local-stats-pixel fb-conv-api

Meža balodis17

52 0

ar meža baložiem daudzi, ļoti daudzi ļautiņi parasti dēvē visus putnus, kas ir (vai izskatās, ka ir) baloži, bet kas tomēr acīm redzami nav pat katram ornitoprofānam pazīstamie mājas baloži. Tādējādi meža baložu kompānijā nokļūst gan lielais, druknais lauku balodis, gan nelielā, smuidrā ūbele, gan gredzenūbele, gan arī (ha! – visretāk, jo ir visretāk sastopams) īstais meža balodis (Columba oenas).
Pārējie baloži varbūt ir šādi tādi, bet meža balodis nudien ir īstens īsta meža iemītnieks, kurš neapstrīdami attaisno savas sugas latvisko nosaukumu. Turklāt viņš vienīgais no mūszemes savvaļas baložiem ir dobumperētājs.

52 0 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 17

0/2000

Raksts par meža balodi, bet tikai trešajā bildē redzams meža balodis, pārējās bildēs lauku balodis, galvenā atšķiršanas pazīme ir baltais laukums uz kakla, kā arī spārniem (lauku balodim). Cilvēki bieži jauc lauku ar meža baložiem, jo angliski lauku balodis ir wood pigeon, bet meža balodis stock dove.  

1 0 atbildēt

Ļoti patika raksts!

1 0 atbildēt

Vakar tieši divus redzēju, nolaidās uz priedes zara, tas nokrakšķēja. Baloži jau tādi normāli, katrs uz kilo, ja ne vairāk velk, kādreiz tos ēda, nesaprotu, kāpēc pārstāja, domāju, ka garšīgi.

0 0 atbildēt

3.Kas tas par putna pienu, pastāsti vairāk!

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

redz kā emotion

0 0 atbildēt

Interesanti emotion  emotion 

0 0 atbildēt