local-stats-pixel fb-conv-api

Obligātais militārais dienests - jaunieši raud!260

1354 20

Kādu laiku atpakaļ mūsu kaimiņvalsts Lietuva pieņēma svarīgu lēmumu – atjaunot obligāto militāro dienestu, tam pakļaujot 37 000 jauniešus vecumā no 18 līdz pat 26 gadiem. Par to vai tas bija pareizs lēmums vai nē, plaši tiek diskutēts sabiedrībā.

Lietuvas fotogrāfe Neringa Rekašūte un aktrise Beāta Tiškeviča-Hasanova apvienoja savas idejas un spēkus, lai izveidotu jaunu projektu, kas atspoguļotu jauniešu viedokli par to, ka iesaukto sarakstā ir viņu vārds.

1354 20 260 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 260

0/2000

Siereļi. Pēc bildēm jau var redzēt visi kautkādi hipsteri nolasījušies.

6 3 atbildēt
Kara gadijumā daļa pat ieroci nejēgtu pielādēt, ātrāk tas jau būtu nošērots facebooka
4 1 atbildēt

Leišu pediņu fotosesija emotion 

5 2 atbildēt
Atkal visur apkārt tukšās runas ... Ir vajadzīgs obligātais dienests , vismaz lielākā daļa no tiem ,,jauniešiem ,, saprastu kā ir jādzīvo vienam , iemācītos tīrīt un mazgāt , ka arī ēst gatavot. Nevis dzīvot uz vecāku kakla un tērēt vecāku naudu , ka arī tie mazie nariki beigtu nodarboties ar stulbībām . Īsāk sakot , iemācītu dzīvot pareizi .
2 0 atbildēt

Karš pats par sevi ir pati nevajadzīgākā lieta kāda iespējama. Karš un kas ar to saistīts ir bezjēdzīgs.

2 0 atbildēt

ņērgas--izraēlas armijā ,piemēram<iet ar godu  un lepnumu..un tad tiem tur nevar ieborēt par amerikāņu pārākumu vai ko tamlīdzīgi  ..a šie te --memmes dēliņi

2 0 atbildēt

Gribētos gan jautāt. Vai tad tie sūrie vīri, kas ir izgājuši krievu armiju nepļēguro un pa dzīvi iet ar austi paceltu galvu. Kas ir lohs bijis tas arī par tādu paliks ar vai bez armijas.

2 0 atbildēt

Latvijā toč vajag ieviest obligāto dienestu.

7 5 atbildēt
Man viņu ir žēl😥😥
3 1 atbildēt

Armijā un karā nekādas vīrišķības nav. Karš vienkārši ir pierādījums kādi alucilvēki mēs patiesībā esam. 

2 0 atbildēt

sakars ar Disnejlendu?Un par kādiem resursiem šeit iet runa?Neredzu šeit naftas vai zelta, dimanta atradnes.UN ja kāds gribēs ar spēku iekarot Latviju, tas notiks tā vai citādi.Pietiek paskatīties uz to sviestu, kas Ukrainā notiek.

2 0 atbildēt

PUŅKUTAPAS,,,viņi pat neizprot kas ir armija un kāda ir tās nozīme, visu personalizē. īstais raksta autors laikam speciāli piemeklēja tādus.   Es personīgi esmu par to lai čaļi iziet obligāto militāro apmācību, ne jau deļ kautkāda mistiska vīrieša tēla radīšanai, bet lai Lielu Sūdu gadījumā mēs nepaliktu uz dirsas ar lielu baru vīriešu, kur vienīgā pieredze ir labākajā gadījumā ir korporatīvā ballītē pa pālim uzspēļēts straikbols.    P.S. pats esmu dienējis.

4 2 atbildēt

Es uzskatu, ka militārajā dienestā ir jāiesauc pirmkārt tie ļaudis, kam nav vēl ģimenes/sievas/bērni un, kuri pa lielam nedara nekādus nozīmīgus darbus, jo tad vismaz patrenēsies mēnešus vairākus un atgrieziesīs kā daudz disciplinētāks, rūdītāks cilvēks. Bet tiem kuriem ir ģimenes, lai tie primāri arī turpina strādāt un pelnīt iztiku ģimenei. 

Tomēr sūdīgi ir tas, ka kad notiek tas izšķirošais brīdis, kad sākas kautkāds militārais konflikts, iekšējš vai ārējs, nekad jau nevar zināt vai tu ''iesi kaujā'' patiešām Latvijas tautas labā, vai arī tu tiksi ievilkts kādā 'lielo vīru' spēlīšu šaha galdiņā, kā lēts kājinieks, ko tikai izmantot lai atkal pastrādātu kādu melno darbiņu, kamdēļ cilvēkiem pašiem ir tiesības uzmest figu valdībai un armijai, ja viņi redz, ka valsts grib ievilkt tautu kādā pretīgā, starptautiskajā manipulācijā, tad tautai IR tiesības atsacīties būt par marionetēm un tiesības savākties pa masām un gāzt valdību.

2 0 atbildēt

varētu padomāt,ka te memmeļi vien ir.Esmu par obligāto dienestu.Man ļoti labs draugs no Igaunijas ar izgāja obligāto dienestu.Tur tev daudz ko iemācīs un izmācīs.pašai puisis ir no Somijas,kur ar ir obligātais dienests.sākumā pačīkst,bet pēctam ir tā-žēl,ka jābeidz dienests.

2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

 Šveicē un  Izraēlā dienēšana armijā ir goda lieta un ar to lepojas. Lielā daļā valstu militārists ir viena no cienījamākajām profesijām. Jautājums, vai cilvēciņi, kuri nav gatavi aizstāvēt savu valsti, vispār ir to pelnījuši? Un tas attiecas ne tikai uz Lietuvu.

Prasme rīkoties ar ieroci labi formē domāšanu. 

5 3 atbildēt

tie kas grib iet obligātājā dienestā, to jau dara. kādēļ uzspiest to tiem kas to negrib?emotion

2 0 atbildēt
Es nesaprotu. Raksta ievadā ir rakstīts, ka armijā iesauc vīriešus no 18 līdz 26 gadiem. Daži no šeit redzamajiem ir vecāki.
1 0 atbildēt

Esam atradinājušies no tā. 

1 0 atbildēt

good blog post wow this is really awesome

Vashikaran Specialist In Delhi

1 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »