local-stats-pixel fb-conv-api

Metāns - iznīcība vai palīg līdzeklis?2

85 0

Nendzhioen ciems, kas atrodas dienvidrietumu Ķīnas daļā, kas pazīstams ar Invisible Village Fire ir tik piesātināta ar metānu, ka mazākā dzirkstelīte var radīt šī ciemata bojāeju ar milzīgu eksploziju, bet ir ļoti daudzi cilvēki riskē un izaicina dabu un mēģina panākt kaut kādu uzliesmojumu, kas arī sanāk. Ciema vecākie saka, ka izaicināt dabu nav labi, bet viņi arī ir iemācījušies kā šo metānu varētu izmantot savām vajadzībām, bet to var darīt tikai tie, kas to ir iemācījušies pilnīgi nevis kaut kādi mazi pušeļi.

Metāns nāk no pazemes plaisām, kas šajā ciematā ir ļoti daudz un metāns iesūcas zemē, līdz ar to šis metāns ir samaisīts kopā ar zemi un kaut mazākā dzirkstele var panākt to, ka zeme deg un var apt viss ciems uziet gaisā.

Ciemata iedzīvotāji ir pat izdevuši savu likumu, ka zmeniecībā ir aizliegts izmantot dzelzs darba rīkus, jo tos cērtot pret akmeni var radīt šādas dzirksteles, kas var uzliesmot. Šo metānu šajā ciematā atklāja pavisam neilgi, kad šī ciema iedzīvotājs, sūdzējās, par to, ka no pagraba nāk ļoti dīvaina smaka, ko nevar izturēt un kad neviens nespēja izskaidrot šo smaku no ciema, tika pasaukti eksperti un viņi secināja, ka uz zemes virsmas atrodas metāns, kā arī eksperti ieteica ciemata iedzīvotājiem pamest šo vietu, bet viņi neklausīja un tagad jau vairāk kā gadu dzīvo mierīgi, pašlaik nekāds liels sprādziens nav noticis.

Vietējie nazin paši no kā šīs plaisas zemē ir radušās, kas ļauj metānam izplūst, bet vietējie garīdznieki domā, ka tā ir zīme no augšas, ka viņi tiek sodīti, par to ka ilgstoši ir izmantojuši zemē mākslīgus paatrinātājus, kas augiem ļauj ātrāk un lielākiem izaugt un tagad par to viņus soda ar risku ar sprādzienu.

Daži šo metāna izpludumu izmanto kā ugunskura vietu, kur uzcept kaut ko, daži ir iemācījušies šo metānu dezinot nogādāt mājās ka siltumu, līdz ar to šim ciematam vairs nevaig siltum apgādi no pašvaldībām.

85 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

klasē vispirms ir PERDĀNS, tad kad tiek saostīts - JOPTVĀNS un kad jaatrod vainīgo - HRENĀNS emotion

7 0 atbildēt

metāns sajaukts ar zemi? tam nav nozīmes. tiklīdz metāns nonāk atklātā vidē, tas ātri un brīnišķīgi izkliedējās un tiek aizpūsts ar vējiem. līdz ar to sprādziena risks ir tikai slēgtām telpām.

5 0 atbildēt