local-stats-pixel fb-conv-api

Piekasīšanās (2)31

376 2

Šodien nedaudz sacepos.

Facebukā kāds iepostoja varen skaistu bildi par nāves briesmām, kas mums uzglūn lietojot visādus saldinātis dzērienus.

Visu cieņu 'biroju meitenēm', kas savā centībā, un atbilstoši savam inteliģences līmenim ir radījušas visai krāšņu stendiņu. Tur ir piekabinātas visādu brendu dzērienu taras vienības, un zem tiem, polietilēna kulītes ar it kā - atbilstošu 'baltās nāves' devu, kuru saņem lietotājs to izdzerot.

Kas ir mana cepiena pamatā?

Ok, es piekrītu, ka cukurs ir sava veida narkotika, kuru savas produkcijas realizācijas nodrošināšanai un tās palielināšanai izmanto dažādu pārtikas produktu ražotāji.

Bet, kur uz iepakojuma ir rakstīts, ka notaikti ir jāizrij uzreiz visa pudele? Tas nu ir katra lietotāja ziņā - ielietot visu cukura devu, vai ... kā es to daru, ar saldināto dzērienu vienkārši atšķaidīt tīra ūdens glāzi, lai piešķirtu tai sev tīkamu piegaršu.

Bet mani tracina tas, kā mēdiji tiek izmantoti mazizglītotu un lētticīgu lasītāju smadzeņu skalošanai!

Apskatīsim šo konkrēto gadījumu - CocaCola:

376 2 31 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 31

0/2000

VIspār CocaCola ir fruktozes sīrups, kas satur šīs 15 tējkarotes cukura, nevis izsķīdināts tīrs cukurs! Zero Cola tas ir analogi aspartāns, kas ir cukura aizvietotājs un daudz bīstamāks nekā cukurs, jo satur fenilalanīnu, kas pārdozēšānas gadījumā ir LETĀLI bīstams!

15 3 atbildēt
man garšo kola un uzkožu ekofašistus brokastīs
12 0 atbildēt

Nu labi vien ir ka baida cilvēkus. Jo fakts ir viens, isa šī kolas padarīšana nekas labs nav. 

Cilvēki tiek piradināti pie domas, kola ir ikdienas nepieciešamības prece. 

Piemēram laimīga ģimene vakariņas uzdzer ar kolu. 

Ok ja vakariņās izder tad ok. Bet problēma jau tā, ka lieto arī bērni. Tie šodien jau ta ir pietiekoši pārslogoti ar visādiem ē, un ēdieniem kam parāk daudz cukura, un tauki. Plus tam vel mazkustīgs dzīves veids. 

Kola viena pati nav vainīga, bet kopā ar pārējiem produktiem, tas vis plusojas. Un te jau problēma! 39 grami te, 39 tur. Tā līdz  vakaram jau 100 g. Un tā enerģētiskā vertība, kas tiek iegūta, mazkustīgā dzīves veida dēļ pārvēršas taukos. 

10 1 atbildēt
Colu nedzeru vispār vnk riebjas pēc garšas, bet cukuru gan ar karotēm pa taisno no trauka varu ēst uz nebēdu!
7 0 atbildēt
Nu šeit var diskutēt. Tieši no kolas nav letālu gadijumu, bet nāve var iestaties no kolas izraisitam slimībām(asinsvadu, sirds slimības diabets utt.) Retorisks jautājums, cilvēks brauc reibuma un ātrumā ieskrien kokā un iet bojā. Nāves cēlonis - galvaskausa lūzums. Tad, kas ir "vainīgs"? Alkohols, kas noveda līdz tādai situācijai vai galvas trauma, kas ir tiešais nāves cēlonis? Tāpat var uzdot jautājumu par kolas "bīstamību".
5 0 atbildēt

droši vien tur ir domāts cukura daudzums litrā produkta, bet piekarināta dažādu tilpumu tara. peace

6 1 atbildēt
anh avatarsanh

manliekas tu ne tā saprati šīs bildes jēgu, doma ir parādīt to, ka visos šajos dzērienos ir cukurs un daudz, jo nenormāli daudz cilvēkiem nav pilnīgi ne jausmas, kas ir tajā kolas bundža. Kāds dzer 4 litri kolas dienā, staigā ar kārtīgu riepu un stāsta cik viņam ir slikta ģenētika un vielmaiņa, bet patiesība uzņem liekas 1600 kalorijas vnk no cukura, no kurām ir viegli izvairīties vnk dzerot ūdeni kolas vietā, pats zinu pāris šādus cilvēkus un, kad izstāsti cik kolā ir cukura, tad plāta acis pārsteigumā.

Protams var jau piesieties, ka tur tajos maisiņos ir ne tik cukura, cik īstenībā, bet vai nav vienalga, kuram krata cik ir 15 grami cukura.

Kā arī īsti nesapratu daļu par smadzeņu skalošanu, par ko tad īsti tiek skalotas tās smadzenes?

Un vēl piebilde, tam vai tu izdzer to bundžu uzreiz vai sadali pa visu dienu nav pilnīgi nekādas nozīmes, liekas kalorijas ir liekas, vienalga vai tu uzņem tās vienā reizē vai kaut pa 10 reizēm.

2 0 atbildēt

Redzi. Ir tā. Ja jau tas ir uzskates līdzeklis, tad vismaz kaut kādam saprātīgam sakaram vizuālajam tēlam ar skaitļiem, kas tur pierakstīti ir jābūt.

Pretējā gadījumā, varēja tā arī pierakstīt - nemaz, maz, nedaudz, vairāk kā iepriekš, daudz, Ļļļļļoti daudz OMG, utt.

Par to arī stāsts. Ja rakstām ciparus, tad tiem ir jābūt ticamiem. Arī grafikiem (šajā gadījumā cukura kuļķenēm) ir kaut cik precīzi jāataino stāsta saturs.

Un ja šo lietu neievēro, kāda jēga vispār ir mēdijos lasīt skaitļus? Tad jau lasot kādas citas ziņas ir jādomā sekojoši - "šodien notika 20 ceļu satiksmes negadījumi, 5 cilvēki cietuši, 1 gājis bojā", tātad spriežam: šodien 4x mazāk cietušo, kā csn notikumu, un piecreiz mazāk bojā gājušo, kā cietušo. Cik konkrēti? A - mārutks viņu zin, maz, bet drusciņ vairāk, kā nemaz.

Ja mēdijs izplata paziņojumu un tiek norādīti skaitļi, tiem ir jābūt ticamiem. Nevis abstraktiem, kas parāda tikai ziņas devēja interpretāciju par pausto !!!

Starp citu, ja runājam par to Colu, - ir tā, ka saldas kafijas mīļotāji (3 tējkarotes uz krūzi), patērē tieši tādu pašu daudzumu cukura, kā Colas lietotājs. It īpaši, ja kafija tiek dzerta 3-4 x dienā!

Tas stendiņš ir uzcepts smukuma pēc, lai darbinieki attaisnotu savu sēdēšanu aizņemtajā vakancē, un tikai. Un 'biroja meitenītes' par to noteikti saņēma uzslavu. Un pareizi darīts. Tikai informatīvas jēgas no šī stenda - nekādas.

Un tie, kas nespēj domāt tēlaini - ir svēti pārliecināti, ka ar nez kādām burvju metodēm, tajā Colas bundžiņā ir iedabūts neaptverami daudz cukura. Vairāk, kā tur var sabērt.

Un šī atziņa netraucēti deformē šī cilvēciņa izpratni par to, kā tas ir patiesībā.

2 0 atbildēt

 

Zem skārdenes apakšā taču skadri rakstīts, ka 100gr CocaColas satur 10.6gr cukura! 330ml skārdene ir tikai informatīvs materiāls, lai parādītu, ka tā ir CocaCola.

Pievelkat bildīti tuvāk, viss kļūs skaidrāks emotion

Pirms apvainojat kādu, vismaz apskataties, kas attēlots bildē, tas attiecas arī uz autoru, kas skaisti nolika kāda biroju un visus tā darbiniekus emotion

2 0 atbildēt
Reāli visās šitajās gāzētajās limonādēs ir nenormāli daudz cukura. Ne tikai kolā. Ja uzvārītu kādu citu limonādi drošvien ka rastos tāda pati ķite kā no kolas.
2 0 atbildēt

Po*** par fiziku ne?

Gandrīz 1:1  Kola:Cukurs , jo ūdens taču kolā nav, mēs tak ēdam kolu nevis dzeram.

2 0 atbildēt

Un nedaudz nesaprotu autoru, apgalvojums ir par to, ka CocaCola ir laba? Izlasot produkta saturu uz skārdenes, tur viss ir skaidri un gaiši priekšā rakstīts, 330ml satur 10.6 gramus cukura!

Dienas deva- 4 tējkarotes cukura!

2 0 atbildēt

Nemaz nerunājot par to, cik kalcija tiek izskalots no organisma pēc vienas CocaColas pudels izdzeršans! Patstāvīga CocaColas dzeršana noved pie kaulu porainības un bojātām artērijām. Tas ir pārbaudīts uz ilgtermiņa Colas dzērājiem!

https://www.organicconsumers.org/old_articles/school/cocacola021605.php

3 1 atbildēt

jebkurā sulā ir tikpat cukura cik kolā. pietiek paņemt un paskatīties kaloritāti un salīdzināt, jo sulai kalorijas ir tikai no cukura.

2 0 atbildēt

Vieglāk vismaz palika? Žēl, ka tā ir jācepjas, jo par to izlemj katrs pats.

1 0 atbildēt
Pateicoties šādām antireklāmām, mani klasesbiedri gardas koliņas vai sulas vietā pērk krāna ūdeni.
1 0 atbildēt
Es praktiski dzeru tikai ūdeni, pinu un pa retam sulu tapēc kolā un citos krutajos dzērienos var būt kaut spainis cukura . Katra paša izvēle .
1 0 atbildēt

Krievija emotion

0 0 atbildēt

Man patīk šos raksts! Pluss no manis.

0 0 atbildēt