local-stats-pixel fb-conv-api

Pieci maz zināmi aspirīna efekti5

85 0

Vecais labais aspirīns – tik daudz slavētais un arī peltais. Tomēr aspirīns spēj ko vairāk, nekā vienkārši atbrīvot tevi no drudža un sāpēm. Ienāc ja vēlies uzzināt, kā aspirīns var likt pazust pinnēm vai mīkstināt tavu papēžu ādu!

1. Aspirīns palīdz atbrīvoties no pinnēm


Acetilsalicilskābe jeb aspirīns ir salicilskābes atvasinājums, savukārt salicilskābe palīdz attīrīt ādas poras un novērst aizsērējuma radīto iekaisumu. Dermatologi iesaka sasmalcināt vienu tableti parasta aspirīna un sajaukt radušos pulveri ar trīs ēdamkarotēm ūdens (masai pēc savas konsistences ir jāatgādina pienu un nevis krējumu). Radusies masa pirms gulētiešanas ir jāierīvē pinņu skartajās vietās. Šī pati recepte derēs arī odu kodumu gadījumos – aspirīns palīdzēs noņemt niezi un apsārtumu.

2. Aspirīns samazina vēža rašanās risku


Vēža sūnas var ceļot pa visu cilvēka organismu. Esot asinīs, tās mēdz pieķerties trombocitāriem trombiem un tajos attīstīties. Kamēr aspirīns neļauj šiem trombiem savienoties, tas savukārt neļauj vēža šūnām sakrāties artērijās un rezultātā samazinās vēža rašanās risks. Pētnieki no Oksfordas Universitātes ir pierādījuši, ka piecu gadu laikā ikdienā uzņemta neliela aspirīna deva (75mg) par 20% samazina iespēju nomirt no vēža.

3. Aspirīns mīkstina sacietējušu papēžu ādu


Recepte ir vienkārša: ņem trīs tabletes parastā aspirīna un izšķīdini to vienā ēdamkarotē citrona sulas un divās ēdamkarotēs ūdens. Radušos pastu pirms gulētiešanas uzklāj uz saviem papēžiem, nostiprini visu ar plāksteri un atstāj tā visu līdz rītam. Pateicoties aspirīnam, citrona sula iekļūst sacietējošās ādas audos un mīkstina tos. Atkārto šo procedūru vairākas naktis pēc kārtas un pēc tam ar papēžu vīli atrisini problēmu pilnībā.

4. Aspirīns palīdz atbrīvoties no blaugznām


Acetilsalicilskābe palīdz atbrīvoties ne tikai no pinnēm, tā mūs spēj paglābt arī no blaugznām. Aspirīns atbrīvos tavu galvu no atmirušās ādas, bet tavas drēbes no kaitinošā baltuma. Izmēģini šādu metodi: saberz divas tabletes parastā aspirīna un sajauc ar šampūnu devu ar kādu tu parasti mazgā matus, tad sakul to putās un uzklāj uz saviem matiem. Paturi to matos vismaz 30 sekundes un tad izskalo matus. Atkārto šo procedūru divas vai trīs reizes nedēļā. Aspirīns ne tikai atbrīvos tevi no blaugznām, bet arī cīnīsies ar blaugznu iemeslu – sēnīti.

5. Aspirīns palīdz uzveikt panīkumu


Kāds izdevumā “Psychotherapy and Psychosomatics” publicēts materiāls vēsta, ka nelielu aspirīna devu uzņemšana desmit gadu garumā, samazina depresijas attīstīšanās iespēju. Pētnieki domā, ka pie šī efekta ir vainojami organismā notiekošie iekaisuma procesi. Arī kāds Dānijā veikts pētījums liecina, ka depresija visbiežāk parādās tiem cilvēkiem, kuru organismos notiek palielināts iekaisuma procesu skaits. Savukārt aspirīnam viena no galvenajām īpašībām ir cīņa ar iekaisumu procesiem un ir ļoti iespējams, ka aspirīns spēj arī atgriezt tavā sejā smaidu.

85 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://hitnet.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Varu apgalvot, ka mani viena aspirīna tablete var izārstēt no visām minētajām kaitēm par 100%.  To esmu pati pārbaudījusi, iedzerot pustableti aspirīna, sekoja ātrās palīdzības izsaukums. Atrie tā arī pateica, ja būtu ieņēmusi veselu tableti, tad ātrajiem vairs ko darīt nebūtu. Secinu, ka nevienas ārstējamas kaites arī nebūtu. Alerģijas pret aspirinu bērnībā noteikti nebija. Ar labo padomu došanu jābūt uzmanīgiem.

12 1 atbildēt

Interesanti fakti. emotion

9 0 atbildēt

 emotion 

4 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt