local-stats-pixel fb-conv-api

Naktī uz svētdienu griežam pulksteņus!10

49 0

Sveiki, spoki!

Svētdien Latvijā un daudzviet citur pasaulē notiks pāreja atpakaļ uz ziemas laiku no vasaras laika, kad pulksteņa rādītāji būs jāpagriež par vienu stundu atpakaļ! Patlaban pavasarī un rudenī pulksteņu rādītājus stundu uz priekšu un stundu atpakaļ griež aptuveni 70 pasaules valstu iedzīvotāji.

Latvijā vasaras laiks pirmo reizi tika ieviests 1981.gadā. Sākot no 1997.gada, vasaras laiks Latvijā ir spēkā no marta pēdējās svētdienas plkst. 3.00 līdz oktobra pēdējai svētdienai plkst. 4.00. Latvijā pāreja atpakaļ no vasaras laika notiks svētdien, 26.oktobrī, plkst. 4.00, kad pulksteņa rādītāji tiks pagriezti vienu stundu atpakaļ.

Pāreja uz vasaras laiku notiks 2015.gada 29.martā plkst. trijos (naktī no sestdienas uz svētdienu), kad pulksteņa rādītāji būs jāpagriež par vienu stundu uz priekšu.

Pāreju uz vasaras laiku un atpakaļ uz ziemas laiku, Latvijā nosaka 2010.gada 26.oktobra Ministru Kabineta noteikumi Nr.1010 «Par pāreju uz vasaras laiku». Noteikumos minēts, ka Latvijā pāreja uz vasaras laiku notiek šādā kārtībā: marta pēdējā svētdienā plkst. trijos atbilstoši otrās joslas laikam pulksteņa rādītājus pagriež par vienu stundu uz priekšu un attiecīgi oktobra pēdējā svētdienā plkst. četros – par vienu stundu atpakaļ.

Diemžēl, no tā sākotnēji iegūsim tikai un vienīgi tumšākus vakarus, un nedaudz gaišākus rītus, bet ziemai uzņemot apgriezienus, starpība jau vairs nebūs jūtama. Kāds ir Tavs viedoklis?

49 0 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

Sanāk ka dienas gaišāko laiku nosēdi darbā, un pa tumsu esi brīvs. 

Rezultatā dienas gaismu gandrīz neredzi. 

3 0 atbildēt

Pa tumsu aizeju uz darbu, pa tumsu atnāku... Ceru, ka tomēr pieņems likumu, lai beigtu muļķoties ar šo laika grozīšanu. emotion

2 0 atbildēt

Ha! Tātad svētdiena ilgs 25h emotion

1 0 atbildēt

Paldies par paziņojumu emotion

0 0 atbildēt

Mans viedoklis?! Varēs ilgāk gulēt emotion emotion

0 0 atbildēt
Labi kad pabrīdinajiemotionsmi:
0 0 atbildēt
Stūlbä atrrakstīšana
0 0 atbildēt

Nezinu, man viss vienmēr sajūk, jāgriež atpakaļ, uz priekšu, kas no tā mainās, diena garāka vai īsāka, pilnīgs apmulsums! Tāpēc vienkārši par to nedomāju labāk.

0 0 atbildēt
Mani tas priecē jo varēs ilgāk gulēt! Parasti uz darbu ceļos 5:30
0 0 atbildēt

Gadījumā tu šo rakstu neraksti divreiz gadā?

0 0 atbildēt