local-stats-pixel fb-conv-api

No Sirds... Latvijai?6

37 2

Nekad neesmu pievērsis lielu uzmanību politikai un vēlēšanām, bet sakarā ar pēdējā pusgada ģeopolitiskajām izmaiņām Ukrainā, sāku aizdomāties un nolēmu šogad piedalīties un nobalsot par kādu "mazāko no ļaunumiem."

Cik manā pieticīgajā prātā saprotams, viss vēlēšanu process notiek dēļ viena mērķa - reklamējoties un melojot vēlētājiem, savākt pēc iespējas vairāk balsu un izveidot politisko karteli (saukts par koalīciju) ar vismaz 51 deputātu balsu, kas vairāk vai mazāk diriģēs likumdošanu sev vēlamajā virzienā nākamos 4 gadus.

Pārskatot vēlēšanu sarakstus un prognozes, mēģināju uzminēt kāda būtu vairākuma koalīcija jaunajā saeimā. Vislielākās izredzes tikt pie siles ir četrām nu jau klasiskajām partijām: 'Vienotība', 'Nacionālā Apvienība utt', 'ZZS' un 'Saskaņa'. Skatoties pēc prognozētā mandātu skaita, koalīcijas veidošanai būtu jāapvienojas 3 no šīm partijām, taču partiju principu dēļ tas visdrīzāk nenotiks. Vajadzīga vēl kāda mazā partija! Visskaļākā no mazajām partijām ir ekscentriskās histēriķes Ingūnas Sudrabas vadītā 'No Sirds Latvijai'. Mani nepamet sajūta, ka Ingūnas Sudrabas partija, sagāžot partijas kampaņā mēmāko (neskaidras izcelsmes) naudu, tika uzmeistarota tikai tādēļ, lai nodrošinātu trūkstošās 5-10 balsis koalīcijai Saskaņa+ZZS, kuriem abiem kopā ir prognozējamas ap 45 balsīm. ZZS un Saskaņa jau labi sen tiek atstāti aiz borta, sapņojot par vadošo koalīciju un Sudrabas partija ir tā, kas šo sapni var īstenot, ja pārvarētu 5% barjeru, un viņas atbalstītāju skaits pastāvīgi pieaug proporcionāli vēlēšanu kampaņā iegrūstajai naudai, kas, kā cilvēki runā, partijas kontā ienāk ziedojumu veidā no fiziskām personām, kurām naudas nemaz nav.

Ņemot vērā Saskaņas reputāciju un bučošanos ar Putina Krieviju (kurš kuram ko bučo, lai paliek katra iztēlē) un Sudrabas mistiskos krievu tusiņus, šāds koalīcijas modelis ir bīstams Latvijas valstij.

Varat saukt mani par paranoīdu, bet Sudrabas partija man izskatās pēc Trojas zirga.

37 2 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Tāds besis par visu šito drazu. Nevienu brīdi kā vēlētājs neredzu pilnīgi nekādu jēgu tiešām par kādu nobalsot, jo man no tā nekas nemainīsies. Izņemot situāciju, kad pie varas nāktu lielākais ļaunums un paliktu tikai sliktāk.

3 1 atbildēt

Nu pareizi tev izskatās...

2 1 atbildēt
Sudrablapsu ir jābāž krātiņā!!!
1 0 atbildēt

Man arī kaut kas īsti nelīmējas šajā bildē... Pārāk svinīgi to Sudrabas partiju taisīja un pārāk ātri un publiski noraka...

Visdrīzāk Sudrabu izmantoja tikai kā fasādi, piesedzot patiesos topošās partijas un sponsoru mērķus, par kuriem viņa pati arī varēja nezināt... Vienkārši uzmeta... Gribējās kā labāk, sanāca kā vienmēr...

Dzīvosim, redzēsim...

1 1 atbildēt
Kas vainas Putinam?
1 3 atbildēt