local-stats-pixel fb-conv-api

Par Solvitu Aboltiņu (1. Daļa)3

Šoreiz raksts par vienu no spilgtākajām perosnām Latvijas politikā. Par cilvēku, kura pabijusi tielietu ministra amatā, vadījusi saeimu priekšsēdētāja krēslā un par mata tiesu paglābusies no neiekļūšanas 12. saeimā, par partijas "Vienotība" valdes priekšsēdētāju, Solvitu Aboltiņu.

Par cik raksts sanāca diezgan garš un nevienmēr lasītājiem ir par spēkām pievarēt vairāk par vienu A4 lapu, tad arī raksts būs sadalīts divās daļās. Atvainojos cilvēkiem, kas jebkādi ir saistīti ar Solvitu, rakstā būs minēti negatīvi fakti, kas iespējams pilnībā neatposguļo patiesību un ir izvilkti no konteksta. Raksta informācijai izmantoti cilvēku viedokļi, ka arī informācija, kas pieejama internetā un presē.

Solvita 1963. gada 19. februārī ir dzimusi Ogrē, toreiz viņas uzvārds bija Mellupe. 1981. gadā beigusi Rīgas 5. vidusskolu un 1986. gadā absolvējusi Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti. Sākuma strādājusi ārlietu dienestā.

Pievēršoties viņas politiskai karjerai, nāk prātā labs salīdzinājums. Skola, jo diemžēl realitātē Saeimas darbam ar skolas dzīvei var vilkt ļoti tiešas paralēles. Iedomājamies skolnieku Jāni, kurš savā klasē un skolā starp pārējiem ir liela autoritāte, jo ir paveicis daudzus ievērojamos darbus: piekāvis trīs citus skolniekus un ticis pie viņu pusdienu naudas, uzrakstījis sūdzību un panācis, ka skolotāja tiek atlaizta no darba un ar 3 nesekmīgajām atzīmēm ticis pārcelts nākamajā klasē un tie ir tikai daži no viņa veikumiem. Rezultātā starp „savējiem” viņš ir neizskarams, bet diemžēl no skolas ārpuses starp vecākiem, skolotājiem un citiem ieinteresētiem cilvēkiem viņš ir mazs huligāns un nevienam īsti nepatīk. Arī klases prestižs tik bojāts, lai gan vainīgi nav visi.

Salīdzinot tikko apskatīto piemēru ar Solvitu un viņas partiju „Vienotība” ir jāsaprot, ka situācija ir līdzīga. Partijas iekšienē viņai ir neizskarama reputācija, taču savu vēlētāju un Latvijas iedzīvotāju acīs viņa ir „politiskais līķis”. Pie tā, ka „Vienotības” reitingi krīt, lielu lomu spēlē tieši viņa. Ja mēs statistikai apskatāmies 12. Saeimas vēlēšanas rezultātus, tad Solvita Aboltiņa no vēlētājiem saņēma brangu kaudzi ar mīnusiem (6289), savukārt plusu bija tikai par 200 vairāk. Rezultātā ir likumsakarīgi, ka saeimā viņa neiekļuva un mandātu (saeimas vietu) nedabūja, bet kāpēc tad mēs viņu tur redzam? Tāpēc, ka Jānis Junkurs, kurš pārstāvot to pašu „Vienotību” tika saeimā un atteicās no sava mandāta, dēļ kā Solvita tika iekšā. Protams toreiz Jānis attaisinojās ar labu darba piedāvājumu Honkongā, kas jau mūsuprāt ir netaisnīgi, jo sanāk, ka Jānis nodot savus vēlētājus un Valsti dēļ lielākas samaksas, kas priekš politiķa ir savtīgi un liekulīgi. Pēc pēdējais informācijas Jānis nemaz nestrādā Honkongā, bet tepat Latvijā savā dibinātā uzņēmuma.

Šī starpcitu nav vienīgā reize, kad Solvita – neievēlēta, ir dabūjusi sev vietiņu saeimas krēslā, kas līdzīgs notika 8. Saeimā, kad viņa ieņēma Ingunas Rībenas vietu, taču tikai uz laiku un tur iemesls bija nedaudz savadāks.

Links uz 2. daļu

/Spēks Nākotnei/

124 2 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Ar intelektu neapveltīta persona, spriežot pēc viņas uzvedības, gan pret pensionāriem, gan dažos video ko Artuss filmējis.

4 0 atbildēt