local-stats-pixel fb-conv-api

Mīti, kuri nav patiesi41

1357 38

Atceries kā mamma tev neļāva iet laukā ar slapjiem matiem, jo tu saaukstēsies? Izklausās loģiski, bet tā nemaz nav. Īstenībā daudzas no mums visiem zināmajām patiesībām ir mazliet nepareizas. Netici? Izlasi.

1357 38 41 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 41

0/2000

Bet krampja dēļ jau arī var aiziet pa burbuli + var sākties vemšana un slikta pašsajūta un ūdenī tas nav sveicami. Cukurs var padarīt dažus bērnus vai pat pieaugusos hiperaktīvus, jo epifīze ( rieksta lieluma bumbulītis smadzeņu centrālajā daļā, saukts arī par trešo aci ) praktiski pārtiek tikai glikozes un nodrošina smadzeņu pilnīgu un ātrāku darbību, bet ne katrs var kļūt hiperaktīvs un arī cukuru daudz lietot nedrīkst...

38 1 atbildēt
Nu par to cukuru kaut kā nenoticēju. Sīkie tad, kad sarijas saldumus paliek gan tādi krietni dzīvelīgāki un grūtāk valdāmi. Tāpat ir daudz nācies dzirdēt par cukura un saldumu ietekmi uz enerģiju, tā ka atļaušos palikt pie sava stereotipa.
25 0 atbildēt

Cik stulbam jābūt, lai ticētu 1,2,6,  emotion

4. cukurs dod, enerģiju un mazāki bērni paliek hiperaktīvi...

5. Redze tiek bojāta, acs tīklene tiek pāŗpūlēta, acu ārsts tev apstiprinās

6.Tas, ka kāds idiots saka, ka kožļene vēdarā paliek 7. gadus, nenozīmē, kad tam tg cilvēki tic.

8. Vietās, kur matiņi nav iepriekš skūti, noskujot, tie attaugs apjoīgāki, bet pēc 1. reizes. pameiģini emotion

10. citi jau komentāros, pareizi izteikušies...

 

Kur atsauces uz šiem?  Besī, kad šādi aplami raksti parādās, bez atsaucēm. Pats ko tur sadomāji? 

Tev te daudz iespējams neprecīzi pārfrēzēts un gala rezultāts iznāk aplams, nepiekrītu šim...

20 1 atbildēt
Pāris FAIL autoram: Ja gaismas leņķis vainīgs pie zilganās krāsas, tad kāpēc pagriežot roku pret gaismu no otras puses, vēna joprojām ir zila? - leņķis ta būtiski mainīts... FAIL... emotion CUKURS ir enerģija, kura organismā izdalās ļoti strauji (diemžēl, arī tik pat strauji pazūd), tāpēc berniem tas izraisa hiperaktivitāti uz dažām stundām, pēc kurām sākas totāls nogurums-niķošanās, bļaušana, bimbāšana. Galva sāk sāpēt tieši no acīm, jo tu lasi tumsā. Acīm nākas ļoti piepūlēties, tās strauji nogurst un sāk sāpēt gan acis, gan galva. No pārpūles notiek neatgriezeniskas izmaiņas acs struktūrā, kas liek acs lēcai projecēt attēlu pirms vai pēc acs tīklenes. Saaukstēšanās ir mīksto audu iekaisums. Iekaisums ir imunitātes reakcija uz konkrēta audu apgabala bojājumu, ko izraisījusi pārmērīga audu atdzišana.(puņķi - deguna audi, kakls - kakla audi, aizsmakusi balss - balsenes audi, klepus - blaušas, bronhi) Matiņu skūšana stimulē to augšanu. Tieši tāpēc meitenēm sākas briesmas ar ūsām, ka pubertātes vecumā izdomāja pāris reizes nodzīt tos sīkos, gaišos matiņus... Dienā jāizdzer tik, cik tu iztvaiko. Tas ir atkarīgs no vismaz 100 faktoriem. Pat identiskiem cilvēka kloniem ar identiskiem parametriem un identiskām veiktajām kustībām, bet atrodoties 2 dažādos dzīvokļos, dienas beigās patērētais ūdens daudzums būs atšķirīgs. Jo katrā dzīvoklī ir savādāka temperatūra un savādāks gaisa mitrums. Par peldēšanu pavisam smiekli saskrēja. Kā tajā reklāmā: nejau ātrums nogalina. Strauja apstāšanās nogalina. emotion Tas pats arī te uzrakstīts - nejau ēdiens tevi noslīcinās, bet gan krampītis, kurš var piemesties peldēšanas brīdī, no piestumtā kuņģa. emotion Vārdu sakot, autors pats ir pierakstījis pilnīgas muļķības. Ceru, ka neviens no tirliņiem šo rakstu nesalasīsies un neuztvers nopietni...
20 2 atbildēt

Vispār ir krāsas atšķirība venozajām un arteriālājām asinīm. To nosaka skābekļa esamība/neesamība "asins sastāvā".

18 0 atbildēt

Matu un nagu augšanai īsti nevajag glikozi, bet gan aminoskābes! Izskatās, ka autors baigi maz kaut ko sajēdz no bioloģijas/ķīmijas.

9 0 atbildēt

10. man liekas tieši uz vēmšanu rauj, ja tu piēdies sāc aktīvi peldēt emotion

6 0 atbildēt

4 pilnīg nepareiz , kad sīkie pierijas saldumus tad ir nevaldāmi , bet tikai sīkos tādus zinu

5 0 atbildēt

Uzreiz pēc ēšanas var noslīkt . Man pašam ir bijis gadījums, ka Turcijā pēc ēšanas uzreiz gāju peldēt un gandrīz nogāju pa burbuli , protams ar krampjiem ..

Bet kopumā raksts ir labs.

4 0 atbildēt

 kur ta par slapjajiem matiem palika?

4 0 atbildēt

mīnus par aplamībām - iespējams vienīgais spokos jebkad liktais mans mīnus.  

5 1 atbildēt

Kas jums visiem? emotion

Vai tad tiešām pārēdoties un pēc tam ejot peldēt ir tik traki? 

Pati katru nedēļu 2x eju uz peldēšanas treniņiem.

Ir gadījies pārēsties, sāku peldēt. Nekā, viss pilnīgā kārtībā! emotion

Nav ne krampju, ne vemšanas, ne slīkšanas emotion  

3 0 atbildēt

10. par desmito , eju jau 5 gadus profesionāli peldēt 3x nedēļā un dažreiz gadās ieēst pirms peldēšanas un peldēt ir grūtāk nekā ja ir ēst vairāk nekā 1/2h , pat tad ir jūtams iespaids ,ja gribas labāko rezultātu tad 1h pirms neēdu un vrbt kādu enerģijas batoniņu vai jebko citu tieši ap 10 min pirms . Tad nejūt un pēc ~25 min ir nopietni jūtams enerģijas pieplūdums ,kad uzreiz var atkal ātri sākt peldēt. Bat protams tā ir mana pieredze dažiem var būt savādāka vai līdzīga.

3 0 atbildēt
Pag...40 : 30 ir apm. 1,3.. Tās ir domātas glāzes? Es tiešām gribu zināt, cik man jādzer emotion
1 0 atbildēt

Par cukuru gan.. Cukurs vienkārši sakot ir tīrā enerģija, ko var uzkost (patiesībā jau tik vinekārši tas nav, bet nu pieņemsim). Un no saldumiem pieņemas svarā tikai tāpēc, ka uzņemto enerģiju nav iespējams iztērēt, un ķermenis to uzkrāj. Tā ka hiperaktivitāte no saldumu ēšanas ir reāla lieta, nevis tikai mīts. Pārējie gan.

1 0 atbildēt

Labākasi raksts ko esmu lasījis! emotion)))))

1 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

Vēl stulbs mīts ir ka cilvēka acs spēj uztvert tikai 25 kadrus sekundē

0 0 atbildēt

10. desmitais ir pilnība aplamība. Kad esi paeedis asinis no smadzenem dodas pārstrādāt barību. Tāpēc ari pēc pusdienām nāk miegs.

Peldēšanās laikā kustās un darbojās gandrīz visi muskuļi - tie kas -  ir ūdenī visi. 

Apēd šķovētus kapostus ar kartupeļiem un karbanādi un dodies uzreiz spēlēt futbolu. Gribu redzēt kā tas izskatisies - iespējams izvemsies un pajiesi malā no laukuma , bet ūdeni tu vari pajiet pretīm nāvei.  

0 0 atbildēt

Tieši tāpēc jāēd ar normu nevis jāpārēdas

0 0 atbildēt