local-stats-pixel fb-conv-api

Mīts par Krievijas armijas varenību (pirmā daļa)80

1490 2
« 1  2  3 »
1490 2 80 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 80

0/2000
Šir ir info ko tipa pasaule zin... cik daudz tu zini par reālo asv un krievijas tehniku? Cilvēki zin tikai par to ko ir ļauts zināt
51 0 atbildēt

Droši vien Krievijas armijā par koroziju trakāka ir tikai korupcija, cik procentus tā ir saēdusi?

42 0 atbildēt

tas kas ielika mīnusu laikam bija krievs emotion

labs raksts , vismaz uzzināju vairāk par krievijas armiju , taisi turpinājumu.

35 1 atbildēt
Protams ka tagadējā Krievijas armija, salīdzinot ar Padomju armiju ir viens liels joks, taču galīgi apsmiet arī nedrīkst. Krievija ir veljoprojām reģionālā vara ar diezgan spēcīgiem sabiedrotajiem Āzijā. Krievija nekad nesāks tiešu kofliktu ar NATO, taču Putina režiīmam ir svarīgi tā teikt "parādīt muskuļus". Jebkurš loģiski domājošs cilvēks to sapratīs.
26 1 atbildēt

Var jau būt, ka visā šajā ir daļa patiesības, jo Kremlis ļoti saasināti reaģē uz pretraķešu sistēmas izvietošanu.

24 0 atbildēt
Pēdējā laikā labākais raksts, ko esmu lasījis
22 1 atbildēt

Sāc tik rakstīt par kodolieročiem emotion

Bet ja par tēmu - man liekas, ka nevienam nav šaubas, ka uz pasuales fona krievijas armija ir niecība. OK uz masu izgājuša, bet tomēr atvarncētībā reāla niecība.

Iepriekšējos karos krievija ir izgājusi drīzāk uz "masu". Kautkur lasīju komentārus, ka vācieši pat WWII jau bija izbesījušies - kārtējā kauaja -  šauj un šauj tos sarkanos nost, reāli ir kalns ar līķiem, bet viņi  tik turpina nākt. Un tad arī pēc tūkstots nošautiem krieviem, tam vācu bataljonam ar kādiem 50 armijniekiem vnk beidzās lodes. tad nu pāri palikušie krievi ar "cirvīšiem un āmurīšiem" atskaldīja vāciešus.  ... bet nu uzvara ir uzvara.

šaidienās ... krievija tik mērās ar krāniņiem. bet tā kā usa/nato negrib kašķī ielaisties, tad tiem kuriem galva nav uz peciem, tik turpinās blatot. diemžēl pasaules sabiedrība to pieļauj. Skatāmies reāli - mierīgi var paspēt ieņemt LV un tad tik pasaule iespētu reaģēt.

20 0 atbildēt

vispār jau veltīgi ir dalīt "krievijās", "amerikās" utt. tam visam cauri spīd, ja labi ieskatās, ka viss ir lieliski atrunāts, saskaņots. protams, priekš cilvēka parastā ir divas naidīgas nometnes, bet tas ir teātris acu aizmālēšanai.

  kā apstiprinājumu tam pietiek paskatīties pasaules mērogu piem. zinātnes projektos - kas ņēm dalību? lūk arī visa atbilde - ir divas naidīgas nometnes, jeb spicītēs visi ir čomi.

17 0 atbildēt

Tu apgalvo, ka krievi tikai plātās ar veco tehniku un saka, ka ''analogov ņet'', kamēr NATO staruji progresē. Tādā gadījumā, kodolieroču vietā, būtu interesanti palasīt rakstu par Krievijas un NATO militārās tehnikas un kājinieku ekipējuma salīdzinājumu. Cik NATO ir militāri vareni un cik ļoti Krievijas armija sūkā. Kontrastam, kā saka. 

16 1 atbildēt

Labs raksts.Lielakoties viss pareizi.Tiem, kas fano par vareno un neuzvaramo,butu derigi atcereties -krievija ir tikai pashvaka psrs ena.Nevajag klausities to visu muldeshanu propagandas raidijumos tv.Jau  psrs ziedu laikos tieshi pashas krievijas teritorija bija neapskauzama stavokli ,pustukshas gjerevnjas (bez jaunatnes),sudiga lauksaimnieciba,bardaks visur un bezceljsh. Pats to redzeju dienesta laika Maskavas kara apgabalaa.Vai pec psrs sabrukuma teritorija palika lielaka ?Vai tukshie lauki tagad butu apstradati ,ja jau tad tur nebija kam stradat,jo visi muka uz pilsetam.Bet tad bija Baltijas republikas ,kas baroja lielas krievu pilsetas ar galjas un piena produktiem,Ukrainas un Baltkrievijas druvas un regulara ,,celjinas,, (neskarto zemju) izmantoshana,Dienvidu republikas ar savu kokvilnu ... utt. ..utt.... Tagad visu jasagada pashai Krievijai .Jauniesaucamos jakjer ka zakjus ,jo armijaa bardaks un gjedovshkjina ,tadi zaldati gan ,,cinisies lidz navei,,....ka tad.Kads ir padomajis ,kapec tagad ,pec Krimas aneksijas un sankciju pret Krieviju ievieshanas(kuras pamatigi skar ari mus), pasaules naftas cenas nokritushas tik zemu( tik degvielas cenas nez kapec nekrit)....?Krievijas centieni panakt to celshanos atduras ka pret sienu ,bet tas bija gandriz vienigais tas ienakumu avots.Tatad kadam ir pietiekoshi liela ietekme pasaule ,lai viss ta notiktu,miniet tris reizes kam.Pirms sankciju ievieshanas Putins lielijas ,ka vinjiem esot rezerves 160 (isti neatceros precizi)miljardu dolaru apmera un pat ja naftas cenas nokristos par 15-20 dolariem barela ,tad vienalga to pietiktu vairakiem gadiem... Nokritas divreiz vairak.Kur te vel attistit armiju,brunjojumu utt.?Vel tas dullas dnr un lnr republikas jabalsta... Uzreiz saku ,ka manis minetie skaitlji ir aptuveni,bet lietas butibas izprashanai pietiekoshi, es vienkarshi neuzskatu par vajadzigu meklet,ja kads grib atradis.Nav Krievijai resursu modernizeties un apmacit personalu...

14 0 atbildēt

Raksts kopumā nav slikts, bet kā jau daudzi teica, nevar zināt, kas patiesībā krieviem ir. Un par to Persijas līča karu, pilnīgi lieki, kaut vai tāpēc, ka ASV invāzijas iemesls nebija Irākas iebrukums Kuveitā, bet gan nafta.

Un nevajadzētu salīdzināt vienu pašu Krieviju ar visu NATO. Pašsaprotami, ka NATO uzvarētu, ja šāds karš vispār notiktu. Jo tā būtu visa aliance pret vienu valsti.

10 0 atbildēt

Ko tu tur dirs - krieviju iekarojuši ir tatatari, poļi, pat lietuvieši. Krievija, iekaros nato 6 dienās - tak viņi ar ukraiņiem netieik galā, varbūt Latviju varētu iekarot 6 dienās, ja nebūtu nato.

10 2 atbildēt

man sak patikt Amerika

7 0 atbildēt

NEKAD neesmu šaubījies par rakstā izklāstīto tematiku. Pietiek zināt tikai dažus acīmredzamus faktus, lai loģiski izsecinātu, cik nožēlojama tā valsts ir.

1) Krievija ir pasaules lielākā valsts (tik cik ASV un Kanāda kopā) ar pasaules lielāko resursu krājumu un pietiekami lielu cilvēkresursu daudzumu. Pie šādiem nosacījumiem tai vajadzēja būt pasaules 1. ekonomikai un tautai dzīvot zaļi no pārticības! Diemžēl ir absolūi pretējais.

2) Krievijas preces nekur nepērk, tikai trešās pasaules valstīs. Tāpat ir ar kara tehniku. Tā nav konkurētspējīga ar Rietumu tehniku. Bet vislielākais trūkums Krievijas armijā ir tie zaļie, ne visai gudrie un ar bandītisku uzvedību apveltītie puišeļi, kas tur sastāda lielāko masu. To kaujā var izmantot tikai kā lielgabalu gaļu, ko jau reiz veiksmīgi darīja. Krievijas militāro varenību nodrošina TIKAI kodolieroči. Konvencionālā karā tā diez vai spēs mēroties ar jebkuru no pasaules spēcīgākajām valstīm. Tāpec Krievija izliekas varena, biedējot mazās un mikroskopiskās kaimiņu valstiņas.

3) Krievijai Rietumus vajag kā ēst. Gan ekonomiski (kur pārdot savus resursus, lai vispār pildītos valsts budžets), gan militāri, jo Ķīna sen met acis uz Sibīrijas plašumiem un ķīniešu skaits ir neizmērojams, kas tikai turpina strauji augt. Krievijai un ASV ir 98% kodolieroču. Tās abas pārējo pasauli varēja nolikt uz lāpstiņām vienā setā.

7 1 atbildēt

Ļoti labs raksts vecīt! Gaidam otro daļu! +++

5 0 atbildēt
Labs raksts!!!
4 0 atbildēt
Nu jācer ir uz Onkuli Semu, ja Krievelis iebruks, tad dabūs pa zobiem kā 1941. sākumā!
4 0 atbildēt

Labs raksts.

Tik viens trūkums - aizmirsts ir norādīt apmēram 30-50mio kājniekus, kurus vajadzēs likvidēt pa vienam, un tas NATO šobrīd nav pa spēkam, to var izdarīt tikai Ķīna vai Indija, kurām ir vēl lielāki cilvēku resursi.

Ja domās, ko es te leju, tad atgādināšu, ka Krieviju vairākas reizes mēģināja iekarot tehnoloģiski pārāks karaspēks, un katru reizi smagi aplauzās, jo nebija līdzekļi pret cilvēku resursiem. Un 45.gadā krievi ieņēma Berlīni nevis sabiedrotie (jo kā mēs zinām, otrā līnijā bija poļitruki, kas atkāpējus šāva nost, bet tas jau ir cits stāsts), jo krieviem bija cilvēku resursi, a sabiedrotajiem tehnika, paika, kuru vēl piedevām deva krieviem. 

Es domāju, ka krievi, ja kaut ko darīs, tad ņems uz masu, un tikai čp situācijā palaidīs kādu bumbu aiz atriebes. Un tur NATO ar saviem 800miljardiem varēs iet ieskrieties pret krieviem. Nu būs impulss, krievi varbūt nometīs tādas pašas bumbas, bet skaidrs, ka pa to teritoriju braukās tikai krievi (un  latvieši), jo mums vēl ir ļoti daudz tehnikas bez elektronikas (T25 līdz pat T150, DT, smagie URAL, ZIL, KAMAZ), kurus var pielaist ar kurbuli! Kādsi r redzējis NATO valsts tehniku, kuru var pielasit ar kurbuli? Pēc EMP sliktākā gadījumā psrs tehnikai būs jānomaina tikai motora relejs, jo vadības bloks nav ne vienam - ne smagajiem, ne žiguļiem zapariem, utt. 

Tātad, viss paliks karavīru rokās, un krievi būs forā, pie tam, būs iespēja izmantot tehniku, kura arhaisku iemeslu dēļ nepakļaujas elektronikas defektiem, un ir iznīcināma tikai tiešā trāpijumā, jo uz diskiem un cauršautiem bleķiem tā arī iet uz priekšu.

Līdz ar to, lai NATO nepaliktu kaunā, būs jālūdzas mums latviešiem, lai mēs ar saviem vectēvu traktoriem, smagajiem, žiguļiem, emkām turamies pretī krieviem, kamēr visi atkātos līdz mums vai kamēr tos atvedīs ar tvaika lokomotīvēm. 

4 0 atbildēt

Daudzas varenas un militāri attīstītas impērijas ir gājušas boja , jo nenovērtēja pretinieki. Kaut vai ASV -Vjetnama, PSRS - Afganistāna , Vēl var minēt veselu rindu valstu kur ASV gribēja pīrāga gabalu, vai PSRS ieviest sociālismu.

4 0 atbildēt

Vēl aizmirsi piebilst, vieņiem ir ļoti populāri armijā barot vienam otru ar "gaiļu senvidžiem" Dokumentālo filmu redzēju  emotion  

4 0 atbildēt
« 1  2  3 »