local-stats-pixel fb-conv-api

Par vai pret šaujamieročiem ? IEROČI 2.daļa. V.4.92

Šis būs raksts, lai veidotu diskusiju starp cilvēkiem ,kuriem ir ļoti dažādi uzskati par šo tēmu.

Citi raksti:

Vai revolveris ir labāks par pistoli ? IEROČI 1.daļa.

289 1 92 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 92

0/2000

Un ko jūs teiksiet par to muļķi kurš kinoteātrī nošāva vīrieti viņa paša meitas acu priekšā?? Čalis bija izgājsi visas komisijas, bet redz kā jaunā pistole viņam dedzināja to padusi, es pat varu derēt viņš gaidīt gaidīja to brīdi kad varēs to izmantot...

Ir jāsaprot, ka neviens masu slepkava nav nomočijis tik daudz cilvēku cik ir nomočīts visādās bitavuhās...

Jūs mani nepārprotiet, man ļoti patīk ieroči, un vis kas ar to saistīts... Bet es uzskatu, ka iroči nav jānēsā, piekrītu, ka ja tu dzīvo laukos, tev ir privāta māja, tev seifā ir jāstāv ierocim, vēlams 12 kalibra bise... Bet nēsāt stobrus, piemēram rimi pārdevejam, tas nudien nav vajadzīgs....

23 0 atbildēt

Jā, pilnīgi piekrītu viedoklim, ka totalitāra vara nav iespējama pie apbruņotas tautas. Jo bruņotāka tauta, jo demokrātiskāka un atbildīgāka ir valdība. Jo baidās no lodes pierē.

14 0 atbildēt
Ir sakāmais "bruņota sabiedrība ir disciplinēta sabiedrība". Bet ieročiem jābūt vairāk kā privilēğija, jo tu nevari katram idiotam dot šauteni. Ja kāds sataisīs sūdus, tad tam vajadzēs atņet licenci, ja tu nespēj atbildēt par savu rīcību tu nevari atbildēt par ieroci.
4 0 atbildēt

Arguments par ieročiem. Pat, ja uz pasaules pienāktu tāda diena, kad visi cilvēki un valdības būtu tik apzinīgas, ka iznīcinātu savus krājumus, kāds to pacenstos neizdarīt un pēkšņi sajustos ļoti varens.Tāpat, arī jebkurā brīdī ikviens var bišķi pakustināt savas smadzenes un no šķūnītī un saimniecības preču veikalā atrodamajām mantām sameistarot jaunus ieročus. Tā kā, kamēr cilvēce pastāv, vienmēr tai būs nepieciešamība sevi aizsargāt pret uzbrucējiem.

3 0 atbildēt

Latvija nav tik krimināla valsts,lai katrs nesātu un glabātu ieroci. Bērni ir ziņkārīgi un nedomā ko dara, ir bijušas daudzas nelaimes. Kā arī , ierocis liek būt pārgalvīgam un izraisa konfliktus.Cilvēks sadzēries pēc ballītes , pasākuma un nedod Dievs kāds šķībi paskatīsies, neiedos ceļu un konfliktu atrisinās nošaujot. 

Ierocis tā nav rotaļlieta. Man nevajaga,lai kādam kaimiņam ir ierocis un šis dusmu uzplūdumā nošauj savu ģimeni vai kaimiņus. 

Ja bērns gribēs ,tad tiks klāt ierocim tik un tā. 

Aizej un padzīvo amerikā vai krievijā kur ieroči praktiski katrā trešajā mājā, un tur tā situācija nav tik spīdoša kā domā.

Mums nevajaga jaunas problēmas. Tie kas to tik tiešām gribēs iegūs to kāroto mantu, bet nevajaga šo visu popularizēt. 

7 4 atbildēt

Principā sanāks, ka lielāka taisnība ir tiem kam ir lielākais stroķis. ja jau tos ieročusa atļaus nēsāt visiem, kas to grib, tad pirmie noteikti būs noziedznieki, kuri to atļausies darīt un arī lietot. "Cilvēks miermīlīgais" ja arī nēsās ieroci diezin vai būs gatavs to lietot, toties "cilvēkam agresīvajam" būs visas tiesības lietot savu ieroci, ieraugot ka tāds ir arī "cilvēkam miermīlīgajam", jo jebkurā gadījumā viņš varēs skaidrot policijai, ka "cilvēks miermīlīgais" ir šo apdraudējis.

Es nesaku, ka ieročus vajag aizliegt pilnībā, bet to lietošanu vajag ierobežot. Atļaut tos nēsāt tikai attiecīgajām struktūrām un tikai darba laikā.

p.s.

Priekš aizsardzības ir arī alternatīvi risinājumi, kā gāzes ieroči, kas padara uzbrucēju nekaitīgu, bet tajā pašā laikā neatņem dzīvību.

3 0 atbildēt

Uztaisīt spridzekli un detonatoru nemaz nav tik viegli (ja domā, ka pietiek iegūglēt recepti, tu maldies), Automašīnu nevar paslēpt kabatā un ienākot skolā, izvilkt ārā. Ar nazi nevar aizsniegt cilvēku 100m attālumā. Turpretīm ierocis ļauj cilvēkam, jebkādā fiziskā formā, īsā laika posmā nogalināt daudz citus, jo - pārsteigums! - ierocis tam ir arī radīts.

Vai cilvēki vairs viens otru nenogalinās, ja ieroči nebūs pieejami civilajiem? Protams ka nē, vienmēr būs kāds veids. To var izdarīt arī ar plikām rokām un tās taču vienmēr būs līdzi!

Vai būs mazāk letāli gadījumi, impulsīvi uzbrukumi un masveida slaktiņi? Pilnīgi noteikti.

3 0 atbildēt

Tie, kas grib aizliegt ieročus, lai aizliedz arī automašīnas, jo arī tās ir ''bīstamas'' un arī ar tām var nogalināt.

6 3 atbildēt

Es tomēr vairāk jūtos drošībā, kad zinu, ka uz ielām oficiālu ieroču pamatā nav. Visādi šaubīgi tipiņi pamatā staigā ar gāzes ieročiem un es savā 39 gadu ilgajā mūžiņā vēl neesmu redzējis, ka kāds "nemilitārs" cilvēks īpaši pa ielām vazātos ar kaujas ieroci, taču ir dzirdēti un redzēti gadījumi, ka narkaši, baņģugāni un tamlīdzīgi tipiņi vazājās pa ielām ar gāzes ieročiem, jo tas tak ir atļauts. Savukārt ar nelegāliem kaujas ieročiem šie staigāt atturās, jo tā var iebraukt lielās auzās. Ja pēkšņi notiksies tā sliktā stunda un ierčus varēs visai brīvi dabūt visa šo "švaļiku" armija momentā pārmetīsies uz kaujas ieročiem, un tad jau neviens vairs nevarēs justies kaut puslīdz droši.

2 0 atbildēt

Daudz nedebatēšu. Protams, ja ieroci dod pēc pamatīgas kontroles, tad Ok, bet lielākais stulbums, kas var būt iedot katram idiotam pa stroķim. Atfiltrēt šos muļķus, tas gan ir grūti. Katrā miestā ir savs pārdesmit cilvēku loks, kuriem pat kaķeni nevar dot, bet neviens no viņiem nav nekādā uzskaitē vai sodīts. Ja parādīsies iespēja nekontrolēti pirkt ierōčus, kāds idiotisms tad sāksies.

Pirmais visiem zināmais augsti godājamais cilvēks, kas noteikti iegādāsies ieroci būs Artuss Kaimiņš. Kad kārtējo reizi bārā norausies pa muti vairs nebūs jākliedz "Vai tu zini, kas es esmu?"  Varēs vienkārši atšaudīties. Un patiesībā, kā tu viņam nedosi ieroci, uzskaitē viņš nav, noziedznieks arī nē. Visumā augsti godājams kungs, saimas deputāts utt.

2 0 atbildēt
Tieši manas domas. Ierocis ir tikai instruments. Tas var tikt izmantot gan labos gan sliktos mērķos, bet tas atkarīgs no cilvēka nevis no paša ieroča.
2 0 atbildēt
Cilvēki kuri uzskata, ka šaujamieorcis ir kaut kāda nāves mašīna, kas tev pārņems smadzenes un liks visus apšaut lielākoties ir bez mazākās saprašanas kā strādā ierocis, viņi nekad ar to nav šāvuši un balsta savu viedokli uz citu cilvēku argumentiem, kas balstās uz neracionālas domāšanas " ja tev ir ierocis tu kādu nogalināsi" vai " ar tevi nekad nekas nenotiks, policija tevi izglābs". Tavs stāsts ir tikai vēl viens piemērs, ka mums ir jāpaļaujās uz mums pašiem lai aizsargātu savu un savas ğimenes dzīvības. Man pat nav žēl, ka viņam nācās visus apšaut. Vismaz zinās, ka uz ielām būs par vienu kriminālo elementu mazāk.
1 0 atbildēt
Pareizi, pie tam viens no atvērtākajiem pret ieročiem. Paldies, ka saproti un piekrīti.
1 0 atbildēt

LV atlaut nesat ierocus, nu  nezinu gan , jo diezvai musu sabiedriba ir gatav tam un vel piedavas tad ir jamaina vesala cupa likumu, kasdrosi vien atkal izmaksas vairakus miljonus...

Sabiedriba nav gatva- Rimi pardevejam ierocis, kada tantina to pamanis, pec 5min Rimi bus pilns ar pliciju ar visa izrietosajam sekam...

Dotaja mirkli likumdosana nosaka ka ieroci drikst pielietot tikai gadijuma kad tas neapdraud apkart esosos... Tas nozime ka pat policists nedrikst nekada gadijuma pielietot dienesta ieroci..

Laukos lielakajai dalai viensetu ir ieroci , ka jau medniekiem... un tas ir pilnigi normali un passaprotami...

tik jautajums ka to ieroci un municiju galaba... pats labi atceros ka krustevam ciepu patronas ar ko speleties... neliekas jau gudri bet joprojam esmu dzivs... bet  tikpat labi serkocini , skiltavas , nazi , skeres utt ari nedrikst turet majas 

Uz to var iet bet tas jadara pakapeniski un piesardzigi...

Ari tagad visi idioti kas grib saudities var dabut nelegalos ierocus.

Un pats galvenais ari tei kas pasaizsardzibai iegadajas nelegalos ierocus tagad loti riske jo vini nezin vai ierocis ir tirs , ja ir netirs tad var iebersties nepajokam, tak labak ir pirkt jaunu legalu ieroci...

2 1 atbildēt

Esmu ar abām rokām par brīvākiem ieroču aprites likumiem, tai pat laikā ir daudzas lietas pirms tam jāsakārto, sākot jau ar pārbaudēm.

Pirmām kārtām, lielākai daļai ieroču ir  3!!! drošinātāji (advancētākiem ieročiem vairāk) no kuriem 2 nemaz neatrodas uz ieroča - 1. atrodas galvā, 2. ir pirksts un tikai 3. drošinātājs atrodas uz ieroča.

Tiem, kas apgalvo, ka ir pietiekami daudz gadījumu, kad cilvēks iziet visas pārbaudes un tāpat sataisa sūdus ar ieroci... No savas pieredzes saku - nav mums nekādu pārbaužu. Un tieši ar to būtu jāsāk, lai pārbaudes nav tikai formālas, t.i, ir vai nav kādā uzskaitē. Piemēram, man narkologa pārbaude ilga 10 minūtes un ietvēra sevī pārbaudi vai neesmu uzskaitē un humoristisku piebildi: "Šauj tikai pa "skaidri" redzamiem mērķiem", psihiatriskā pārbaude apmēram tas pats.

Tiem, kas apgalvo, ka ieroči tiks pastiprināti lietoti dzēruma konfliktu risināšanā... Domāju, ka cilvēks, kurš ir irguldījis savu darbu un laiku, lai dabūtu ieroču glabāšanas/nēsāšanas atļauju, kuram ir bijis pietiekami daudz smadzeņu, lai to iegūtu, un kurš apzinās, ka stāšanās narkoloģiskajā uzskaitē viņam šo atļauju anulēs, ne tikai nestaipīs savu ieroci pa dzerstiņiem, bet arī samazinās alkohola ietošanas apjomus. Pie tam, dzērumā izraisītu konfliktu risināšanā ar palīglīdzekļiem favorīts mums ir nazis, varbūt arī tam vajadzētu licenzi.

Gazes pistoļu piekritējiem... Kriminālā elementa ar NELEGĀLU ieroci rīcība būs vienāda, neatkarīgi no tā, vai tu izvilki gāzes pistoli (ierocim līdzīgu priekšmetu), vai arī īstu ieroci. Toties tev, ja tu būsi izgājis apmācību, lai dabūtu legālu ieroci, būs daudz lielākas izredzes izdzīvot veicot mērķtiecīgu šāvienu nevis vicinot gāzes pistoli un 10x bļaujot, ka šausi. Ir tāds likums: "Nevelc ārā ieroci, ja neesi gatavs to pielietot." No personiskās pieredzes, gazes pistoļu īpašnieki ļoti reti kad ir gatavi pielietot savas gāzes pistoles un pārsvarā izmanto tās iebiedēšanai, kas manā skatījumā tikai palielina riskus.

 

Tātad kopumā esmu tikai par ieročiem, bet komplektā ar nopietnām psiholoģiskajām pārbaudēm (nevis to parodiju, kas notiek pašlaik) un obligātām apmācībām.

1 0 atbildēt

Ieroči nav domāti lai ar tiem spēlētos, jo viens pats šāviens var nogalināt cilvēku tāpēc ieroci vajag tikai garīgi līdzsvarotām personām ieroci nekad nevajag lietot alkoholisko un narkotisko vielu reibumā.

Pašaizsardzības gadījumā vispirms vajag izdarīt brīdinājuma šāvienu un ja tas nepalīdz tad šaut tā lai uzbrucēju nenogalina ja uzbrucējs vairs nav spējīgs pretoties nevajag turpināt šaut.

0 0 atbildēt
Bet, ja tu zini ka iegadasies ieroci, bet nevarēsi valdities, tiks nogalinati cilveki
0 0 atbildēt

Tiešām diskutējams jautājums. Lai vai man ļoti patīk šaut, tomēr esmu pret šaujamieroču izplatību civiliedzīvotāju vidū. Kā saka, reizi simts gados pat slotas kāts izšauj. Protams, tikpat jau otru nāvīgi savainot var ar simtiem sadzīves priekšmetu, nemaz nevajag šaujamos...

0 0 atbildēt

jā, šveicē vai kur, katram mājās ir šaujamais... masu slepkavības visādu širminieku pēc notiek katru 2. dienu, nezina kur līķus kraut..

0 0 atbildēt
Kurā daļā es teicu ka ieročiem jābūt viegli iegūstamiem. Es ieteiktu Amerikas brīvību ieroču izvēlē ar Lielbritānijas skarbajiem likumiem un kontroli. Man tā liekas ideāla kombinācija.
0 0 atbildēt