local-stats-pixel fb-conv-api

Pārtikas izmaksas Latvijā un Vācijā143

1235 9

Labrīt, labdien, labakar - šoreiz vēlos noskaidrot, cik maksā līdzīgs produkts jaunajās un vecajās Eiropas dalībvalstīs, respektīvi, Latvijā un Vācijā emotion

« 1  2  3 »
1235 9 143 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 143

0/2000
Jā. Komentāri baigi gudri. Raksts arī. Bet cik no Latviešiem ir gatavi cīnīties pret to? - 0
9 1 atbildēt
Cukuru pērku pa 65, olas 82🤔 un saldo veikalā to visu parasti pērku, tā kā nedomāju, ka šis salīdzinājums ir objektīvs
8 0 atbildēt
Dzīvoju Spānijā, kur arī cenas ir mazliet lētākas, bet ne visam. Ir lietas kas ir arī dārgākas. Vidēji plys mīnus tas pats. Bet algas 2x lielākas vidēji.
10 2 atbildēt
Lidl Vācijā varētu teikt, ka ir "dārgais" veikals ir veikals Audi, kur vispār cenas ir mazākas dažiem produktiem.
7 0 atbildēt

Diemžēl visi skatās tikai uz pārtikas cenām, jo visi ieejot veikalā redz tikai tās. Bet neredz pakalpojumu cenas , kas Rietumos ir pat 10 un 20 reizes lielākas. Bez tam Eiropa nesastāv tikai no Vācijas. Eiropa sastāv arī no tādām valstīm kā Šveice, Luksemburga, Austrija un tā tālāk. Kāpēc visi par piemēru ņem tikai Vācijas cenas? Negribu šeit kasīties, bet cik par ko jāmaksā zina tikai tie, kas dzīvo tais Rietumos.  Jā vieglāk ir, tas ir nenoliedzami, bet nevajag tiaki ieskriet lētākās valsts Vācijas veikalā , ieraudzīt tur sulu par 5 centi lētāk un tad brēkt ,  , ka Rietumos viss tik lēti un labi. Austrijā piemēram autoservisa pakalpojumi vien maksā 100 eiro stundā, plus detaļas. Protams tam servisa darbiniekam arī ir laba alga, viņš var to atļauties tērēt par citiem tādiem pašiem pakalpojumiem. Tāpēc cenu un algu attiecības katrā valstī ir savādākas, un te darbinieki neiet pīpēt darba laikā. Dakteris strādā skriešus pa diviem kabinetiem. Kamēr vienā pacients ģērbjas, dakters jau otrā un kādreiz vēl trešajā kabinetā. Tikai nevajag uzreiz mani lamāt.

10 3 atbildēt
Ne tikai lētais lidl piedāvā pārtikas preces, kas ir lētākas kā latvijas veikalos. Kaufland cenas ir tikai nedaudz augstākas un arī Rewe, kas viņiem skaitās dārgā gala veikals, pie lidl cenām klāt vien pāris centi. Tiesa, attiecīgi pakalpojumi ir daudz dārgāki. Ja latvijā varu aiziet uz frizētavu un apgriezt matus pa 20 eiro, tad vācijā jārēķinās ar 80 eiro. Tabaka un cigaretes ir daudz dārgākas kā latvijā - paciņa apmēram 6 eiro. Vācijā man patīk degvielas cenas - katru dienu citas, atkarībā no naftas biržas cenām. Par dzērieniem - pie veikalā norādītās cenas jārēķina klāt vēl 25 centi, ko maksā par bundžu vai pudeli, ko pēc tam nododot saņem atpakaļ. Šādi sakrājot pudeles 1x 3 nedēļās aizejot uz veikalu iepērkos neko papildus nemaksājot.
6 0 atbildēt
Un Lidla precu kvalitate ir loti piemerota tas cenai! Taja veikala reali neko labu pat nopirkt nevar! Ja gribi labu galu tad ir jaiet pirkt pie privatajiem par lielaaku naudinju neka Latvijaaa! Es kad dzivoju DE tad iepirkos tikai un vienigi Rewe , cenas lielaakas bet partika kvalitativaka!
7 2 atbildēt

nekā tamlīdzīga. Centos kā reiz izvēlēties produktus pēc vidējā izcenojuma. Piena, olu, gaļas, ūdens sakarā, meklēju lētāko, kas atrodams RIMI. Maximu gan neapmeklēju, cik nu tas iespējams, pēc tā, kad šie pamanījās uzmaukt jumtu pirējiem uz galvas un skandāla, kur noskaidrojās, kā tas leišu kantoris ekspluatē savus darbiniekus!

5 0 atbildēt

Salīdzinot Lv ir labāki produkti, runājot par maizēm..

6 1 atbildēt

Pētu tagad tavu supernetto piedāvājumu, adrese rekur: http://www.supernetto.lv/visas-akcijas/akciju-bukleti/supernetto-piedavajums-no-02-10-lidz-08-10-2017.html, aktuāla līdz 10. oktobrim, olas ar 18% atlaidi maksā 1,32 eiro/15. gab, 10. gab. savukārt izmaksātu 0,92eiro, tas ar atlaidi, tas pats, kas Lidl vien ir, tikai salīdzināji zemo cenu veikalu supernetto, ar vidējās klases LIDL.

Augstāk minētajā linkā, 2. lapaspusē redzami Dobeles dzirnavnieka milti, tie paši, kas redzami šajā rakstā, tikai kilograma iepakojumā, kura cena ar 15% atlaidi, sastāda 0,55 eiro/kilogramā.

2. lapaspusē redzama arī saulespuķu eļļa FLORIOL, kas ar 26% atlaidi maksā 1,69. Pirms atlaides 2,26eiro/litrā. Nav nemaz tik lēts un izdevīgs tavs supernetto.

Neviens no rakstā redzamajiem produktiem, nav akcijas!

Par tevis interesējošo malto gaļu, vari painteresēties zemāk pievienotajā adresē, kur norādītas cenas Landjunker Hachfleisch gemisch, kas sastāda 3,49 eiro/kilogramā:

http://www.supermarktcheck.de/product/197423-landjunker-hackfleisch-gemischt

5 0 atbildēt

Salīdzini Rimi ar Super Netto un sanāks tas pats.

4 0 atbildēt

Šitā ir tavas ekspluotātorMaximas Favorit eļļa:https://www.e-maxima.lv/Produkti/partika_dzerieni/graudaugi_makaroni_ellas/ellas/saulespuku_ella/saulespu%c4%b7u_e%c4%bc%c4%bca_maxima_favorit_2l.aspx?92591

uzrāda gan drusku citu cenu, par tevis nosaukto - 3,55 € par 2 litriem vai (1,78 € / litrā). 

Es savukārt nesaprotu par kādām atlaidēm supernetto, tu te runā, tas buklets ir piedāvājums no 2.10, tātad šodienas, līdz 10. oktobrim, iespējams tu vēl ar vecajām cenām operē.

Sociālais pētījums attiecas dotajā brīdī  tikai uz RIMI un LIDL, kur speciāli priekš tādiem, kā tu, varu arī pievienot adreses uz konkrēto produktu, piedevām cenas būs identiskas, kas rakstā, tas arī konkrētās veikalu ķēdes mājas lapā. Varbūt vēl salīdzini LIDL ar PENNY, kas ir 2 pavisam dažādi uzņēmumi, katrs ar savu cenu segmentu!?

Jā, cenas atšķiras pat par 20 centiem!? Pie 3x lielākas bruto algu starpības!

Par PVN runājot, 2012. gadā jau vēlējās viens deputāts samazināt PVN uz 7%, tikai priekšlikumu noraidīja emotion

5 1 atbildēt

Un jā, tik tiešām , paskatījos cenas līdz beigām. Tiešām, kā jau augšpusē bija komentēts, ir nekorekti salīdzināt Lidl ar RIMI, RIMI būtu jāsalīdzina ar piemēram Austrijas Interspar , kur ir pavisam citas  cenas, bet tas arī nav visdārgākais veikals. Lidl ir Superneto līmenī. Starp citu, es neuzskatu , ka Superneto būtu slikts veikals, es Latvijā viņā iepērkos, ja man gadās pa ceļam. Tāpat arī svarīgi, ko pērkam.  Nu var jau kaut kādus tomātus nopirkt par 1 eiro , bet tādi, kā man garšo , maksā 6 eiro , ja laimējas dabūt ar atlaidi , tad 3 eiro. Tas pats sviests Vācijas un Austrijas veikalā maksā pavisam citādi , un citādi viņs maksās arī Latvijas Lidl veikalā, kaut vai tā paša PVN dēļ, kam nav sakara ar pašas pārtikas cenu. Austrijas Lidlā sviests arī maksā virs 2 eiro.  Ja laimējas kaut kur dabūt ar atlaidi , tad pa 2. Es domāju , Latvijā arī jūs ieraudzīsiet ļoti daudz sūdu par niecīgu cenu, bet jūs to nepirksiet, pirksiet tikai tad, ja šī prece jums patiks.

5 1 atbildēt

Rīgu dibināja vācieši. Būtu godīgi, ja viņi pievienotu Latviju Vācijai kā federālo zemi.

5 1 atbildēt
Šie salīdzinājumi nav objektīvi, jo šajos gadījumos preces ir ļoti atšķirīgas gan kvalitātes gan garšas ziņā. Ja reiz salīdzina, tad lūdzu salīdzini vienādas preces, kuras ir sastopamas abās valstīs
4 0 atbildēt

Pats esmu bijis Vacija un gaju uz lidlu un aldi,atskiriba ir manama!

3 0 atbildēt

malta gala pie mums videji maksa isteniba 3 eur kg, normals piens maksa 70-90 centi, via mineraludeni tad pielidzini letucim, nevis zakumuizu. Via maksa 19 centi 1.5L

3 0 atbildēt

Aizstaigā uz supernetto un maxima. Nav ko vazāties tikai pa to oligarhu bodi RIMI. 

4 1 atbildēt

Gribu piebilst, ka tikai Latvijā ir 2.šķiras tomāti, mandarīni, uttt. Vācijā es nekur tādu neesmu redzējusi, tikai pirmā šķira....

3 0 atbildēt
Autore or pārāk jauna gurķene . Dzīve Latvijā ir daudz lētāka. Kāpēc nesalīdzināja vējstiklu mazg. šķidrumu cenas. Vācijā tas maksā 25 oirõ tankštellē.
5 2 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »