomājiet, kuram tas ir izdevīgi

21 1 atbildēt
Kāpēc ir uzskats, ka tikai melnādainos turēja par vergiem? Arī baltādainos turēja kā vergus un pārdeva, izvaroja un ko tik vēl ne...
14 0 atbildēt

Visos sabiedriskajos procesos var novērot Ņūtona trešo likumu.. Darbība un pretdarbība, tāpat kā pievilkšanās un atgrūšanas. Par sabiedriskajiem procesiem var teikt, ka jebkura darbība izsauc pretdarbību.... piemēram, palielinoties laupītāju skaitam, tiks pieņemti darbā vairāk policisti un otrādi.

Ņemot vērā augstāk minēto hipotētiski varētu pieņemt, ka vislabākais veids tiešām ir nekustināt attiecīgo jautājumu (nav darbības, nav pretdarbības), tomēr tas neatrisina problēmu. Tas, ka tu nerunāsi par rasismu nenozīmēs, ka rasisms tavā valstī vai tavā pilsētā nepastāv.....

problēma rodas tad, kad kāds sāk runāt vai darīt (piem nodibina BLM), kas uzreiz izsauc kaut kādu pretdarbību (tiek nodibināts vietējais KKK). Jautājums - kāpēc tas tā notiek? kāpēc tieši attiecīgajā vietā, attiecīgajā sabiedrībā tas notiek? Mēs tikko noskaidrojām kāpēc hipotētiskajā piemērā tika radīts KKK (tāpēc ka tā bija pretdarbība iepriekš nodibinātajam BLM). bet kāpēc attiecīgajā sabiedrībā uzradās BLM ???? laikam tāpēc ka bija iemesls (atceramies trešo Ņūtona likumu), bija kaut kāda darbība vai darbību virkne, kas veicināja BLM nodibināšanu)

BAZINGA!!!

esam aizrakušies līdz problēmas saknei...... darbība vai darbību virkne, kas laicīgi netika atrisināta un tad sākās pretdarbību straume.

un atrisināt nesaskaņas var PAR TĀM RUNĀJOT UN RUNĀJOT UN RUNĀJOT VĒL..........

ja nerunā, tas:

1)neatrisina problēmu;

2)izsauc sekojošu darbību un pretdarbību straumi.

tāpēc rēķināmies ar to, ka tuvākajā nākotnē arvien vairāk un vairāk runās par RASISMU un visām citām diskriminācijas formām.... un runās jau bērnudārzos un jāmācās par to runāt ģimenēs..

Cik ilgi runās? kamēr mainīsies cilvēces domāšana dažos jautājumos. Nacionālās idejas, kas uzplauka 19.gs, izraisīja pāris humānās katastrofas 20.gs vēl kādu gadsimtu ietekmēs cilvēces psihi, tāpēc bruņojamies ar pacietību un klausāmies: "RASISMS, RASISMS, RASISMS........"

11 0 atbildēt

Šķiet, ka pēdējā laika cepšanās par rasismu atsākās pēc tam, kad ASV bija vairāki gadījumi, kad policisti (baltie) nošauj aizturamo cilvēku, kurš izrādās ne tikai melnais, bet arī neapbruņots un konkrētajā nodarījumā nevainīgs. No tejienes arī `Black Lives Matter` un visa pārējā figņa.

9 0 atbildēt

Nepatīk man tie krāsainie un viss, ko man tagad.?Nošauties.? Te ne tik daudz nepatika pret ādaskrāsu,bet vairāk pret to ko cilvēks spēj pieņemt no citas kultūras. Jo,diemžēl,izskatās ka 80% visiem šitiem uz citu kultūru un attieksmi pret lietām ir diezgan-''pohu*istiska'' Jebkurā gadijumā, interesanti zināt kuri būs nākamie grēkāži,kad baltos izslaucīs,kā nekā Minoritātes esam mēs  

11 3 atbildēt
Realitātē, ja tev kaut kas nepatīk, vienkārši tipini atpakaļ uz savu Āfriku kafijas pupiņas vākt nost.
6 0 atbildēt
Tas ir aigājis tālu arī skolās un ļoti nežēlēgi. Iedomājies tu esi skolā kur ir baltie un tu esi muslims un visi sauc tevi par teroristu! Es vēlos lai nebūtu rasisms.
8 2 atbildēt
Rasisms nav nekas slikts, protams, visi nav vienādi, bet lielākoties tā ir. Muslimi te ārzemès kačă pravas, varo sievietes un visiem ir bail. Melnie parasti atbrauc no savas Āfrikas un krāpjas, zog un vergo kā tas bija iepriekš. Čigāni cenšas sagrābt varu. Tikai baltie cilvēki var glābt šo pasauli no izmiršanas, protams, ir arī jauki melnie bet tā parasti nav. Aziāti ir jauki un vismaz strādā, kamēr melnie sēž uz pabalstiem un rada vienu bērnu pēc otra. Visus zinātnes sasniegumus ir veikuši baltie kamēr muslimi slauka dibenu ar koka kluci joprojām.
5 0 atbildēt

Savulaik laukos atradu ģeogrāfijas mācību grāmatu no kuras bija mācijusies mana māte ( ja nemaldos kautkāds 195x) gads, tad nu lūk tur bija parādītas cilvēku rases.

Eiropeīds(baltā) , Aziāts(dzeltenā), Indijānis(Sarkanā) NĒĢERIS (MELNĀ) un pats labākais KRIEVS.

Tieši tā krievs bija izdalīts atsevišķā rasē.. 

P.S. 

Ja nemaldos grāmata bija izdota 1957 gadā- kautkā atmiņā iespiedies, bet varu arī kļūdietīs. un neatceros kuras klases macību grāmata tā bija, atceros tikai ka tā bija ģeogrāfijas, mācību grāmata..

un bija velkautkādas rases ziemeļnieki, kur bija uzsvars uz Čukčām .. 

5 0 atbildēt

nu, tu jau pats stum rasismu, tāpat kā pārējie visi mikiņi kuri par to runā. Bija labs video, made by black man, kurš tā arī pateica - 10 gadus atpakaļ nevienam netraucēja rasisms, kaut viņš pastāvējis un pastāvēs vēl ilgu laiku. Bet kas tad notika? Bija kāds kurš par to sāka runāt. Un cilvēki atkal par to sāka runāt. Ar to sakot, tu pats stum sūdu vezumu un brīnies kāpēc smird. emotion

5 0 atbildēt

Nepiekrītu autora formulējumam par to, kas ir rasisms!

Diskriminācija ir diskriminācija, un rasisms - ir rasisms. Tās ir pavisam atsevišķas tēmas.

Šos jēdzienus kopā ir sapludinājuši intelektuāļi no latgales.

Būsim objektīvi!!!! Cilvēku segregācija pēc rasu pazīmēm - nav rasisms, kā to skaidro populārie uzziņu avoti.

Pirmkārt tāpēc, ka būtu aplami noliegt, ka daži cilvēki ir balti, daži - melni, un daži ar šķībām acīm.

Tā tas ir, un tur nav nekas peļams, noliedzams un slēpjams.

Ja būsim pilnīgi objektīvi - tie ļaudis, kas dzīvo āfrikas mūža mežos, un nekad nav redzējuši dzelzs nazi (tādi vēl joprojām ir!) - attīstības pakāpē ir atšķirīgi no tiem, kas domā par kvantu datoriem.

Un te parādās slidena vieta, kur sākas rasisms!

Tiklīdz kāds sāk uzskatīt, ka atšķirības attīstībā vai pēc citām pazīmēm ir pamats vērtējumam - kurš ir labāks, kurš - sliktāks - tā 'auzas' - tas jau ir rasisms.

Tas, kas plašākā sabiedrībā tiek uzskatīts par rasismu - patiesībā ir fašisms, ja to izvērtē pēc filozofiskās jēgas!

Daļēju piekrītu domai, ka tas, kā šobrīd tiek izmantosts rasisma jēdziens, - patiesībā ir baltās rases genocīds1

6 2 atbildēt

Un kapēc ebreji tika izsūtīti no vairākām valstīm kopā 109 reizes ~ 2000 gadu laikā ? 

4 0 atbildēt
Par LATVISKU Latviju!!!
4 0 atbildēt

Nepilnīgs, taču izcils raksts! emotion

2 0 atbildēt
fakin niggers
2 0 atbildēt
Nafig tos melnos!
2 0 atbildēt
Cik ļoti kulturāls un intelektuāls cilvēks! emotion
2 0 atbildēt