local-stats-pixel fb-conv-api

Noķerts cilvēks, kurš ASV nozaga zelta spaini 1,6 miljonu dolāru vērtībā0

18 0

Iespējams, pagājušā gada pārdrošākā un nekaunīgākā zādzība, ir veiksmīgi atrisināta.

2016.gada novembra beigās kļuva zināms par vienu no nekaunīgākajām zādzībām Ņujorkas Manhettenas juvelieru rajonā. Ļaundaris izmantoja momentu, kad kravas auto apsargi bija novērsušies, un nozaga no mašīnas spaini ar zeltu.

Spaiņa svars bija 40 kg, bet vērtība tika lēsta ap 1.6 mln.USD. Šie notikumi risinājās 2016.gada 29.septembrī daudzu garāmgājēju acu priekšā gaišā dienas laikā.

Pateicoties novērošanas kamerām, izdevās noskaidrot, ka aizdomās turamais ir vidējas miesas būves, ap 50 gadu vecs vīrietis. Policijai bija aizdomas, ka viņš mēģinās noslēpties Maiami vai Orlando Floridas štatā.

2016.gada decembrī policija paziņoja, ka izdevis nākt uz pēdām zaglim un to identificēt. Tajā brīdī tika uzskatīts, ka tas ir Hulio Nivelo, kurš no Floridas varēja būt pārcēlies uz Kaliforniju. Nivelo ir 53 gadi un jau bijis vairākas reizes tiesāts. Policijai viņš pazīstams arī ar vārdu Luiss Toledo un iepriekš viņš jau 4 reizes deportēts uz dzimteni-Ekvadoru.

Galu galā izrāījās, ka Nivelo nav Kalifornijā, bet aizbēdzis uz dzimto Ekvadoru, kur to arī arestēja. Policija meklēja viņu vairākus mēnešus, veicot kratīšanas Rietumu Ņujorkā, Ņūdžersijā, Orlando un Losandželosā, pirms nonāca Ekvadorā.

Nivelo aizturēja bez starpgadījumiem. Joprojām nav zināms kad viņu ekstradēs uz Ņujorku, kur viņam uzrādīs apsūdzības. Policija ziņo, ka tai izdevies atgūt daļu no nolaupītā zelta.

Tiek uzskatīts, ka Nivelo arī iepriekš nodarbojās ar kravas auto apzagšanu. Iespējams, ka viņš ir noziedzīgās pasaules veterāns šajā jomā. NBC 4 telekanāla žurnālisti uzskata, ka Nivelo arests noslēdzis vienu no veiksmīgākajām un nekaunīgākajām laupīšanas epizodēm pagājušajā gadā.

Gadījums nodemonstrēja cik vienkārši var veikt šāda mēroga laupīšanu. Telekanāls neizslēdz, ka tuvākajā laikā līdzīgas laupīšanas var atkārtoties.

Kā nozaga 40 kg smagu spaini ar zeltu 

18 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://bit.ly/2k8hwBB
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000