local-stats-pixel fb-conv-api

Rail Baltica #Latvija15

116 1

Šodien un es domāju arī nākotnē vismaz tuvākajos piecos gados būs ļoti aktuāla tēma par tādu monstru kā ''Rail Baltica''

Kas tad īsti ir Rail Baltica?

Rail Baltica ir nesen izveidojies projekts, kas ar vilciena ķēdi savienos Eiropu ar Baltijas lielākajām pilsētām. Projektu plāno īstenot jau 2020.gadā, bet jau tagad notiek plašas debates un iedzīvotājiem aktuāls jautājums ''Kas notiks ar mums?'' Šajā jautājumā slēpjas vēl citi mazāki jautājumi, piemēram : ''Vai tas skars manu īpašumu?'' ''Vai tiks nojauktas ēkas?'' ''Kā man kompensēs, ja mans īpašums tiks aizskarts?'' Kā paši projektētāji saka : ''Pašlaik ir pārāk agri kaut ko domāt par īpašumiem, jo būvneicība sāksies tikai pēc pieciem gadiem. Bet iedzīvotājiem interesējošos jautājumus mēs spēsim atbildēt tikai šā gada nogalē.

Kāds būs maršruts?

Maršruts sāksies no Vācijas galvaspilsētas Berlīnes, bet beigsies Somijas galvaspilsētā Helsinki, bet sīkāks un precīzāks maršruts būs šāds :
Berlīne -> Varšava -> Viļņa -> Rīga -> Tallina -> Helsinki
Protams būs arī citas pilsētas iesaistītas, vismaz pašlaik skatoties no Google piedāvātajos attēlos, Latvijā tiks skartas arī tādas pilsētas, kā Jelgava un Valmiera, bet Igaunijā Tartu un Pernu un Lietuvā Kauņa un Šauļi.

Kādi, manuprāt, ir plusi šā projekta realizēšanai?
-Ienākumi
-Iespēja īsā laikā nokļūt attiecīgajā galvaspilsētā
-Vairāk tūristi, kuriem būs vieglāk nokļūt attiecīgajā valstī, kuru izvēlējušies

Kādi, manuprāt, ir mīnusi šā projekta realizēšanai?
-Troksnis
-Īpašumu bojāšana
-Izdevumi

Protams par visu ir pāragri spries, kā jau teica projekta izstrādātāji, bet man arī šeit citiem spokiem un spocenēm ir jautājums, kāda būtu jūsu atbilde, ja jums ne no kurienes uz ielas uzdotu jautājumu : ''Vai tu atbalsti ''Rail Baltica'' celtniecību Latvijā? Ja man kaut ko tādu uzdotu es ļoti iespējams atbildētu ''PAR'' jo beidzot arī Latvija varēs paspīdēt ar dažādām tehnoloģijā, kā, piemēram, ar ātrgaitas vilcienu, kas pietam vēl ir ekoloģisks, itkā.

Bet zem raksta varat aplūkot karti un iespējamo vilcienu dizaini, kādi tad regulāri viesosies pie mums Latvijā caurbraucot uz citām pilsētām, vai nu tā būs Lietuva vai arī Igaunija.

116 1 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000

Lai lielo dzelzceļa posmu būvē caur Daugavpili, mazo caur Rīgu. Daudz problēmu atrisinās tādā veidā.

2 0 atbildēt
es izlasīju man nepatika
0 0 atbildēt

http://www.a4d.lv/lv/raksti/rail-baltica-un-rigas-naidmila/

Labs raksts un komentāri, kuriem par šo tēmu gribas uzzināt vairāk kā pāris rindkopas

0 0 atbildēt

Viennozīmīgi par!

Tikai par cilvēkiem reāli jāpadomā!!! Adekvātas kompensācijas visiem, nevis izredzētajiem... Drošība... utt...

0 0 atbildēt

kas ir zaļā raustītā līnija?

0 2 atbildēt

viņiem vajadzēja alternatīvo maršrutu caur daugavpili laist, tomēr liela pilsēta kā nekā..

0 2 atbildēt

tikai tās biļešu cenas nav pārak smukas... jo piemēram vidzemas un latgales iedzivotajiem lētak ir ar savu transportu doties uz tallinu. un joprojam nav skaidrs cik un kadas pieturvietas bus Lv robežas.

un proams var jau sākt minet cik jauni miljonari uzradisies LV pec ši projekta istenošanas. Es saku ka vismaz 10 cilveki smuki pazags , tas ir ka minimums.

0 5 atbildēt