local-stats-pixel fb-conv-api

Pauliņam10

56 8

Augsti godātais Aldi Pauliņa kungs !

Vispirms atļaujiet Jūs apsveikt ar ievēlēšanu Latvijas Radio Valdes priekšsēža amatā! Redzot, kādu pretestību Jūsu kandidatūrai izrādīja sorosistiski-mafiozais grupējums, nākas secināt, ka laikam esat labs un godīgs cilvēks. Par Jums presē arī raksta, ka esat nacionāli noskaņots, un gribētos ticēt, ka tas tiešām ir taisnība, par ko liecina dažu nekaunīgu okupantu (piem., Sergeja Kruka) uzstāšanās pret Jums. Ļoti ceru, ka augstāk minēto iemeslu dēļ Jūs beidzot ieviesīsiet kārtību Jūsu vadītajā organizācijā un izbeigsiet cinisko attieksmi pret cilvēkiem, kuri pauž Jūsu kolēģu vairumam un pastāvošajai valsts varai netīkamus uzskatus.

Jau teju 15 gadu garumā nenogurstoši sūdzos dažādās instancēs (ieskaitot tiesu sistēmu) par piekopto nekaunīgo diskrimināciju pārraidē „Brīvais mikrofons”. Vēl tad, kad to vadīja L.Bērziņa un K.Streips, tajā tika ieviesta „nevēlamo” zvanītāju bloķēšana, neļaujot viņiem izteikties ēterā. K.Streips pēc kāda laika tika no amata noņemts, bet cenzūra diemžēl turpinājās un pastāv arī patlaban. Redzot „nevēlamu” tālruņa numuru uz displeja ekrāna, klausule vispār netiek celta vai arī tiek pacelta un nomesta. Tāpat nereti, saklausot „slikta” cilvēka balsi, savienojums tiek pārtraukts, neko šim cilvēkam nepaskaidrojot. Vēlāk tiek ciniski apgalvots, ka nez kāpēc uz Radio ēteru neviens nezvanot, lai gan klausule netiek celta piezvanījušajiem „nepareizajiem” cilvēkiem… Es esmu viens no visvairāk nemīlētajiem, taču ne tuvu ne vienīgais zvanītājs uz „Brīvo mikrofonu”, kam 80% gadījumu vārds netiek dots.

Šādu kārtību paši pārraides veidotāji īpaši neslēpj un nenoliedz, ka tāda tā pastāv, viņi tikai atrunājas, ka tas notiekot tāpēc, ka vajagot ļaut izteikties pēc iespējas lielākam cilvēku skaitam, tāpēc t.s. „štata zvanītājus” viņi reizēm mēdzot bloķēt. Tai pat laikā netiek paziņots, kāds tad pastāv „limits”, kuru zvanītājs nedrīkstētu pārsniegt, lai netiktu bloķēts. Uzskatu, ka šāda kārtībā pati par sevi ir neloģiska un pretlikumīga, jo to faktu, vai konkrētais cilvēks tiks pie savienojuma, lielā mērā nosaka veiksmes („loterijas”) princips, un nav dzirdēts, ka kādā loterijā tiktu ierobežots pērkamo ložu skaits no vienas personas. Tāpat būtu jāatceras, ka Latvijas Radio tiek finansēts no visu iedzīvotāju (valsts budžeta) naudas, nevis tikai no tiem, kas pauž pārraižu vadītājiem tīkamus uzskatus.

Apgalvojums, ka ierobežoti tiek „biežie” zvanītāji, pats par sevi ir melīgs. Ja cilvēks pauž kosmopolītiskus uzskatus un slavē Saeimu un valdību, viņam ļauj zvanīt 10-15 reizes pēc kārtas un nebloķē; turpretī, ja viņš pauž nacionālus uzskatus un varu kritizē, viņam „aizbāž muti” jau pēc 1-2 zvana. Visaktīvākie cenzori ir I.Matjušonoka, L.Bērziņa un Z.Grīnberga, nedaudz lojālāka pret zvanītājiem ir I.Ābola. Uzskatu, ka pārtraukt zvanītāju drīkstētu tikai tādā gadījumā, ja viņš atklāti aicina uz vardarbību (nošaut, nodurt, izvarot…utt.) vai izteikti rupji, necenzēti lamājas. Taču arī šādam zvanītājam nedrīkstētu liegt zvanīt vēlāk atkārtoti. Visos pārējos gadījumos būtu jāvadās no Satversmes 100.panta, kas nosaka, ka valstī pastāv vārda brīvība un jebkāda veida cenzūra ir aizliegta. Ja programmas veidotājam liekas, ka zvanītājs pauž pretlikumīgus uzskatus, viņš var vērsties tiesībsargājošās iestādēs, lai tās izvērtē zvana saturu. Taču uzņemties „cenzora” funkcijas viņam nav un nevar būt nekādu tiesību!

Ļoti ceru, ka beidzot Latvijas Radio vadībā ir stājies cilvēks, kas šim gadu desmitiem ilgstošajam tiesiskajam nihilismam darīs galu! Gaidu no Jums, godātais Pauliņa kungs, atbildi pēc būtības, nevis formālas atrakstīšanās, kādas līdz šim esmu saņēmis no Jūsu kolēģiem!

Aivars Gedroics

LATVIETIS

'.

A./K. 32, DAUGAVPILS, LV - 5401, LATVIJA

56 8 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

Bet tas jau nav  tikai radi...Ja tu uzraksti kautko neglaimojosu bez rupjibam pieram par Usakovu delfos ...tavs komentars tiek dzests...Sportacentra aizradi ta saucamajam zurnalistam vina nekompetenci tu tiec atri vien blokets...Tu izsakies ko sliktu par sliktu adminu ka piemeram MissElina, tu sanem gandriz draudu vestules... Un tas ir tepat spokos...

3 0 atbildēt

Tiešām būtu interesanti dzirdēt atbildi un argumentus, citādi grūti izprast situāciju. Pieļauju, ka cenzūra nenāk no raidījumu vadītājiem, ja tā turpinās arī pēc vadītāju nomaiņas. Tad jau vainīgi tie, kas paliek. Tikai par ko un kāpēc...

1 0 atbildēt

Bišķi vajag palasīt kādus suņa murgus šis iezemietis pirms tam ir runājis un rakstījis, tad arī varēs saprast, kāpēc neviens sevi cienošs rādio vai cits masu mēdijs šim tarakānam neļauj uzstāties. Protams, Aivaram jau atkal visādāki žīdu cionisti, nodevēji un okupanti vainīgi, tikai ne viņš pats.

2 1 atbildēt

👌

0 0 atbildēt

Šausmas Aivars mani nobloķēja!!!  emotion

0 1 atbildēt