...nepagatavotas!
Šeit, lūk arī daudz dīvaināki ēdieni :
http://spoki.tvnet.lv/tribine/16-divainakie-edieni-ko-pameginat/639738">16 dīvainākie ēdieni
...nepagatavotas!
Šeit, lūk arī daudz dīvaināki ēdieni :
http://spoki.tvnet.lv/tribine/16-divainakie-edieni-ko-pameginat/639738">16 dīvainākie ēdieni
Sannakji
Sannakji ir vispopulārākais ēdiens Korejā. Tiek pagatavota mērce no sezama sēklām un sezama eļļas, galvenā sastāvdaļa ir "nakji", kas ir mazs astoņkājis. Mazajiem astoņkājiem dzīviem esot izgriezt taustekļus. Tos klientam pasniedz kopā ar mērci. Pēc pasniegšanas taustekļi vēl joprojām kustas, tāpēc tie var iestrēgt rīklē.
Jūras eži
Jūras ežu ēšana ir kļuvusi populāra Itālijā, kur tos sauc par "Ricci di Mare". Eža ēdamā daļa ir iekšpuse, ir speciāls rīks, lai to atvērtu, taču to ir iespējams izdarīt arī ar šķērēm. Tos var ēst ar karoti, bet daudzi cilvēki dod priekšroku izlaizīt tos ar savām mēlēm. Taču jūras eži ir asi, tādēļ esiet uzmanīgi ņemot tos rokās.
Odori Ebi
"Odori Ebi" ir viens no sašimi veidiem, kas satur garneļu mazuļus. Garneles neloba un pat neattīra, no galvām un citiem locekļiem. Tās var cept vai arī ēst uzreiz kopā ar pārējām garnelēm, kuras joprojām kustina savas kājas un antenas. Garneles var iemērkt alkoholiskos dzērienos. Tās nomirst tikai tad, kad tās ir līdz nāvei sakožļātas. Mēs esam pieraduši ēst jau notīrītas vai beigtas garneles, bet aziāti to neuzskata par vajadzīgu.
Skudru salāti
"Noma" ir ļoti populārs restorāns Kopenhāgenā, un arī nesen ierindojies starp pasaules mēroga restorāniem. Taču kādam no šī restorāna pavāriem iešāvusies galvā diezgan.. jocīga ideja. Uztaisīt salātus. Skudru salātus. Salātu sastāvā ir salātlapas un bezpiedevu jogurts ar dzīvām skudrām. Šādi salāti jums izmaksātu nieka 300 $
Casu Marzu
"Casu Marzu" ir Sardīnijas tradicionālais siers, kurš ir pagatavots no aitas piena. Taču piens nav dzīvnieks, tāpēc jautājums, kāpēc tad šo pieskaista pie šīs tēmas? Nu atbilde ir, ka šis ir uzskaitīts pie vispretīgākajiem ēdieniem pasaulē un sierā rosās dzīvība: tārpi. Kāpuri ēdot sieru, padara to mīkstāku un irdenāku. Ēdot sieru... Sargā acis! Kāpuri mēdz lekt, izvairoties no apēšanas. Galu galā - ēdot sieru jūs uzņemat krietnu devu ar tārpu izkārnījumiem un pašiem varoņiem.
Vardes sašimi
Šis ēdiens ir diezgan slavens. Varde tiek turēta virtuvē, kamēr kāds pasūta vardes sašimi, varde tiek dzīva paņemta un sagriezta. No izņemtajiem vardes orgāniem tiek pagatavota zupa.
Ikizukuri
Arī šis ēdiens, Ikizukuri, ir sašimi veids. Tā ļoti labi ejot kopā ar omāru. Cilvēki restorānos no akvārija var izvēlēties zivis. Tā turpat iztīra un sagatavo ar garšvielām, sasmalcina un pasniedz. Šī ir gandrīz kā noslēpumaina sazvērestība, lai mēģinātu iedvesmot cilvēkus kļūt par veģetāriešiem.
Ying Yang Yu
Noteikti visi jau zin jēdzienu "iņ un jaņ", kas šajā gadījumā attiecās uz "mirusi un dzīva" zivs. '' Šis ēdiens ir diezgan līdzīgs iepriekšējam ēdienam, tikai šim ir viena atšķirība. Kamēr ikizukuri ir ķidāts un sasmalcināts, nepagatavojot to, "iņ un jaņ" zivis viena no tām ir pilnīgi izcepta, otra - dzīva. Tās pasniedz ar saldskābo mērci. Dzīvā zivs tiek sagatavota ļoti uzmanīgi, lai nesabojātu iekšējos orgānus, lai zivs varētu palikt dzīva pilnas trīsdesmit minūtes.
Austeres
Iemesls, kāpēc austeres es ievietoju šo ēdienu, pēdējā vietā - ir tāds, ka šis ēdiens nav tik ekstrēms un tās var viegli norīt, tāpēc lielākā daļa cilvēku nemaz nepiedomā pie tā, ka viņas ir dzīvas. Kad austeru čaumalas tiek atvērtas, tās var izdzīvot ievērojamu laiku. Tikai tad kad viņa atdalās no čaumalām, tās sāk mirt. Taču rijot austeres var dzirdēt, ka viņas pīkst.
ja ir kas tāds, kas mani patiešām šausmina tad tas ir kaut kas dzīvs manā mutē. O_Q
Cilvēki ir vieni pretīgi radījumi, ka tik piepildīt savus vēderus. Ķipa delikateses. Fui.
Par to sieru- siera mušas kāpuri nonākot kuņģī tā skābajā vidē var izdzīvot krietnu laiku, nodarot bojājumus kunģim. Ieteiktu kartīgi padomāt pirms likt ko tādu mutē
Esmu vienreiz ēdis austeres. phe. Man negaršoja. Kaut man ļoti garšo jūras veltes..
Mēs lasi arī ēdam jēlu - nepagatavotu. Pieliekam tikai sāli un ēdam nost :)
4. Nu baac, šito tak pats varu sataisīt - dārzā saplūcu salātlapas, turpat salasu skudras, nopērku to jogurtu, salieku visu kopā. Beigās ietaupu 295 $ + draudzenei porciju uztaisu vēl!!
es spēju saprast, ka cilvŗki ēd visādus sū...produktus, bet ēst kaut ko, kas vēl ir dzīvs ir perversi!!!
BTW numur pirmais - vēl pavisam kustīgie astoņkāja locekļi ir populāri Dienvidkorejā un tai pat laikā tie ir bezgala bīstami, jo astoņkāja piesūcekņi regulāri nogalina kādu no ēdājiem - reflektori piesūcoties barības vadam rīšanas procesā un nosprostojot to. Ir tik daudz cilvēki, kuri nespēj novērtēt nedz savu nedz citu radību dzīvību.
Cilveeki ir tik nezeeliigi...eed un moka dziivas radiibinjas..es neesmu vegetaariete, bet dziivnieku var nokaut uneest, nejau mociit un spiidzinaat...