local-stats-pixel fb-conv-api

Obligātais militārais dienests - jaunieši raud!260

1354 20

Kādu laiku atpakaļ mūsu kaimiņvalsts Lietuva pieņēma svarīgu lēmumu – atjaunot obligāto militāro dienestu, tam pakļaujot 37 000 jauniešus vecumā no 18 līdz pat 26 gadiem. Par to vai tas bija pareizs lēmums vai nē, plaši tiek diskutēts sabiedrībā.

Lietuvas fotogrāfe Neringa Rekašūte un aktrise Beāta Tiškeviča-Hasanova apvienoja savas idejas un spēkus, lai izveidotu jaunu projektu, kas atspoguļotu jauniešu viedokli par to, ka iesaukto sarakstā ir viņu vārds.

1354 20 260 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 260

0/2000
17 avatars17

Pie šī arī paliksim: ''Vīrišķīgi ir pašam pieņemt savus lēmumus.''

184 2 atbildēt
Projekts vareja iztikt bez tam saraudatam acim,citad liekas ka lt dzivo memlaki,kuriem tiesam armija nav ko darit.Esmu pret obligato karadienestu,visam valstim vajadzetu reizi beigt krameties ar cilveku dzivem,spelet karinus un uzvesties ka berneliem smilskaste kas nevar sadalit mantu.
184 5 atbildēt

Ta feiks tas ir. Asaras parasti netek no pieres. Ģīmi saslapināti un viss.

66 0 atbildēt

kas tie pa memļakiem? tādus armijā tiešām nevajag ņemt! sods - pietest kara komisariātā un palaist mājās emotion

77 12 atbildēt

Zinu , esmu meitene , bet ja būtu puiss tad noteikti negribētu iet armijā. Savu puisi(ja man tāds būtuemotionsmi: es armijā nelaistu , lasi visi kuriem skiet ka vajag to obligāto miltāro dienestu iet ieskrieties !!!emotion

61 5 atbildēt
Uzskatu, ka ja arī izveido obligāto dienestu, tad tikai lai aizsargāto tēvzemi nevis karot kaut kur Afganistānā. Diemžēl esot NATO nav iespējams paredzēt kur vajadzēs iesaistīties. Ir svarīgi ka cilvēks var piemēram nodienēt 2-3 nedēļas gadā līdz kādiem 36 gadiem. Tā cilvēki varētu turpināt dzīvot savas dzīves un vienlaikis būt gataviem kara gadijumā mobilizēt rezervi.
55 2 atbildēt

Bildes tiešām bez raudāšanas varēja uztaisīt.Armija ir laba lieta - kad nav jākaro ne par vienu un ne ar vienu.Obligātais dienests manā izpratnē muļķības pilnīgas.Visi par karavīriem nesapņo būt - kāds vēlas varbūt būt sportists, cits mūziķis, vēl kāds fiziķis vai ķīmiķis.Ar obligāto dienestu šādiem cilvēkiem netiek dota izvēles iespēja.Un šādos rakstos bieži saku, ka man nav skaidrs un droši vien nebūs nekad skaidrs, kāpēc vispār cilvēkiem ir jākaro.Labi - politiskās spēlītes par varu, naudu, resursiem, bet tad lai POLITIĶI un visi citi varaskāri mēsli iet paši un karo, jo viņiem TO visu vajag.Tas ir kā tajā filmā "Troja", kad Ahilejs teica aptuveni tā:"Iedomājieties  karaļus, kas paši ietu cīnīties savās kaujās, tas tik būtu skats..."

51 0 atbildēt

Armijai kā tādai nav ne vainas, ja tā ir tāda kā Šveicei, bet tas debīlisms, kas valda Austrumeiropas dienestos... kāda armija... Dienestam puiši būtu jāsagatavo kaujai, jātrennē, jāizglīto,  nevis jāpazemo. Kad beidzot pret viņiem tur sāks izturēties ar cieņu, tad puiši atbildēs ar to pašu. Pašlaik šī ''ķeršana un grābšana'' vairāk vairo neizpratni un nemazākajā mērā nepaaugstina vēlmi aizstāvēt valsti pret ienaidnieku. Esmu vairāk kā droša, ka bez šīs ''dienesta izņirgāšanās'' puiši būtu vairāk morali gatavi aizstāvēt mājas.

36 0 atbildēt

hipsterveidīgi ņuņņas emotion

25 0 atbildēt

Cik cilvēku tik viedokļu .Tik kādēļ vienam uz otru ir jārej kā sētas kraņčiem ?

Pats personīgi nevēlos ,lai kas tāds tiktu ieviests ,pašam protams patīk tās lietas un agrāk bija doma doties zemesardzē ,bet dzīve rādija citus ceļus ,kas man likās labāki(pašlaik datorsistēmu tehniķis) .Un neteiksim kad fiziskās formas man nav ,skrien,ceļu svarus un neteiksim kad armija ir tikai vienīgais veids kā vīrieti padarīt viriščīgu,katrs mēs izvēlamies savu ceļu. 

Kā teica reiz gudra sētas tantiņa - Kam vajaga tas ,lai ar iet . 

23 2 atbildēt
Pietiek reiz ar tiem kariem. Cilvēkiem visā pasaulē ir jāmāca smaidīt, pateikt lūdzu un paldies, un būt draudzīgiem.vienam pret otru, nevis mācīties nogalinā.
20 0 atbildēt

Kuram ir pretenzijas pret OMD , lai iet praidā emotion  Armija iemāca būt patstāvīgam , lielākā daļa mūsdienu jauniešu bez mammas nomirs .

19 0 atbildēt

Tie gudrie dirseji, lai pasi iet un sitas tai armija, aizstavot kaut kadus korumpetus, bagatus merglus, kuriem par tiem karaviriem ir pilnigi vienalga. Ko tad aiztavet? Nejau valsti sarga, tas nav nekads patriotisms atbalstit dazu politiku alkatibu un vaji pienemtos lemumus. Ka var neredzet un veljovairak atbalstit sada veida brivibas atnemsanu? Piesauciet vel Jezu, kamer marsejiet preti navei, idiotisma paka gatava!

14 2 atbildēt
Lupatas,tie kas negrib iet armijā,atnāks ienaidnieks un tāpat jūs apšaus un izvaros jūsu sievas un dažus arī pašus kas izskatīsies sievišķīgi.
14 2 atbildēt

Esmu dienējis bijušās padomijas armijā un uzskatu,ka katram sevi cienošam vecim ir jāiziet šis posms !!! 2gadus vairāk nevajadzētu,bet 1 gadu,bez iespējām tikt uz mājām katru sest/svētd,(kā tas notiek pašreizējā "armijā"emotion noteikti !!! Savādāk apkārt vieni puņķutapas un datortārpi,nevis veči !  

13 2 atbildēt

imho par vīriešiem armija padara tikai tādus sētas huligānus, kas atņem mazgadīgajiem kabatas naudu, lai varētu sev cigaretes nopirkt. "Esmu dienējis, tāpēc tagad esmu īsts vīrietis" galīgi nav arguments ar ko lielīties :p Derīgs arguments ir par patriotisko audzināšanu, bet tad uzreiz dienestu arī sievietēm, jo tām  ar jābūt patrotēm, nu tā kā Izraēlas armijā!

7 0 atbildēt

Ja nav vēlēšanās iet armijā, tad nav jāpuņķojas, bet rakstiski jāpaziņo, kā to izdarīju 1989. gadā, kad man bija iesaukums. Pret mani ierosināja krimināllietu, bet nepaspēja izskatīt, jo atjaunoja Latvijas Republiku. Iesaukums tika saglabāts, bet mani atbrīvoja, jo tolaik dzīvoju laukos, un jaunsaimniekiem nebija jādienē. Par katru izvēli ir sava maksa, negribi dienēt, dabūsi sodāmību. Ja tāds variants apmierina, tad uz priekšu, bet asaras te ir nevietā.

6 0 atbildēt
Pirmajā un otrajā pasaules karā latviešu puišu ģimenes skuma, jo karš aizrāva nāvē pat padsmitgadīgus puišus. Tagad padsmitgadīgi puiši skumst, jo vārdi arī sāpina..... Memļaku paaudze aug. Es neiebilstu, ja mans vīrs būtu dienējis. Armija norūda vīrieti.
5 0 atbildēt
Esmu tikai par obligāto dienestu ! Tur puišeli un dīgdieni pārvērš par īstu vīrieti ! Pats biju dienējis, bet profesionālajā armijā, jo obligātais bija atcelts. Tēvam dariju godu ar savu izvēli, nenožēloju. Gāja smagi, bet disciplīna un savaldība ko tur iemācija iet ar mani dien dienā. Sveiciens visiem kas dienējuši un tiem kas pilda savus dienesta pienākumus joprojām.
7 2 atbildēt

Mums te ar ir daži krāni kurus vajadzētu izmācīt, sūtīt armijā, savādāk dzīvē paļaujās uz apkārtējiem... Turklāt cik ta tur ir tas obligātais dienests ? 1 gads ? 2 ? Tas taču ir sīkums, Tev jau neliek doties uz kara lauku kādu šaut. Ja būtu aktīvs karš, es saprastu kāpēc jaunieši bimbātu, bet reālas apmācības ? nuņņas...

Protams šeit netiek izvērtēts cilvēka stāvoklis, neuzskatu ka cilvēkus ar bērniem, mācībās, vai vadot savu biznesu būtu jāsūta armijā...

Šādi vismaz bandīti uz ielām nākotnē būs mazāk... iespējams iemācīs puišiem, kā dzīve strādā...

5 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »