local-stats-pixel fb-conv-api

Mīts par Krievijas armijas varenību (pirmā daļa)80

1490 2

Sveicināti.

Bieži mēs dzirdam no dažādiem cilvēkiem to, ka mūsu kaimiņvalsts ir varena un tās armija ir tik stipra, ka " analogov ņet" ( analogu nav), ka ir tik daudz kodolieroču, ka var iemaukt tā, ka zemeslode sašķīdīs, un citas pasakas. Vai, varbūt, ne pasakas?

Piedāvāju pimo daļu : te būs raksts par aviāciju, ballistiskajām raķetēm un tankiem. Ja savākšu par šo rakstu vismaz 200 plusus vai daudz cepumus, būs otrā daļa par kodolieročiem.

« 1  2  3 »
1490 2 80 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 80

0/2000

Lai vēl vairāk pakaitinātu troļļus, pateikšu sekojošo:

Amatieri studē taktiku, profesionāļi loģostiku un suportu...  emotion 

Ja ar augstāk minētajiem un demonstrētajiem rūsējošo dzelžu tūkstošiem vēl var uzturēt kautkādu varenības fasādi, tad LOĢISTIKAS un KAUJAS NODROŠINĀJUMA Krievijai gandrīz nav vispār.

Ja vius n-toskaravīrus nāktos algot, barot, ārstēt, adekvāti apmācīt; tankus un citus kararatus pildīt, remontēt un uzturēt kaujas gatavībā, kā arī to visu pārvietot no punkta A uz B, kas ir tālāk par 1 bāku... ALOTRIA un ARIVIDERČI...

Čečenijā nespēja nodrošināt 2 helikopterus 24h dežūrā gaisā...  emotion 

Sakaru iekārtas- gandrīz nekādas, ja neskaita specvienības ar rietumos pirktu tehniku... Vai arī 50to gadu P-149, labākajā gadījumā... Krimas okupācijā varēja klipos redzēt, kā zoļļi skraida ar tiem 15kg smagajiem čemodāniem klēpī- ganjau pat siksnas nopuvušas...  emotion 

Tāpēc es esmu mierīgs- KLASISKĀ KARA ar Krieviju nebūs...

Bet HIBRĪDKARŠ jau sen notiek, un tur viņi pat uzvar kauju pēc kaujas... Krima, Donbass, bēgļu krīze... Tad pat BREXIT...

Ceru, ka ilgtermiņā ES spēs noturēties pretī Kremļa naftas trubas reketam...

 emotion  emotion 

3 0 atbildēt

Ļoti interesants raksts, paldies autoram!

Gribēju nedaudz salīdzināt ar WWII, jo kā zināms tajā laikā Hitlers ieveda daudz jaunumu kara spēlē, nerunājot par tehniku kā tādu, bet arī par stratēģiju.

Viennozīmīgi, ka tajā laikā ātrs neatvairāms uzbrukums paralizēja cietējvalsti. Bet arī tehnikai bija jāatīstas, jo pretinieku mazāk nepalika, tieši pretēji. Ļoti interesants fakts ir tāds, ka Hitlers sākotnēji tiekot pie varas, atļāva uzplaukt arī zinātnei (kara diemžēl, bet nejau viņš vienīgais sēdēja pagrabā un līmēja kopā plānus par valstu pakļaušanu... tikai USSR sēdēja citā pagrabā! Tika izgudrotas ballistiskās raķetes, žēl ka nekontrolējamas. Zemūdenes un kara kuģi, kurus tolaik izmantoja arī bija iespaidīgi visā savā ziņā! Citas valstis atpalika (neticu, ka neviens negatavojās 2.raundam). Taču, kā jau tas parasti notiek, kad vienam cilvēkam pieder turpat gandrīz Dieva vara - alkatība ( Ceļš uz tumšo pusi). Nebūtu fīrers ar galvu skrējis sienā kā riktīgs auns, varbūt pasaule tagad izskatītos pavisam savādāk, kas to lai zin... 

Visnotaļ, Krievu karaspēja ir ļoti neproduktīva un viegli ievainojama. Izgudro? Jā, izgudro, bet nekas no tā nestrādā kā vajadzētu - nogalinot pašus karotājus (par kuriem jau, protams, tiek melots un slēpts līdz pēdējam, lai tikai negultos uz Kremļa tas smagums. (To jau mēs zinām un arī mūsdienās to VAR labi redzēt paskatoties tās pašas ziņas... 

Es uzskatu, ka šis pat nav mīts, ko autors ir aprakstījis, bet gan realitāte (patiesa vai nepatiesa, to mēs nezināsim, jo citēju "krieviem ir niķis - nerunāt"emotion

3 0 atbildēt

Būs vien vēl trīs raksti jācep! emotion

Ļoti labs raksts! Gaidu nākamos!

3 0 atbildēt

Amerika mūs pasargās!

4 1 atbildēt

Khm... ASV armija 5x lielāka nekā krievu... gribētu tad par viņiem labāk rakstiņu emotion

3 0 atbildēt

"Tērauds un dzelzsbetons neglābs, ja gars ir vājš"    A. Hitlers

2 0 atbildēt

Vel par krievijas armiju, var piebilst, ka PSRS laikos mācībās varēja krist 4% četri procenti karēvju - tā ir attieksme.. un visi to zin..

2 0 atbildēt

Pilnīgi visam piekrītu, bet ir jāatcerās, ka krievi Krieviju aizstāvēs un viņi būs sīvi. Nevajag viņus par zemu novērtēt, jo šā vai tā var nodarīt lielus postījumus, ja ne ASV, tad eiropai noteikti.

Un tas arī ir liels stimuls nesākt karu.

Krievijai ir arī elites vienības, kas mazām valstīm- Baltijai, Ukrainai, Gruzijai utt. var radīt galvassāpes, bet protams, NATO lielo sešinieku valstu specvienības ir stipri labākas.

2 0 atbildēt

Tie rūsas gabali sasprāgs uz visām pusēm, kad sastapsies ar rietumu moderno tehniku.

2 0 atbildēt

Labs raksts. Man patika!

2 0 atbildēt

Pēc taviem vārdiem sanāk, ka Latviju ari neviens nekad nav iekarojis - citiem vardiem , tu noliedz Latvijas okupoāciju

2 0 atbildēt

Krievija nav "iekarota" tāpēc, ka tas ir pasaules mēroga projekts. un tas nav vienīgais tāds projekts pasaulē un tādos mērogos.

2 0 atbildēt

Bija interesanti palasīt emotion 

2 0 atbildēt

kvalitate ,parsit kvantitati ,un te jau neka laba nebus,no krievijas masivas armija,ja pret karaviriem izturas ka pret cietumniekiem... !

2 0 atbildēt
Nu raksts ur ļori labs, pietrūka flote. Protams, ka asv mazliet pārspīlēs par kara ilgumu lai izrādītos kruti. Protams kara ilgums tika rēķināts uz tehniski militāro spēku. Bet vēl ir tāda lieta kā cilvēcīgais faktors. (Pieņemsim par piemēru nu kautvai mūsu slaveno Nāves salu) un otra lieta ir laikapstākļi. Gan mazais izveicīgais franču vīrelis gan stingrais vācu orators zaudēja karu krievijā tikai dēļ bargās ziemas. Jeb kura tehnika pie zināmiem mīnusiem lūst. Lai ražotu un nosūtītu tehniku uz dienvidpolu kur zemākā temperatūra ir -97 grādi pēc celsija, tiek speciāli testēta un ražota. Bet kara tehnika "vulgaris" nav paredzēta ekstremāliem laika apstākļiem. Tie paši tanki kas satikās sīrijas tuksnesī satiekoties sniegotajā krievijā kur valda -30 c, vai kā krievijas vidienē ciemā noslīd pat ap -70 c, iznākums var būt pilnīgi negaidīts. P.s. neaizstāvu krievus, bet asv mani arī galīgi nesimpatizē un vairāk gribās redzēt kā jeņi dabū pa mici nekā krievi. Ar viņiem mēs tiktu galā pēctam.
1 0 atbildēt

Pff tikai nevajag   emotion  

Tāda sajūta, ka tev par šādu rakstu samaksāja amīši, jo burtiski nolīdzināji Putleru ar Kimi Čuņu vienā līmenī   emotion  

Cik mums Latvijā tanku? kādi tie ir? (var aprakstīt trīs teikumos). Mani besī Krievija propaganda, bet vēl vairāk besī šī propaganda, jeb kā suns uz ziloni rēja...

II pasaules karā par "pušečnoju mjaso" kalpoja ne jau sarkanarmieši, bet gan saucamie "štrafbati", kuros bija noziedzinieki, dzimtenes nodevēji u.c. kurus sarkanarmieši, ja pirmie neskrēja, tad paši šāva mugurā.

Par Irānas tanku - kapēc niepierakstīji, no kādiem tankiem tas salikts kopā? kapēc jaunam tankam likt virsū padomju T-72C lielgabalu?

Par to ka viņiem armijā daudz zaļknābju - tas gan patiesība.

Mani pārsteidz, ka cilvēki, ja sava nav, tad lielās ar kaimiņa locekli. Vai tad neviens nesaprot, ka ja sāksies konflikts, tad būs 2 varianti:

1. NATO mēģinās us Baltijas valstīm vest savu tehniku, kur Krievi viņus bombardēs pāri robežai ar sarūsējušām lidmašinām un raķetem (kas nelidos, to metīs virsū ar rokām, jo blakus vien ir), bet mūs te visus sabombardēs.

2. NATO nebūs tādi duraki un tehniku atstās lai izstāvētu sevi, un krievi tāpat te būs iekšā un viņus bombardēs NATO, un pie reizes sabombardēs mūs. Priekš NATO esam tikai stratēģiski nozīmīga vieta, nevajag sevi pārvertēt.

Amīši nemetīs atbildes ātombumbu? kā tad, labi ja paši pirmie neuzmetīs. Kam krievi ir uzmetuši ātombumbas? nevienam, Amīši gan Hirosimai, gan Nagasaki - turklāt izmantoja kodolieročus pret valsti kurai nebija kodolieroču, un vēl runā par humānismu? 

Esmu dzirdējis par Krievijas propagandu, bet jums iesaku paklausīties par ASV propagandu.

Tāda sajūta, ka saskatījies USAs tankus Daugavpilī un sajuties varens, bet ne jau mūsu intereses tie tanki aizstāvēs....

Informācija ir ļoooti virspusēja un nepilnīga

1 0 atbildēt

Labs raksts - 2. daļā būs par "Smerču" un helīšiem?

1 0 atbildēt
Taču ko krievi tur plātās emotion Viena valsts ar 30 gadu vecu tehniku , pret NATO valstīm (Tai skaitā Ameriku) ar modernāko tehniku , Krievi vienkārši pap*sīs emotion
2 1 atbildēt
P.S. Gaidu otro daļu emotion
1 0 atbildēt

Un tad es iedomājos , daudzums pret moderno , protams var atkārtoties leģendārā vācu tanka TIGER stāsts , kad jaunais satriec veco un to kas ir daudz. NATO protams ir progresējis.

1 0 atbildēt
« 1  2  3 »