local-stats-pixel fb-conv-api

Pieaugušie apceļ bērnus?81

Sveiki spocēni. Neizdevusies diena šodien bija, par ko šodien pastāstīšu. Un vispār - par šo tēmu kopumā.

(Nav izdomāts, tas ar mani šodien notika)

Šodien notika angļu valodas stunda, kurā, protams, kādam nebija grāmatas, tāpēc viņš piesēdās pie manis. Mierīgi mācamies, viņš klusi pateica joku, es pasmējos, un tad skolotāja sāka uz mums abiem bļaut un lika man teikt nākamo piemēru. Es viņu pateicu, bet tas piemērs beidzās ar frāzi "It isn`t my fault" (Tā nav mana vaina). Skolotāja man saka: "No, it is your fault" (Nē, tā ir tava vaina). Nedaudz apstulbis par to, uzdevu vēl vienu jautājumu: "That I exist?" (Tāpēc, ka es eksistēju?). Viņa atbild: "Yes." (Nav vērts tulkot, tāpat gandrīz visi zina, ko nozīmē "Yes"). Tātad, viņasprāt, tā ir mana vaina, ka es eksistēju? Nopietni? Viņa laikam neiedomājās, ka tas var aizvainot. Tas ietekmē cilvēku. Līdz ar to mans pumped-up garastāvoklis bija čupā ar šo vienu īso dialogu. "Wow, judges these days."

Tas izbojāja man dienu, citi gan teica : "Es gan to uztvertu kā joku." Uztveriet! Man pie kājas! Kad es par to runāju čatā ar Ascension, viņa teica: "Neņem galvā, tas taču bija sarkasms." Tas man atgrieza filmiņu atpakaļ, un viņas sejā nepakustējās pat vaibsts. Es pat pieļauju, ka viņa pat nezina jēdzienu "sarkasms".

Nesen viņa mums teica, ka jaunie skolēni (savā pirmajā gadā jaunajā skolā) no viņas baidās. Viņa brīnījās, kāpēc, viņasprāt, "Es taču esmu laba skolotāja, uz nevienu nebļauju, sakarīgi paskaidroju...". Mēle niezēja ieteikties un protestēt pret šo sevis "uzcelšanu" debesīs. Bet principā, labāk klusēšu, citādi rīt ir angļu valoda.

Lai kā nu man gribētos, bet tas nav vienīgais, par ko es šodien gribu pastāstīt.

Nejauši uzgāju http://spoki.tvnet.lv/profils/orgazmo rakstu http://spoki.tvnet.lv/tribine/Mate-ielas-vidu-apcel-bernu/726779 . Varbūt tas ir pret oriģinālraksta noteikumiem, bet atļaušos citēt rakstu:

"Kad es pamanīju to sievieti ar bērnu pirmkārt man viss dīvaināk likās, tas, ka bērns ir pie pavadas. Es saprotu, ka ir vecāki kas savu bērnu tā ved, bet šim bērnam bija aptuveni 6-7 gadi un man liekās, tas nav tas vecums, kad tevi jāved pie pavadas.. Tālāk es biju izbrīnīts vel vairāk. Paejot kādu gabaliņu uz priekšu es pamanīju, ka sieviete kas veda bērnu vel esot agresīvi noskaņota. Mazais puika, kā jau bērns visu gribēja aplūkot un paskatīties. Ejot pa ceļu tur bija kaut kādas puķes, mazais pie tām piegāja un gribēja laikam kādu noplūkt, bet māte viņu aiz tās pavadas parāva tā, ka viņš pilnīgi atkrita uz muguras. Tad viņa viņu piecēla un kliedza viņam sejā ‘kas tu muļķīgs esi? Normāli paiet vairs nevari. Sen laikam kārtīgi dabūjis neesi.’ Man mute bija vaļā. Kad es ko tādu redzēju pats savām acīm no sievietes kura nemaz neizskatījās tik agresīva.. Tālāk bērns sāka histēriski raudāt, bet māte kā neko neredzot vienkārši viņu vilka aiz tās pavadas. Tas ir normāli? "

Nesaprotu. Es saprotu, ka cenšas izaudzināt paklausīgu bērnu, bet ne jau tādā mērā. Tā rodas šādi Adidas treniņbiksēs, ar saulespuķu sēkliņām un aliņu rokā, cīga mutē, un tik lamājas uz velna paraušanu.

Raksta apakšā uzgāju vēl kādu gadījumu, autors http://spoki.tvnet.lv/profils/Norma-Dzina-Mortensone , citēšu: "Šodien arī man bija labs gadijums... Sieviete, savam dēlam kurš iet 1.klasē pateica: ''Kas tu mīzals esi, nevari iziet caur parku līdz skolai?''

Nu tas jau ir pāri visam. Bērnam, pirmklasniekam, uzkliegt un nolamāt par to, ka viņam bail iet vienam pašam. Man arī tā ir bijis, ka bail iet uz skolu vienam pašam. Nu un? Obligāti par mīzalu jānosauc. Klusēju. Nav ko teikt. Vienkāršs sviests.

Tas arī viss, nesaprotu šādu padarīšanu. Vecāki vardarbīgi izturas pret bērniem, skolotājas aizvaino... Neredzu tam nekādu izskaidrojumu. Ok, vecāku gadījumā, cenšas izaudzināt paklausīgu bērnu. Nevarēja atrast citu metodi? Un skolotāja? Viņa nevarēja padomāt, ko saka? I just don`t get it.

Negaidu plusus, medaļas, jebko. Vienkārši izsaku savas domas un viss.

Paldies, ka izlasīji, un vēlu tev jauku noslēguma MEGAkonkursa nedēļu.

252 10 81 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 81

0/2000

Tas ir koks ar diviem galiem vai pat visiem trijiem, četriem, desmit. Par to var diskutēt ilgi un beigās nesapratīsi, kas ir vainīgs.

No vienas puses - šķiet, ka klusa sarunāšanās nav nekas nopietns. Atbildēt uz viņas jautājumu tu arī varēji. Nu par ko man tā?

Tai pašā laikā - skolotājiem regulāri nākas saskarties ar situācijām, kad stundas tiek traucētas, mājasdarbi netiek pildīti, nemācās utt. Tomēr tas viss sakrājas un kādā brīdī pacietības mērs ir pilns un tad dusmas tiek izgāztas uz bērnu. Vai tas ir pieņemami? Protams, ka nav, bet arī skolotāji arī ir tikai cilvēki.

Mana labākā draudzene ir matemātikas skolotāja un es regulāri dzirdu viņas stāsta pusi - Par n-to metožu izdomāšanu kā pasniegt mācību vielu tā, lai bērniem būtu interesanti, jo viņiem neesot motivācijas mācīties. Vielu izņem, klasē kopā risina uzdevumus un nākamās dienas kontroldarbā puse ir nesekmīgi. Uz konsultācijām neiet, bet kad pienāk gada beigas, tad skrien un prasa ko darīt, lai tikai tiktu pie sekmīgas atzīmes. Centies runāt ar vecākiem, bet tie bieži neliekas ne zinis. Normālas algas nemaksā. 

Un beigās vairs nevar saprast, kas ir vainīgs:

Skolēni - jo trūkst motivācijas un negrib mācīties (un daži tomēr ir mazi huligāni)?

Skolotāji - jo pacietības mērs reiz visiem ir pilns un situācija šķiet bezcerīgā (un ir arī daži/-as nelidzsvaroti/-as)?

Vecāki - jo nevelta bērniem pieteikami daudz laika un visas rūpes par viņu izglītību uzgrūž skolai?

Izglītības sistēma - jo liela daļa no metodēm tiešām ir novecojušas un nav vairs efektīvas? 

Tiesībsargs - jo skolas un skolotāji ir iebiedēti tik tālu, ka bail ekskursijas rīkot, ne tā uz bērnu paskatīies, likt pašiem pildspalvas nopirkt?

Valsts - jo izglītības sistēma netiek pietiekami finansēta?

Ekonomiskā situācija - jo vecāki raujas melnās miesās, lai nopelnītu naudu iztikai, kā rezultātā ir pārāk noguruši, lai veltīu laiku bērniem?

13 0 atbildēt

dziivee ne taadiem suudiem vien iesi cauri,ka sis liksies,nieks.mazaag nemt galvaa vaig,savaadaak tev gruuti ies,ja raudaasi katru reiz kaa kaads ko sliktu pasaka.

10 0 atbildēt

Mani šis raksts ļoti aizskāra. Tā ir taisnība, pieaugušie reizēm izturas pret bērniem, kā pret mēsliem, un pēc tam brīnās, ka dabū to pašu atpakaļ. Reizēm sāpīgi noskatīties, bērns tiek pazemots tā vienīgā iemesla dēļ, ka viņš ir gudrāks. Mazs bērns, labi audzināts ģimenē, saņēmis cieņu un mīlestību, nemāk cīnīties ar dzīves neveiksminiecēm, kas parasti māca skolās. Viņš ir neaizsargāts, viņš redz pieauguša cilvēka stulbumu un nekaunību un viņam nav, ko dot pretī. 

7 0 atbildēt

Tāda jau ir tā mūsdienu jaunatne. Vienas veinīgas tiesības, bet pienākumu nekādu. emotion

6 0 atbildēt

Neturi ļaunu prātu, jo šai sievietei pilnīgi noteikti ir iekšējas problēmas, nepilnvērtības sajūta, viņa pati saņēmusi šādu attieksmi no citiem un tagad to izgāž uz saviem skolēniem. Ar savu attieksmi cilvēks parāda, kas viņam iekšā darās. Savā skolā arī to bieži novēroju gan no skolotāju, gan skolēnu puses, domāju ka galvenais ir neļaut tam sevi ietekmēt negatīvā veidā. Tomēr priecājos, ka skolā vairs daudz nav atlicis ko iet emotion

5 0 atbildēt

Īsti nesaprotu par ko cepies.

1) Tavs solas biedrs aizmirsa grāmatu - stundām jāsagatavijas, viņš to nebija izdarījis;

2) Stundā sarunājāties - domāju, ka esi dzirdējis, ka stundās sarunāties nedrīkst.

Vārds ''bļaut ''  diez vai raksturo skolotājas tekstu. Drīzāk jau aizrādīja. Uz minēto aizrādījumu atbildēji ar '' uzbraucienu'' skolotājai.  Kopsavilkumā tavā kontā ir DIVI pārkāpumi ( sarunāšanās stundā un runāšana pretī skolotājai). Un pēc tam, kad tev ierādīja vietu, uzcepi šo aizvainoto '' baltā un pūkainā jēriņa''  rakstu. 

6 1 atbildēt

Jā, es Tevi saprotu, bet jūs tiešām abi stundā bijāt nedaudz par skaļu - dzirdējāt? Jūs vismaz 2x apsauca. Bet pēc tam, ok, Tu to ļoti ņēmi pie sirds, bet nevajag - varbūt skolotājas balsī tiešām bija ironija? Tagad nesaki, ka tev mans teikums ir ''pie kājas'', jo ir jāmāk visu uztvert ne tik nopietni, bet nu tādi ir tie skolotāji, kuri nedaudz nepārdomā, ko runā.

3 0 atbildēt
Parasta skolotaja mana skolaemotion
2 0 atbildēt

Meitenes valkā džinsus, tie esot zēniem? Dafuq? Viņa ar galvu kādreiz domā? Nav skolas formu laiks, kad ir apģērba ierobežojumi, vienīgie ir - nestaigāt treniņtērpos, jābūt sakoptiem utt. Un, pat ja tu esi pārkāpis šos apģērba noteikumus, vienkārši tev pieiet un pasaka. Un viss. Tā tam būtu jābūt skolās, bet ne visās tā ir.

2 0 atbildēt
17 avatars17

No vienas puses taisnība jau ir.

2 0 atbildēt

Par vecākiem, kas tādā veidā audzina bērnus, man vienkārši nav, ko teikt. To, ko viņi saņems atpakaļ no saviem bērniem tad, kad viņi būs tīņu vecumā, viņi būs pelnījuši un vēl mazliet. Un te nav runa par žēlošanu, bet par godīgu attieksmi. Jā, dzīve nav rožu dārzs, jā, visi kaut kad iemācās uzaudzēt biezu ādu, bet tam nav jānotiek pārāk ātri.

2 0 atbildēt

Pārdesmit gadu atpakaļ būtu ar lineālu pa galvu norāvis, šo redz ar dažiem vārdiem nokāva.

Pažēlot?

2 0 atbildēt

Heh, tas jau nav nekas! Man ir bijuši vēl "jautrāki varianti." Bet ir grūti atcerēties, ja katru otro dienu 3 kontroldarbi/ pārbaudes darbi/ ieskaitīts/neieskaitīts darbi. emotion

0 0 atbildēt

arī mana angļu valodas skolotāja pirms 15gadiem man uzdirsa! Viņa ir sarakstā pirmajā trijniekā! Saraxts-personas kuras lēnām un mokoši jānogalina(jāspīdzina apm nedēļu)

0 0 atbildēt

Man liekas , ka ja pieaugušais patstāvīgi visu laiku uz visādiem bērniem kliedz (vienalga vai ir skolotājs vai nav) tad viņam bērnībā ir daudzi klieguši virsū, varbūt pat situši. Nu kaut ko tādu biju laisījusi, ja kaut ko nejaucu.

Bet Tavā gadījumā, manuprāt, vēl nav nekas tāds. Tā viņa teica , jo bija dusmīga uz tevīm , turklāt tu vēl viņu provucēji. Es protams nezinu kurā klasē Tu ej, bet Tev dzīvē būs vēl trakākas situacijas par šo.

Varbūt vajag padomāt no savas un skolotājas puses šo situāciju (ja jau Tev tā tik ļoti aizskāra) un izvērtēt to visu.

0 0 atbildēt

Skola ir vieta, kur apgūt mācību priekšmetus. Un tā ir arī vieta, kur iemācīties komunicēt. Un ne tikai ar saviem draugiem un cilvēkiem, kas Tev patīk, bet arī ar vienaudžiem, kas apceļ un izsmej, vai skolotājiem, kam ir slikts garastāvoklis, savi mīluļi utt. Ja 12 gados tai siltumnīcai izej cauri ne tikai zubroties, bet arī cenšoties saprast cilvēkus, tad vēlāk dzīvē ir krietni vieglāk. Iespējams, ka skolotājas rīcība nebija pareiza. Iespējams, ka Tu pārspīlē. Bet dzīvē notiek ne tā vien.

Nākamgad Tu šo sīkumu pat neatcerēsies emotion Kā saka - nāks lielākas problēmas (cenzētā versija emotion ), šī aizmirsīsies.

0 0 atbildēt

Nu jaa, pats uzprasiijies ar taadu jautaajumu.

Muusu ang val skolotaaja taada pati, izsauc mani lasiit un tad atklaati reecemotion 

nu es jau pieradu emotion

0 0 atbildēt

Nē, tas notiek ar daudziem un pie dažām konkrētām skolotājām.

0 0 atbildēt