local-stats-pixel fb-conv-api

Problēmas ar starppilsētu autobusiem39

489 16

Mans pacietības mērs ir pilns! Esmu cilvēks, kurš bieži izmanto starppilsētu autobusus, un esmu saskāries ar vairākām lietām, kuras pārvietošanos ar šo transporta veidu padara par īstu murgu. Lūk, manuprāt lielākās un uzkrītošākās problēmas ar starppilsētu autobusiem. Tas ir mans subjektīvais viedoklis:)

489 16 39 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 39

0/2000

Pēdējais laiks kārtot tiesības un braukt ar mašīnu, kurā sēdekļi būs kā atpūtas krēsli un gaiss kā jūras krastā.

58 1 atbildēt

Šo visu tavu uzrakstīto nepatiku kautkā vēl varētu pieciest, jo manuprāt VISLIELĀKĀ starppilsētu autobusu problēma ir VĀJPRĀTĪGI lielās biļešu cenas ! Lai aizbrauktu uz Rīgu, turp un atpakaļ man ar 10€ nepietiek un es nemaz nedzīvoju Latvijas nomalē.

Un tas viss tikai tapēc, ka pie visas tās sistēmas vadības sēž Šķēles un Šleseru atvases un turpina uzvārīties no mūsu nodokļiem. Norvēģijā, Somijā biļetes ir daudz lētākas, BET kādas pie viņiem ir algas emotion emotion Mēs dzīvojam muļķu zemē!!!   emotion 

41 0 atbildēt

Izlasot rakstu rodas jautājums - kurā vietā Latvijā autobusi kavē 30 minūtes? emotion

Pats regulāri braukāju ar autobusiem... Gan Nordeka, gan CATA, arī Dobeles autobusu parks... Grūti pateikt par kādu transporta kompāniju runā autors, bet neko tādu piedzīvojis neesmu. 

Jebkurā gadījumā - pasauli vajag uztvert pozitīvāk un viss būs labi emotion

26 0 atbildēt
Es tev piekristu par pēdējo. Savādāk raksts ir kautkāda bezjēdzīga cacu nīdēšana (Šis jau nu īpaši: cietas sēdvietas emotionsmi: Nu nevari tu gaidīt luxus autobusu kurš atbrauks konkrētajā sekundē un blakus būs ventilācija, apkārt būs jauks aromāts un tu sēdēsi klubkrēslā, kamēr tevi baros ar ogām. Nu nav tā! Pretenzijas? Brauc ar auto. Vairs man nav ko teikt emotion
23 0 atbildēt

Man nav problēmu autobusos, vajag iet ar smaidu, būt laipnai un arī šoferi būs laipni un viss būs ok emotion

15 0 atbildēt

Es arī lieku somu uz blakus sēdvietas, lai varētu kontrolēt, kurš man apsēžas blakus. Ir arī tādi eksemplāri, kuriem blakus 2 stundas nosēdēt vienkārši nav iespējams (smakas, dzeršanas, 140kg izmēru, utt. dēļ). Tikai tāpēc. Un, ja redzu, ka autobuss būs pilns, skatos, kas nāk pa eju un tikko piemērots kandidāts nonācis līdz sēdeklim man tieši priekšā, skatos viņam/viņai acīs un noceļu somu. Viss, kur problēma????

Un durvis viņi taisa ciet, lai bezbiļetnieki nelīstu iekšā, jo zina, ka kontroles nebūs (viņi sazinās). Ja būs kontrole vai pārtraukums ir nomaļā vietā, nevis pilsētas autoostā, tad 20 minūšu pauzē garajā reisā durvis tur vaļā, lai būtu ko elpot.

Par kavēšanu, noskaidro vai pa ceļam uz tavu pieturu nav regulējama dzelzceļa pārbrauktuve, kuras tuvumā izmainās arī 2 vilcieni. Ja nav kā apbraukt vai priekšnieks ķērc par degvielas patēriņu, tad autobuss tā var par 2-3 stundas nokavēt (bet nu tas gan ir rets izņēmums).

14 0 atbildēt
Es nesaprotu par ko skandāls un daudziem taviem apgalvojumiem es varu nepiekrist, jo esmu salīdzinoši liels starppilsētu autobusu lietotājs. 1. Kavēšanās, man Balvu pusē un vispār visur citur kur ir būts pieturās kavēšanās maks. ir 5 minūtes, bet tas ir retums kad tā notiek. Autoostās kavējas praktiski nekad, nevaru pat atcerēties. 2. Slikts gaiss. Tur es tev daļēji varu piekrist, bieži vien kondiceonieri ir ieslēgti tikai tās lūkas kur gaiss plūst ir aizvērtas, atliek tikai pacelt galvu un pārliecināties. 3. Īgni/ dusmīgi šoferi. Tur es tev nepiekrītu. Šoferi man ir bijuši ļoti dusmīgi, bieži vien viņiem ir tāda balss intonācija, kad izklausās, ka cilvēks ir dusmīgs. Piem. man ar draugiem braukājot uz un no skeitparkiem ar autobusiem (jo Balvos pagaidām nav nekā tāda) ir nācies pārvadāt velosipēdus. Paprasi laipni šoferim vai var aizvest riteņus viņš pasaka laipni atpakaļ ka jā, lai tikai aptīra ātri no dubļiem ja ir. Nē nu ir bijuši gadijumi kur šoferi negribīgi ved jo domā ka riteņi ir netīri, bet tā vai tā izturas pieklājīgi. 4. Cietas/ neērtas sēdvietas. Es izteikšos tagad nedaudz rupjāk. Kas jūs kādas sniegbaltītes vai lielie kungi? Tā nav jūsu privātā mašīna vai mājas kur krēslam sazinkādi ortopēdiskie paliktnīši ir. Man kā Jaunsargam ir nācies gulēt nedēļu uz cietas zemes vai braukt armijas kravinieka piekabē vairākas sutndas, kur ir tikai koka soliņi, vai braucot uz kādu nometni vai sacensībām 7ar pusi stundas autobusā, vai kaut arī kādā pasākumā ierindā nostāvējis pāris stundas. Bet es esmu dzīvs, kājas vai rokas no tā nav atkritušas. Man rodas jautājums: ko jūs darat ka jums pāris stundas ir neērti nosēdēt autobusa sēdeklī, ka muguras sākot sāpēt pat? 5. Aizņem vairākas sēdvietas. Nepiekrītu. Aitvainojiet, kam jums domāta mēle aiz zobiem? Lai paprasītu. Ja redzat ka nav brīvu vietu paprasiet lai palaiž. Es ar netaisos turēt vislaik savu somu (vai kko citu) sev klēpī vai starp kājām, ja nu man tur kkas svarīgs vai plīstošs? Paprasi lai palaiž un ja neesi "mīzals" tad parādi ka virs viņas/viņa ir plaukts kur var nolikt mantas. Kam ir domāta komunikācija? Ne jau lai lamātos, kā to mūsdienās dara, bet lai sarunātos. Es saprotu ka tas ir tavs viedoklis, bet es ielikšu mīnusu, jo izklausās pēc čīkstoša bērna raudiena.
12 0 atbildēt
Es tā īsi : Nopērc mašīnu.
11 0 atbildēt

Es vairs nestrādāju par autobusu šoferi. Mana pieredze ir tāda, sakāpj pašažieri un vismaz viens kretīns , reizēm pat vairāki. Sliktais vienmēr būšu es jo redz nesmu pakaļu nobučojis. Bet ja būtu bijušas pie manis ieraksta iekārtas, daudz ko vinnētu. Bet tas jau vadībai netīk, nevarēs nocirpt no algas.

10 0 atbildēt

Uzbūvē pats savu autobusu, un brauc kur vēlies.

9 1 atbildēt

un tad ir cilvēki, kas fiziski aizņem vismaz pusotru sēdvietu emotion pats kādreiz diezgan daudz pārvietojos ar starppilsētu autobusiem un ir gadījies, ka blakus apsēžas faking resns cilvēks un iespiež tevi starp savu resno miesu un logu emotion 

7 0 atbildēt

Ej ar kājām. 

6 0 atbildēt
Arī es ļoti bieži braucu ar autobusu, taču neviens no šiem, izņemot 2. un 5., man nav gadījies. Autobuss vienmēr ir laikā, ar 5 minūšu kavēšanos, ko varu pieciest. Nav gadījušies īgni šoferi, un, manuprāt, sēdvietas nav cietas, bet gan ļoti ērtas. Investē Nordekai un citiem naudu, varbūt tad viņi izdarīs pēc Tava prāta, bet es nekādas ūber problēmas nesaskatu. Tas ir katra cilvēka paša subjektīvais viedoklis, kā jau minēji, cits pieņem, citam tas nav labi, a citam vispār nekā nav labi.. emotion
4 0 atbildēt

Tāpēc jādzimst čigānam, lai viss autobuss dod vietu.  emotion 

4 0 atbildēt
man skolas laikā katru dienu ir jābrauc ar viņiem. vislielākās mocības ir tad kad uz reisiem, kuros brauc daudz cilvēki ieliek mikriņu vai vecu autobusu un nav kur apsēsties un arī kad tu brauc ar tādu mazu vecu autobusiņu un tev jābrauc pa smilšainu, akmeņainu lauku ceļu ir tāda sajūta kad tas autobuss tūlīt izjuks . emotion
4 0 atbildēt

Par kavēšānos, tur nav vainojams nedz šoferis, nedz tas kas sastāda grafikus, jo ja ir sastrēgumi, tur nevari vainot nevienu, un ja ir slikti laika apstākļi, kas autobusa šoferim liek braukt lēnāk, lai neapdraudētu pasažierus, tad tu vari iet ieskrieties, jo ja tev par to ka šoferis ir prātīgs, un netaisās apdraudēt cilvēkus pārsniedot ātrumu, tikai lai būtu viņš pēc grafika pieturā, tu tad esi egoists.

Runājot par smaku, šoferis tur nevar neko darīt, ja autobuss nav aprīkots ar atveramiem logiem, un tu nezini, kādas hu*ņas var ielidot ja durvis ir vaļā, un tas ka durvis būtu vaļā nenozīmē ka smaka izietu.

Šoferu īgnums, kā tu gan nedusmotos, ja tev visu laiku tāds tirliņš, kā tu prasītu kapēc kavē, un kāpēc tava darba vieta smird, kapēc tu nedari to un šito.. Saproti, vienkārši esi pieklājīgs un samierinies ar šoferi, un ja daudz viņam piekasīsies zini, tava dzīvība ir reāli viņa rokās, kamēr tu atrodies autobusā.

Vienkārši cienat šoferus, viņiem arī nemaksā daudz, un viņiem darbs ir jūs nogādāt no punkta A uz punktu B, un būs prātīgiem braukšanā.

4 0 atbildēt

Man patīk braukt autobusā.

3 0 atbildēt

Autoram iesaku nolikt tiesības, nopirkt mašīnu un atkritīs visas minētās problēmas.

3 0 atbildēt

Ja nepatīk, tad brauc ar vilcienu vai iegādājies pats savu auto...ok pa kavēšanu piekrītu, bet viss pārējais jau nu gan ir baigais sviests...

2 0 atbildēt

Iemācies feisbuku!! Starp lielākajām pilsētām ir grupas, tip Rīga - Valmiera, Liepāja - kaut kas....  Aizbrauksi lētāk par autobosu, bet tad atkal var gadīties, ka šoferis ir ņuņņa un velkas, vai citādas problēmas! emotion

2 0 atbildēt